Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

stálý odběr auta

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
honza_strnad
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od honza_strnad »

Jaký je stálý odběr nenastartovaného auta u e36 320i rv95??
mě žere 0.7A, není to nějak moc? Baterka se vybije po náhodně dlouhé době, např. minulej týden jsem jezdil celej a v pohodě, včera jsem večer přijel a ráno nic... baterka měla 6.5V tak jsem to dal do nabíječky na 3 hodiny. Po nabití měla 12.8V ale za do večera to zase kleslo na 8V. :(

Je to divný, jestly to není dobíjením? Nebo je baterka v kytkách? Taky mě blbne startér....

Zkoušel jsem postupně odpojit všechny pojistky ale odběr neklesl....(dokonce jsem je měl všechny vytažený)...
pls.. help... fakt netusim... Jakej je ten odběr?
JanK

#2 Příspěvek od JanK »

tak zkus zmeřit dobijeni,ne??melo by to davat aspon od 13,5v po 14 v...ale i vic...a podle me je baterka v p...
ferlin

#3 Příspěvek od ferlin »

Každopádně trvalý odběr 0,7A je kurva moc, se nediv, že ti to vybije baterku. Pokud to dělá i při vypojených pojistkách, tak to má svod někde, kde je aku připojen mimo pojistek. Startér, altík, ...
honza_strnad
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od honza_strnad »

ferlin píše:Každopádně trvalý odběr 0,7A je kurva moc, se nediv, že ti to vybije baterku. Pokud to dělá i při vypojených pojistkách, tak to má svod někde, kde je aku připojen mimo pojistek. Startér, altík, ...

diky, to jsem potreboval vedet, dneska me totiz uplne klekl starter(jenom divne bzuci a nic, asi se podelalo vysouvani pastorku) ale nabiji to dobre, (14V) jenom doufam ze je to jenom starterem, vymenim ho a uvidim
thx
DOEMIXXX

#5 Příspěvek od DOEMIXXX »

tohle mi v ex aute delalo chvili taky, pricina byla nekvalitni radio takze slo do popelnice a baterka taky...pak uz byl klid...obcas to pry muze delat i alarm ci imob. (tohle mi rikal autoelektrikar)
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od JaraX »

a jak jsi to měřil? neměl jsi otevřenej kufrt třeba (rozsviceny světlo)? meř to se vším zavřenym a zamčeným autem.
Raptor181
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Raptor181 »

Skus merat odber tak ze pripojis ampermeter a zacnes vytahovat poistky.
Pri niektorej ti to musi klesnut dole.
Moze to robit aj svetielko v kufri. Dost casta zavada.
castro
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od castro »

DOEMIXXX píše: slo do popelnice a baterka taky...

promiň za OT, ale tyhle věcy se do popelnic neháží... :roll: :D

Zkoušel jsi vypojovat postupně ty pojistky?
honzicek69

#9 Příspěvek od honzicek69 »

castro píše:
DOEMIXXX píše: slo do popelnice a baterka taky...

promiň za OT, ale tyhle věcy se do popelnic neháží... :roll: :D

Zkoušel jsi vypojovat postupně ty pojistky?

honza_strnad píše:...
Zkoušel jsem postupně odpojit všechny pojistky ale odběr neklesl....(dokonce jsem je měl všechny vytažený)...
pls.. help... fakt netusim... Jakej je ten odběr?
Raptor181
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Raptor181 »

Mam dojem ze cca 200mA. A nemas nieco priamo na baterku? Zosik, radio, alarm, neony?
alexmol

#11 Příspěvek od alexmol »

Takyto isty problem som riesil na kamaratovej 320i... kedze som elektrotechnik, zobral som kliestovy merak na jednosmerne prudy a meral... kabel po kabli.... a nakoniec to bol alternator... neodpajalo sa budiace vinutie... zistis to jednoducho... aj ked je auto dlhsie v klude (s nabitou baterkou) alternator je trochu teply....
riesili sme to repasaciou...vsetko ok
alexmol

#12 Příspěvek od alexmol »

na pistkach si nenameral nic, pretoze alternator je napriamo... bude to podla mna na 100 percent nim
castro
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od castro »

nechtěl jsem to psát protože mi to přijde mimo ale taky jsem měl problém s altíkem - konkrétně byly sjeté uhlíky, nechtělo chytat a odebíralo to proud když stálo bez klíčku. Dodnes nechápu jestli za to mohly zrovna ty uhlíky ale asi to nějakou souvislost mělo.
honza_strnad
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od honza_strnad »

to by bylo teda dobry... me odesel uplne starter, takze dneska ho necham vymenit(ci repas).

jak sem kdosi psal, ze na baterku jsou primo 2 veci:starter alternator

Pokud to dělá i při vypojených pojistkách, tak to má svod někde, kde je aku připojen mimo pojistek. Startér, altík, ...

takze doufam ze je to tim starterem, jeste altik k tomu.. to by bylo blby...
alexmol

#15 Příspěvek od alexmol »

tak potom napis, ci to pomohlo.... drzim palce
honza_strnad
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od honza_strnad »

Raptor181 píše:Mam dojem ze cca 200mA. A nemas nieco priamo na baterku? Zosik, radio, alarm, neony?

Tak nakonec mel pravdu raptor, protoze byvaly majitel tam cosi pripojil primo na baterku akorat nikdo nevi, co to bylo(v servise to oznacili za "elektrarnu":) )

repas starteru me vysel na 500,- ale renocar me nauctoval jeste montaz a mereni. vysledek byl teda 2500,- nic moc ze? asi uz tam nepojedu....
honza_strnad
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od honza_strnad »

tak jsem se vydal po tom "tajemném" kabelu a dosel jsem az k prihradce u spolujezdce a bylo tam tohle...

Obrázek

kdyz jsem odlepil nalepku vypada to takhle

Obrázek

a detail:

Obrázek

co to sakra je? opakuji ze to zere porad 0.7A, takze jsem to odpojil(bylo na zvlastni pojistce na dratu primo na baterku).
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od JaraX »

honza_strnad píše:tak jsem se vydal po tom "tajemném" kabelu a dosel jsem az k prihradce u spolujezdce a bylo tam tohle...

Obrázek

kdyz jsem odlepil nalepku vypada to takhle

Obrázek

a detail:

Obrázek

co to sakra je? opakuji ze to zere porad 0.7A, takze jsem to odpojil(bylo na zvlastni pojistce na dratu primo na baterku).

nějaká mrdka s audiem, vidíš že tam sou filtry.
honza_strnad
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od honza_strnad »

nj, ale sensitivity(citlivost) muze bejt ladeni neceho jinyho, treba citlivosti sensoru airbagu, nabo parkovaci system ma 4 sensory a vsechno funguje na principu meniciho se odporu... poradite nekdo, co to je?
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od JaraX »

honza_strnad píše:nj, ale sensitivity(citlivost) muze bejt ladeni neceho jinyho, treba citlivosti sensoru airbagu, nabo parkovaci system ma 4 sensory a vsechno funguje na principu meniciho se odporu... poradite nekdo, co to je?

to bude fakt k audiu, ten low pass filter už airbagem ani PDC neobhájíš :)
todle přímo vypada jako nějaká DSP nebo vyhybka nebo něco, podívej se co do toho vede zezadu.
Odpovědět