Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Přehřívání se zapnutou klimou

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Pobo

#1 Příspěvek od Pobo »

Zdar. Mám problém se svojí e46 320D. Při jízdě (kupodivu častěji na dálnici než ve městě) mi při zapnuté klimatizaci vylítne teplota. Motor stáhne otáčky (asi ochrana před přehřátím) a když vypnu klimu, je to za chvilku ok. Klimu nepouštím na plný výkon. Jinak rychlost ani výška otáček na to vliv nemají... Díky za rady :?:
Maslista

#2 Příspěvek od Maslista »

Pobo píše:Zdar. Mám problém se svojí e46 320D. Při jízdě (kupodivu častěji na dálnici než ve městě) mi při zapnuté klimatizaci vylítne teplota. Motor stáhne otáčky (asi ochrana před přehřátím) a když vypnu klimu, je to za chvilku ok. Klimu nepouštím na plný výkon. Jinak rychlost ani výška otáček na to vliv nemají... Díky za rady :?:

pokud ti správně frčí jak visko vrtule tak i el. vrtule před chladičem mrknul bych se jak moc je ten chladič zasranej od much listí a jinejch sraček... případně pořádně pročistit.. já co jsem objevil pod el. vrtulí pro klimu jsem nestačil divit... ten chladič byl snad průchozí jen z 50% 8O a to se mi to vůbec nehřálo...!
Wolfi
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Wolfi »

Pobo píše:Zdar. Mám problém se svojí e46 320D. Při jízdě (kupodivu častěji na dálnici než ve městě) mi při zapnuté klimatizaci vylítne teplota. Motor stáhne otáčky (asi ochrana před přehřátím) a když vypnu klimu, je to za chvilku ok. Klimu nepouštím na plný výkon. Jinak rychlost ani výška otáček na to vliv nemají... Díky za rady :?:

třeba ti to nepomůže, ale já jsem zažil totok:

když mě menili chladič klimy, tak měli oddělaný chladič motoru. Po výměně ho nasadili zpátky, nacvakaly 16 stupňů a kontrolovaly funkci klimy.. bohužel mě neodvzdušnili chladící systém motoru a na dálnici při rychlé jízdě se mě to taky přehřívalo...a jak píšeš ty, z ničeho nic jsem cítil že auto nejde po plynu....po dobrém odvzdušnění vše v poho... takže zkus pořádně odvzdušnit...
Pyron
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Pyron »

Veškeré mé problémy vyřešila výměna termostatu...
Pobo

#5 Příspěvek od Pobo »

Tak jsem se ještě nedostal k tomu vyčištění a odvzdušnění, ale dělá mi to i bez zapnutého chlazení klimatizace, jen když jede větrák. Jinak vrtule ok, měněna před 2 měsíci...
Odpovědět