Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Sprej pro cisteni klimy
-
- Kontaktovat uživatele:
wladi píše:Pouzil som tiez sprej, uz si presne nepamatam znacku.Aplikacia bola jednoducha, dal som ho dozadu za sedacky nastartoval auto pustil klimu naplno a potom som otvoril sprej. Zozaciatku to malo ucinnost klima uz nesmrdela ale teraz zas smrdi.Takze sa podla mna viac vyplati si zajst do servisu.
Za sedacky si dal sprej? a tam co robil? Vstrekne sa do nasavania na klimu, a potom do vyduchov v interieri. Postup je rozny podla prevedenia spreja. Niektore maju dlhu hadicku a niektore len kratku. A tato udrzba sa robi raz, az dva krat do roka.
-
- Kontaktovat uživatele:
ja dezinfikoval ted v sobotu, kupoval sem delphi sprej - pěnu, filtr mam ted novej takze sem nechaval.... vytahl sem filtr, vysal bordej co tam byl, vypěnil pred výparníkem, zapl vetrak naplno, po chvili vypl, vystrikal sem vsechny vydechy, nechal pusobit a pak zapl, to same jeste jednou pro jistotu
pak nechal asi 10minut jet i s klimou radeji
pak vratil filtr a tradaaa... pohoda, svezi vanek z hor
sprej stal 290korun a vystacil mi s prehledem na dve e36ky 

-
- Kontaktovat uživatele:
Zave píše:ja dezinfikoval ted v sobotu, kupoval sem delphi sprej - pěnu, filtr mam ted novej takze sem nechaval.... vytahl sem filtr, vysal bordej co tam byl, vypěnil pred výparníkem, zapl vetrak naplno, po chvili vypl, vystrikal sem vsechny vydechy, nechal pusobit a pak zapl, to same jeste jednou pro jistotupak nechal asi 10minut jet i s klimou radeji
pak vratil filtr a tradaaa... pohoda, svezi vanek z hor
sprej stal 290korun a vystacil mi s prehledem na dve e36ky
Jo a takto sa to ma presne robit...

Vetsinou to zabere tak jak pisou chlapi, ale ne vzdy. Ja uz sem vypleskal X pripravku a stale nic.
Jde o to,ze pouhe "nastrikani" nekam nestaci, mel by ses dostat na vyparnik coz rozhodne neni hned za Pylovym filtrem - tam to obecne doporucuji nafoukat,ale u BMW (konkretne E46 a ostatni budou velmi podobne) to nastrikas akorat na vetraky, coz se ti muze stat,ze zacnou piskat
K tomu vyparniku je ovsem tak inteligentni pristup, ze je to na vyskubnuti palubky, kdyz to budes chtit udelat poradne, coz je i v TISu
Jinak me se nej po vyzkouseni vice pripravku zdal CLIM PUR VALEO
Jde o to,ze pouhe "nastrikani" nekam nestaci, mel by ses dostat na vyparnik coz rozhodne neni hned za Pylovym filtrem - tam to obecne doporucuji nafoukat,ale u BMW (konkretne E46 a ostatni budou velmi podobne) to nastrikas akorat na vetraky, coz se ti muze stat,ze zacnou piskat
K tomu vyparniku je ovsem tak inteligentni pristup, ze je to na vyskubnuti palubky, kdyz to budes chtit udelat poradne, coz je i v TISu
Jinak me se nej po vyzkouseni vice pripravku zdal CLIM PUR VALEO
Riešim podobný problém zo zápachom a našiel som návod..
ak by niekto potreboval..
U E46 podľa toho asi netreba rozoberať palubovku..
http://www.tmk.com/transient/SI640891.pdf
ak by niekto potreboval..
U E46 podľa toho asi netreba rozoberať palubovku..
http://www.tmk.com/transient/SI640891.pdf