Nádrž je plná,palivoměr ukazuje "0" a svítí rezerva. -mám E36 318i 1997
-test palubních přístrojů proběhl OK.
-kde by mohla být závada?
-prosím o radu,pokud se s tím někdo setkal.
Musím dodat ,
že na parkoviště jsem dojel s plnou nádrží a palivoměr ukazoval "OK".Při odjezdu už byl palivoměr na "0".Zprvu jsem měl dojem ,že mi někdo vyprázdnil nádrž.Po doplnění nádrže asi 10 litry na maximum ,palivoměr stále ukazuje na "0".
Já bych spíš zkontroloval dráty. Vedou tak blbě pod sedačkama, mohly se třeba přerušit. Nebo aspoň konektor na víku od nádrže. Sundej zadní sedačku a jsi u něj.
me se obcas chova palivomer divne ... tak nejak moc kolisa mnozstvi paliva ... a pak keca dojezd .. .... co to muze byt ? .. spatna uhlikova cesta na plovaku ? ...
BMW E39 530i Topazblau - MPaket - I///M Jebat PAKET
Me taky uplne stejne. Dost to kolisa a dokonce mi to dela to, ze prijedu treba s polovinou nadrze a necham auto stat a pak odjizdim se trictvrte. Nemuzu tim padek verit ani dojezdu. Kdyz mi ukazuje dojezd nejakych 70km jeste, tak uz se mi stalo, ze jsem zustal skoro stat. Dojel jsem tak tak drkocanim na benziku...Od te doby jezdim s minimalne polovinou nadrze. Ale taky bych se chtel presvedcit treba kolik najedu na plnou a taky se orientovat podle PC na dojezd...Zkousel jsem ji rozdelat, ze se podivam na plovak, ale nejde to. Pod sedackou je takove velke viko k nadrzi, ale nejde mi sundat. Je tam privarene nebo co. Nevite nekdo jak na to??
Nevím, jak je to u benzínu, ale u TD s podávacím čerpadlem to víko drželo takovým našroubovaným prstencem, tuším. Každopádně to šlo normálně otevřít. A to kolísání by na uhlíkovou cestu ukazovalo... tak ať se to podaří opravit
Nedávno se mi stalo to samé, natankoval jsem plnou do docvaknutí pistole a pak jsem tam ještě nacpal co to šlo a taky, dojel jsem domů, pohoda a ráno najednou rezerva a na nule, jsem myslel že mi vyčorovali benzín, ale po ujetí cca 200km si to zase srovnalo hladinu jak má, takže od té doby tankuji jen do prvního vycvaknutí pistole a víc tam necpu. Tušim že Speedy měl stejný problém a vyřešilo se to taky vyjetím nádrže
s tymto bol problem aj na E46 - niekedy ked mam 3/4 nadrze, dotankujem doplna - rucicka sa ani nepohne. Auto 5 minut stoji a uz je plna nadrz.
Naposledy sa mi stalo ze ukazovala rucicka 1/4 nadrze a auto v strede krizovatky skpalo - samozrejme benzin.
Za 5 minut uz svietila rezerva a rucicka sa ani nepohla.
V servise to pozerali, ze je to v poriadku, ale ze niekedy sa taketo veci stavaju lebo E46 ma nadrz rozdelenu na dve casti a benzin precerpava a niekedy byvaju tie hadicky ucpate alebo je problem s plavakom.
Neviem. Moc sa na to nespoliehal. Spolieham sa na ujete kilometre a sposob jazdy cize priblizne viem kde mam dno...
v poslednej dobe to ukazuje presne.
mel jsem uplne ten samej problem taky E36. Prejet hrboly nepomahalo tak jsem vzal kladivo, sundal sedacku a parkrat rachnul tam co je nadrz. Tydle otresy uvolnily nejspis zaseknutej plovak. Pokud to neni elektrika nebo pristrojovka....
d.aemon píše:Já bych spíš zkontroloval dráty. Vedou tak blbě pod sedačkama, mohly se třeba přerušit. Nebo aspoň konektor na víku od nádrže. Sundej zadní sedačku a jsi u něj.
ja kdyz sem odpojil konektor, tak mi rucicka ukazovala plnou..
Taky by mě zajímala jedna "záhada": Když se bliží rezerva, začne se mi divně chovat ručička ukazatele paliva, skáče si ze stavu který odpovídá BC na skoro prázdnou, přitom se ale nerozzvití rezerva... když tam zůstane chvilku vyset, stači mirně klepnout do palubky a vrátí se zpátky, je to blbost, ale sere mě to... pomohlo by to rozebrat a vyčistit? Když je v autě víc benzinu, tak mi nepřišlo, že by to dělalo..
čau chlapi potřebuju radu mám e36 2,5 z 91 neukazuje palivoměr a svítí rezerva plovaky jsem měl venku oba dva a jsou v pořádku krásně mění odpor nikde není nic přerušené ani zasekle od každého plovaku vede jeden hnědý drát přímo do přístrojovky a pak žlutý ale u toho nemůžu najit druhý konec schéma žádne jsem taky nenašel tak jestli někdo nevíte co stím když zkusím test budíku tak palivoměr chodí normálně a ještě u ekonoměru bývaly majitel ustřihl dráty nemůže to mít souvislost?
Tak tez mam problem s plovakem nebo ukazatelem.Natankuju plnou do cvaknuti-nadrz plna.Ale behem chvilky mi rucicka spadne jako by tam treba 3litry jeste schazeli.Nebo prejedu nejakou nerovnost a jak se auto otrese tak mi opet raficka padne tak o tri mm.A uz se nesrovna,az zase kdyz vezmu plnou.
A jeste se mi stalo,ze jsem vzal opet plnou do cvaknuti a jeste sem tam tak necelej litrik narval do dalsiho cvaknuti a na budiku mi tak chybelo pul cm do plny.
Ted sem vyndal sedacku a viko na strane spolujezdce sem odsrouboval,odpojil a prostriknul konektory ale nic se nezmenilo.Na to druhy viko se nemohu dostat.Pod tim druhym vikem za ridicem je vlastne co???