Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Potřebuju poradit jak zapojit mlhovky

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
sejcek

#1 Příspěvek od sejcek »

Zdarek, hladal jsem to tu ale z toho co jsem našel jsem nebyl moc moudrej. Mám E36 kupe 1,8is r.v.94. Mlhovky tam nebyli a mám tam jen ten vypínač na zadní, od někoho odsud jsem získal tohle:
[url][URL=http://img296.imageshack.us/my.php?image=dscn2829na8.jpg]Obrázek[/url][/url]
ted bych potřeboval někoho kdo by mi poradil jak to mám na sebe napojit a kam co připíchnout aby to fakalo. Chtěl bych aby mi svítila kontrolka na palubce(jestli tam vubec je :D ) a aby mi svítili při puštění parkovaček, to je ale asi normální. Budu vděčný za každou radu, fotku... Dík
sejcek

#2 Příspěvek od sejcek »

Takhle to vypadá u mě v autě
[url][URL=http://img260.imageshack.us/my.php?image=dscn2834eo7.jpg]Obrázek[/url]
nevím kam to relátko
[/url]Obrázek
Marrtin

#3 Příspěvek od Marrtin »

Ja je tam mel ale ukradli mi je tak jsem jen daval novy. Koupil jsem je tady od nekoho z klubu. Ten clovek jeste myslim naky ma...

Snad ti pomuze ze pokud tam nebyly, tak budes potrebovat mlhovky nejen s rameckama ale jeste takovy kurvitko co se pridela do narazniku...podivej se do katalogu dilu.
sejcek

#4 Příspěvek od sejcek »

Dle obrázku a mě jsou zapotřebí mlhovky(mám objednáno u FIXE crystal black) a ty rámečky(ty pokud nebudou u mlhovek tak je budu shánět).
[url][URL=http://img110.imageshack.us/my.php?image=221mj8.png]Obrázek[/url]
[/url]
Marrtin

#5 Příspěvek od Marrtin »

Ja mel mlhovky i s rameckama. Ty jsem jenom v podstate nacvaknul do narazniku a pripojil konektor. Pokud tam ale u tebe nikdy nebyly a mas tam jen zaslepky, tak je nebudes mit nejspis do ceho nacvaknout - nak tam drzet musej zejo..

Nevim jestli to co mas objednany obsahuje i ty dily, ktery maj bejt pridelany na narazniku. Jestli jo tak v poho.
sejcek

#6 Příspěvek od sejcek »

Já mylel že se ty rámečky prostě přyšroubují do nárazníku a do nich se ty mlhovky zacvaknou, no uvidím co mi příjde s těma mlhovkama. Ted potřebuju natáhnout kabeláž a pak to budu řešit dál.
Koby
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Koby »

sejcek píše:Já mylel že se ty rámečky prostě přyšroubují do nárazníku a do nich se ty mlhovky zacvaknou, no uvidím co mi příjde s těma mlhovkama. Ted potřebuju natáhnout kabeláž a pak to budu řešit dál.

Jo je to tak, nomrálně přišroubuješ myslim že na 2 šrouby ty rámečky do nárazníku - vlastně na jeden šroub. Jedna část tý mřížky už tam je.. A pak zacvakneš to světlo...

jenomže pak začíná zapojování :) Na to nevim jak, omlouvá mě ale že sem zatim neměl čas a hlavně chut potom nák moc pátrat :) Kdyby někdo věděl, tak to sem napište :)
sejcek

#8 Příspěvek od sejcek »

Já si to myslím že to je jen o šroubování toho rámečku, jinak by to bylo moc složitý. Já našel jen tento postup a z toho nechápu nic. http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... 9E+mlhovek
Maikl
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Maikl »

jo a musis mit ten dil cislo 9
sejcek

#10 Příspěvek od sejcek »

To opravdu nikdo nevite jak se to má správně zapojit?? :(
Curbes23
#11 Příspěvek od Curbes23 »

Ale vždyť sis odpověděl sám tím odkazem... Jawak to tam popisuje sice složitě, ale správně... Nebo co teda nevíš?
Slid

#12 Příspěvek od Slid »

Koby píše:
sejcek píše:Já mylel že se ty rámečky prostě přyšroubují do nárazníku a do nich se ty mlhovky zacvaknou, no uvidím co mi příjde s těma mlhovkama. Ted potřebuju natáhnout kabeláž a pak to budu řešit dál.

Jo je to tak, nomrálně přišroubuješ myslim že na 2 šrouby ty rámečky do nárazníku - vlastně na jeden šroub. Jedna část tý mřížky už tam je.. A pak zacvakneš to světlo...

jenomže pak začíná zapojování :) Na to nevim jak, omlouvá mě ale že sem zatim neměl čas a hlavně chut potom nák moc pátrat :) Kdyby někdo věděl, tak to sem napište :)

Copak ty to ještě nemáš :lol:
sejcek

#13 Příspěvek od sejcek »

zdarek, od jednoho borce od tud se mi podařilo získat uplnej postup jak zapojit mlhovky je to s popisem a obrázky(jen v angličtině). tak kdyby měl někdo zájem tak mu to pošlu.
Koby
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Koby »

Slid píše:
Koby píše:

Copak ty to ještě nemáš :lol:

Nemám :DNeni čas a hlavně se v tom nechci rejpat, prostě neni ani chut.. Vidim to tak, že už to nezapojim, stejně mi šlo spíš o to, že s mlhovkama to autoi vypadá líp :D Néé, tak jednou se snad zadaří :)
stva

#15 Příspěvek od stva »

Já jsem dával mlhovky do auta (E36 Compact), které bylo vyrobeno bez nich.
Našroubování rámečků do nárazníku a zacvaknutí mlhovek do nich je jasné.
Elektriku pro mlhovky jsem musel natáhnout komplet celou. Protože auto bylo vyrobeno bez mlhovek, tak tam pro mlhovky nebylo ani nic předpřipraveného.
- Relé jsem použil, co jsem našel doma (asi z nějakýho Opela či VW). Patice na relé v rozvodný skřínce nebyla, tak jsem dráty napojil konektorama rovnou na relé (relé tedy není ve skříňce napevno).
- Spínač, který je u Compacta vytahovací a umístěný vedle budíků, byl jen s jednou polohou pro zadní mlhovku. Rozebral jsem ho a vyndal z něj zarážku pro druhou polohu. Pak jsem rozebral spínač pro normální světla, který se liší jen kontakty na plošným spoji. Plošňáky z obou jsem poupravil (přeletoval kontakty a pod.) a přehodil z jednoho spínače do druhého.
- Dráty jsem natáhl dle schématu. Konektory jsem použil standardní, nebo je z nich vyrobil.
- Žárovičku do kontrolky (tedy hlavně patici) jsem musel sehnat novou.
... a bylo hotovo.
Odpovědět