Zdarek, hladal jsem to tu ale z toho co jsem našel jsem nebyl moc moudrej. Mám E36 kupe 1,8is r.v.94. Mlhovky tam nebyli a mám tam jen ten vypínač na zadní, od někoho odsud jsem získal tohle:
[url][URL=http://img296.imageshack.us/my.php?image=dscn2829na8.jpg][/url][/url]
ted bych potřeboval někoho kdo by mi poradil jak to mám na sebe napojit a kam co připíchnout aby to fakalo. Chtěl bych aby mi svítila kontrolka na palubce(jestli tam vubec je ) a aby mi svítili při puštění parkovaček, to je ale asi normální. Budu vděčný za každou radu, fotku... Dík
Ja je tam mel ale ukradli mi je tak jsem jen daval novy. Koupil jsem je tady od nekoho z klubu. Ten clovek jeste myslim naky ma...
Snad ti pomuze ze pokud tam nebyly, tak budes potrebovat mlhovky nejen s rameckama ale jeste takovy kurvitko co se pridela do narazniku...podivej se do katalogu dilu.
Dle obrázku a mě jsou zapotřebí mlhovky(mám objednáno u FIXE crystal black) a ty rámečky(ty pokud nebudou u mlhovek tak je budu shánět).
[url][URL=http://img110.imageshack.us/my.php?image=221mj8.png][/url]
[/url]
Ja mel mlhovky i s rameckama. Ty jsem jenom v podstate nacvaknul do narazniku a pripojil konektor. Pokud tam ale u tebe nikdy nebyly a mas tam jen zaslepky, tak je nebudes mit nejspis do ceho nacvaknout - nak tam drzet musej zejo..
Nevim jestli to co mas objednany obsahuje i ty dily, ktery maj bejt pridelany na narazniku. Jestli jo tak v poho.
Já mylel že se ty rámečky prostě přyšroubují do nárazníku a do nich se ty mlhovky zacvaknou, no uvidím co mi příjde s těma mlhovkama. Ted potřebuju natáhnout kabeláž a pak to budu řešit dál.
sejcek píše:Já mylel že se ty rámečky prostě přyšroubují do nárazníku a do nich se ty mlhovky zacvaknou, no uvidím co mi příjde s těma mlhovkama. Ted potřebuju natáhnout kabeláž a pak to budu řešit dál.
Jo je to tak, nomrálně přišroubuješ myslim že na 2 šrouby ty rámečky do nárazníku - vlastně na jeden šroub. Jedna část tý mřížky už tam je.. A pak zacvakneš to světlo...
jenomže pak začíná zapojování Na to nevim jak, omlouvá mě ale že sem zatim neměl čas a hlavně chut potom nák moc pátrat Kdyby někdo věděl, tak to sem napište
sejcek píše:Já mylel že se ty rámečky prostě přyšroubují do nárazníku a do nich se ty mlhovky zacvaknou, no uvidím co mi příjde s těma mlhovkama. Ted potřebuju natáhnout kabeláž a pak to budu řešit dál.
Jo je to tak, nomrálně přišroubuješ myslim že na 2 šrouby ty rámečky do nárazníku - vlastně na jeden šroub. Jedna část tý mřížky už tam je.. A pak zacvakneš to světlo...
jenomže pak začíná zapojování Na to nevim jak, omlouvá mě ale že sem zatim neměl čas a hlavně chut potom nák moc pátrat Kdyby někdo věděl, tak to sem napište
zdarek, od jednoho borce od tud se mi podařilo získat uplnej postup jak zapojit mlhovky je to s popisem a obrázky(jen v angličtině). tak kdyby měl někdo zájem tak mu to pošlu.
Copak ty to ještě nemáš
Nemám Neni čas a hlavně se v tom nechci rejpat, prostě neni ani chut.. Vidim to tak, že už to nezapojim, stejně mi šlo spíš o to, že s mlhovkama to autoi vypadá líp Néé, tak jednou se snad zadaří
Já jsem dával mlhovky do auta (E36 Compact), které bylo vyrobeno bez nich.
Našroubování rámečků do nárazníku a zacvaknutí mlhovek do nich je jasné.
Elektriku pro mlhovky jsem musel natáhnout komplet celou. Protože auto bylo vyrobeno bez mlhovek, tak tam pro mlhovky nebylo ani nic předpřipraveného.
- Relé jsem použil, co jsem našel doma (asi z nějakýho Opela či VW). Patice na relé v rozvodný skřínce nebyla, tak jsem dráty napojil konektorama rovnou na relé (relé tedy není ve skříňce napevno).
- Spínač, který je u Compacta vytahovací a umístěný vedle budíků, byl jen s jednou polohou pro zadní mlhovku. Rozebral jsem ho a vyndal z něj zarážku pro druhou polohu. Pak jsem rozebral spínač pro normální světla, který se liší jen kontakty na plošným spoji. Plošňáky z obou jsem poupravil (přeletoval kontakty a pod.) a přehodil z jednoho spínače do druhého.
- Dráty jsem natáhl dle schématu. Konektory jsem použil standardní, nebo je z nich vyrobil.
- Žárovičku do kontrolky (tedy hlavně patici) jsem musel sehnat novou.
... a bylo hotovo.