Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Torx na výměnu destiček

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
dsvatos
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od dsvatos »

Nevíte náhodou z hlavy rozměr torxovýho zástrčnýho ořechu na odklopení brzdových třmenů? Abych mohl vyhodit destičky.. Určitě je to víc jak TRX 40. Takže to může být TRX 45, 50, 55, nebo 60. Vím, že imbus 7mm tam hezky zalezl natěsno. Ale povolovat to tím nebudu :lol: Nechce se mi metodou pokus a omyl kupovat ořechy. Nebo neexistuje nějaká srovnávací tabulka velikostí imbus vs. Torx? Díkes :wink:

P.S. Na toho kreténa, co ten debilní Torx i s tím absolutně nelogickým značením vymyslel, bych nejraději poslal pár zfetovanejch negrů s kleštěma a letlampou, aby jeho prdel zažila středověk :mad: :lol:
psena
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od psena »

Ja jsem to delaqval tak, ze kdyz byl starej Bauhaus u M palace, tak jsem sel pro orech a auto cekalo rozdelane venku :D Kdyz jsem se spletl tak vymena :D
Problem je ten, ze ted pred novym Bauhausem uz neni taik prostoru a oddelavat tam kolo by me bylo trapny 8)
Jinak na E34 neni torx, ale imbus...aspon si celou dobu myslim :D a delal jsem to vzdy imbusem.
dsvatos
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od dsvatos »

No já na to taky čučel jako péro z divanu 8O Čekal jsem normálka imbus jako u všech aut a vykoukla na mě tahle zrada :evil:
MartyH
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od MartyH »

kde přesně ten torx máš. ja ho k rozebrání brzd na e3ž nepotřeboval. byl tam imbus 8O
dsvatos
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od dsvatos »

MartyH píše:kde přesně ten torx máš. ja ho k rozebrání brzd na e3ž nepotřeboval. byl tam imbus 8O

No když chceš vyklopit zadní třmeny kvůli destičkám. Drží ty čepy po kterých ten plovoucí třmen jezdí. Celej třmen je uchycenej normálníma šroubama se šestihranou hlavou. Mě jde o ty čepy na vyklopení. Jsou schovaný v té gumové krytce (prachovce)..
Fikop
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Fikop »

Originálně tam má být imbus M8x14. Asi ho někdo vyměnil za Torx, takže odpověd pro tebe nemám :?
MartyH
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od MartyH »

ja tam měl imbus 8O tuším 7.
marek26

#8 Příspěvek od marek26 »

ja tiez inbus 7mm 8O cumim ze tam mas torx asi to ozaj vymenili
dsvatos
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od dsvatos »

Tak jsem před chvílí zakoupil ořech TRX 50. Měl by to být on.. A ty debilní torxový šrouby poletí do křoví :evil: Koupím klasický pevnostní imbusy a bude klid. Asi máte pravdu že to někdo měnil, páč ty torxy jsou jako nový. Všechno okolo orezlý a šrouby jak kdyby je tam někdo dal nedávno..
marek26

#10 Příspěvek od marek26 »

ano te torxy su akurat na p....u ..... ja som povoloval prevodovku a te torxe to je cisty humus, ked ide tazsie srob moze sa aj zodrat co neni moc dobre je tam mala stycna plocha.....mozno je to preto ze aby sme to davali do servisu a cvakali..... :?
Tomas8409
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Tomas8409 »

MartyH píše:ja tam měl imbus 8O tuším 7.

Taky tak...
Fikop
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Fikop »

dsvatos píše: Koupím klasický pevnostní imbusy a bude klid.

Kup origo pač ten šroubek má divný tvar.(asi není normalizovaný) stál cca. 20kč v Horimex OL.
Fikop
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Fikop »

Fikop píše:

Kup origo pač ten šroubek má divný tvar.(asi není normalizovaný) stál cca. 20kč v Horimex OL.

Kuwa, ted jsem si to znovu přečetl :oops: Píšeš šroub na třmen, a já myslel šroubek na kotouč. Stydím se, takový omyl jse mi stal poprvé :oops: :cry: :)
wacc

#14 Příspěvek od wacc »

Fikop píše:
Fikop píše:

Kuwa, ted jsem si to znovu přečetl :oops: Píšeš šroub na třmen, a já myslel šroubek na kotouč. Stydím se, takový omyl jse mi stal poprvé :oops: :cry: :)

No, kdyby se mi neco takoveho stalo, tak uz bych se tu byt tebou nikdy neukazal.

:D
Fikop
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Fikop »

wacc píše:
Fikop píše:
Fikop píše:[quote="dsvatos"] Koupím klasický pevnostní imbusy a bude klid.

No, kdyby se mi neco takoveho stalo, tak uz bych se tu byt tebou nikdy neukazal.

:D[/quote]

Neboj, už POMALU MIZÍM....
Odpovědět