Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Cukání při rozjezdech

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Majk

#1 Příspěvek od Majk »

Kucí, poradíte mi prosím, čím to může být. Dneska, když jsem si dal dvouhodinovou zácpu na magistrále, tak mi pak při rozjezdu z nižších otáček začalo cukat auto a jakoby celý poskakovat. Ale autoškolní rozjezdy to nebyly :D Spíš jakoby tam začalo něco vybrovat nebo tak. Netušim, jestli to může bejt spojka, nebo kardan, nebo ??? Díky za názory.
Leveler
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Leveler »

Majk píše:Kucí, poradíte mi prosím, čím to může být. Dneska, když jsem si dal dvouhodinovou zácpu na magistrále, tak mi pak při rozjezdu z nižších otáček začalo cukat auto a jakoby celý poskakovat. Ale autoškolní rozjezdy to nebyly :D Spíš jakoby tam začalo něco vybrovat nebo tak. Netušim, jestli to může bejt spojka, nebo kardan, nebo ??? Díky za názory.

Todle se mě ted taky stalo a to když sem parkoval tady na jednom místě kdy sem musel xkrát řadit mezi R a 1 pač tam bylo děsno málo místa takže spojka byla furt v akci a potom když sem auto chcípl opět nastartoval že to rači parknu někde jinde kde se zrovna udělalo místo tak sem pomalu vyjíždej a auto jakoby poskakovalo když sem měl málo plynu a spojku sem měl furt v záběru takže to tou spojkou klidně může bejt že je rozehřátá jak řízek.
Ale třeba poradí někdo zkušenější.
Lion
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Lion »

Řekl bych, že je to určitě rozhýcovanou spojkou...Tenkrát jak sme byli s Levelerem na jednom sraze BMW, tak se jela spanilka a taky se furt zastavovalo a pak zas rozjíždělo a pak to začalo dělat přesně todle..Potom se zastavilo na 2-3 hodky a už to bylo vpořádku..
mufman

#4 Příspěvek od mufman »

Mě něco podobnýho dělá auto když dlouho stojím v zácpě a začně se ohřívat. A prostě v tom teplotním rozestupu mezi normálem a momentem než sepne vetrak kdyz to takhle lita(vyssi nez za jizdy) tak pak auto pri rozjezdu taky pocukava a jakoby se i malinko dusi a chce to vic plynu. U me to se spojkou nemelo rozhodne nic spolecnyho, byla to vyšší teplota motoru, ale ta spojka taky zni docela pravdepodobne.
patras Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od patras Čestný člen »

muze to bejt prasklina v sani .. gumovej prechodovej vlnovec
BMW E39 530i Topazblau - MPaket - I///M Jebat PAKET
Majk

#6 Příspěvek od Majk »

Díky za tipy. Pravděpodobně to bude tou spojkou, protože od tý doby jsem nebyl nikde v zácpě a už se to nestalo.
FrajerT

#7 Příspěvek od FrajerT »

Nemáte niekto niečo konkrétnejšie, ako to, čo sa tu píše? Robí mi to totiž tiež, nezáleží na tom, či idem v kolóne alebo nie, proste po dlhšej jazde vždy. Prídem, otvorím bránu do dvora a do garáže a doskackám tam ako začiatočník... :roll: Je to určite len zohriatou spojkou? Nie je to nejaké predznamenie zodratej lamely, zlej hurdy spojky alebo niečoho podobného?
los-puntos

#8 Příspěvek od los-puntos »

JJ taky už jsem to se svým autí zažil a to nejčasteji na srazech v koloně.. Viděl bych to na tu spojku .. :lol:
Tashiro

#9 Příspěvek od Tashiro »

A dělá ti to při vyřazení rychlosti? Nebo přeřazení? 1,2?
MartyH
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od MartyH »

měl jsme na e36 něco podobného.
bylo to ložisko.
začni tím, že si ho poslechně, jestli je hlučný (nastartovat motor a poslouchej rozdíly s vyšláplou a nevyšláplpou spojkou).

u mě bylo sice ještě v normě ,ale jak se to někjde v koloně zahřálo tak při pozvolným rozjezdu pocukávalo.
další možnost je oppotřebenej přítlačak...atd. je toho víc. Poslouchat, sledovat, testovat.....
FrajerT

#11 Příspěvek od FrajerT »

Tashiro píše:A dělá ti to při vyřazení rychlosti? Nebo přeřazení? 1,2?

Nie, výlučne len pri rozbiehaní na 1-tke.
FrajerT

#12 Příspěvek od FrajerT »

MartyH píše:měl jsme na e36 něco podobného.
bylo to ložisko.
začni tím, že si ho poslechně, jestli je hlučný (nastartovat motor a poslouchej rozdíly s vyšláplou a nevyšláplpou spojkou).

u mě bylo sice ještě v normě ,ale jak se to někjde v koloně zahřálo tak při pozvolným rozjezdu pocukávalo.
další možnost je oppotřebenej přítlačak...atd. je toho víc. Poslouchat, sledovat, testovat.....

No ja nejaký rozdiel so stlačenou alebo nestlačenou spojkou nepočujem. Teraz mi tam ale dosť počuť remeň, tak to možno bude tým... :D

U mňa to tiež nie je nič hrozné, len už ma znepokojovalo, že budem musieť spojku meniť, do čoho sa mi teda vonkoncom nechce. Sledovať a testovať to budem poctivo, sľubujem... :twisted: :wink:
MartyH
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od MartyH »

pokud toi odchází ložisko tak to utrčitě uslyšíš. bude se ti měnit hlučnost, při nevyšlápnuté spojceto ložisko bejvá hlučnější.

samo že to dělá na 1čku. na jiný rychlosti se nerozjíždíš a poštíš spojku rychleji....tak se to tak neprojeví. :wink:
ale muže to ejt problem i jinde...[/list]
FrajerT

#14 Příspěvek od FrajerT »

MartyH píše:pokud toi odchází ložisko tak to utrčitě uslyšíš. bude se ti měnit hlučnost, při nevyšlápnuté spojceto ložisko bejvá hlučnější.

samo že to dělá na 1čku. na jiný rychlosti se nerozjíždíš a poštíš spojku rychleji....tak se to tak neprojeví. :wink:
ale muže to ejt problem i jinde...[/list]

Je mi to jasné. Neboj, budem to sledovať a dávať na to bacha, keby sa to zhoršovalo, tak sa určite prihlásim.
Odpovědět