Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
330 - zere moc olej :(
-
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, mám se svojí 330 najeto už 3000km od té doby co jsem ho koupil a zatím jsem nezaregistroval žádnou změnu hladiny oleje. Po Praze jezdím normálně a mimo město tomu tak v polovině případů naložím. Mám olej 0W40 a najeto 99.000km.
Jinak mám dotaz, prohlížel jsem tu na fóru příspěvky a není mi jasné jak je to s rozvody. U tohoto motoru se nedělají ?? Řetěz má životnost po celou dobu životnosti motoru ?? Není potřeba ten řetěz čas od času napnout ?? Když otevřu kapotu a mám ohřátý motor slyším opravdu jemné cvakání, chci jet do bmw, ale nemám bohužel čas...
Jinak mám dotaz, prohlížel jsem tu na fóru příspěvky a není mi jasné jak je to s rozvody. U tohoto motoru se nedělají ?? Řetěz má životnost po celou dobu životnosti motoru ?? Není potřeba ten řetěz čas od času napnout ?? Když otevřu kapotu a mám ohřátý motor slyším opravdu jemné cvakání, chci jet do bmw, ale nemám bohužel čas...
-
- Kontaktovat uživatele:
Huh to jemne svakani slysim u motoru taky, taky mi to neprijde uplne ok.. Kdy s tim jedes na kontrolu; Urco pak dej vedet co ti rekli.. Jinak me to olej taky nebere, asi mame neco spatneKadlik píše:Ahoj, mám se svojí 330 najeto už 3000km od té doby co jsem ho koupil a zatím jsem nezaregistroval žádnou změnu hladiny oleje. Po Praze jezdím normálně a mimo město tomu tak v polovině případů naložím. Mám olej 0W40 a najeto 99.000km.

-
- Klubové ID: 633
- Kontaktovat uživatele:
já nevim kolik mají norem, mě vždy řekli a snad to někde i psali že 1L/1000km je v pořádku, ikdyž kdyby to tolik bralo i při lehký noze, bylo by asi něco v nepořádku, toje pravda...psena píše:Zalezi co beres za normu...norma BMW je 1,5dcl na 100km, coz je opravdu brutal, ale prakticky uz 1litr na 1000km, znamena ze neco neni uplne v poradku.castro píše:1L / 1000km je pořád v normě... ( snad pro každé bmw ) 330i jsou tím celkem známí že si olej při ostřejší jízdě vezmou...
ale u 330i je to známá věc....
-
- Kontaktovat uživatele:
Taky mám 330ci, olej žere uplně normálně....na 10000km asi 2 litry, ale fakt záleží jak se tomu dává a hlavně jaký je tam olej. Mám 10W40 TXT Castrol. Jezdím na sprinty....a tam to jde opravdu poznat. Když jsem auto koupil, byl jsem z toho taky docela překvapený. Moje bývalá 323i E36 si nevzala ani deci. Žere, ale jede....
-
- Klubové ID: 1531
- Kontaktovat uživatele:
Ale výrobce určo povoluje víc viskozit oleje.. Pokud tam naliješ "hustější" olej třídy xW-40, spotřeba oleje klesne.. A tyhle oleje jsou taky mnohem levnější než 0W-30.matal píše:Liju tam to co předepisuje výrobce..dsvatos píše:Nalej si tam normální olej, a ne takovou "vodu" 0W-30matal píše:Zřejmě je to zcela normální,taky už jsem dolíval cca 3000km 1L 0w30..
kamarád má taky 330i a dolívá též..
Předepsané jsou 0W-30 a 5W-30. Ostatní jsou jen doporučené, pokud nejsou ty předepsané k dispozici
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Mám dotaz - dnes se mi jednou při jízdě z kopce rozsvítila oranžová kontrolka OLEJE. Tak jsem jak to šlo zastavil a oběhnul auto a motor zda-li někde neteče olej (Chytil jsem cestou fakt velkou díru, tak jsem to trochu sváděl na ni, jestli se nepromačkla vana, ale ta je ok). Vypnul jsem motor a znovu zapnul a nesvitila. Pak jsem ujel asi 10km a zastavil a vypnul motor - rozsvitila se, kdyz jsem vyndaval klicek... Pak jsem s tim jezdil asi 30km jeste po Praze a domu a doma, kdyz jsem to vypnul nic nesvitilo. Tak jsem doma v klidu kouknul na měrku oleje a je na MIN. Spíš mě plete proč to někdy svítilo a jindy ne, ale myslím že asi při tom minimálním množství hraje roli jak stojim, jestli z kopce, na rovine apod...
Jaké máte zkušenosti s tou kontrolkou ??
Zítra koupim litrik 0W-40 a uvidime... Kolik tak dolít ?? Jinak je to 5.500km od výměny oleje, takže spotřeba není zas tak špatná, ne ?? Za poslední dva dny jsem najel 1.500km jen po Německých dálnicích a to ve 200-250, takže to hodně přisuzuju této jízdě...
Dík K.
Jaké máte zkušenosti s tou kontrolkou ??
Zítra koupim litrik 0W-40 a uvidime... Kolik tak dolít ?? Jinak je to 5.500km od výměny oleje, takže spotřeba není zas tak špatná, ne ?? Za poslední dva dny jsem najel 1.500km jen po Německých dálnicích a to ve 200-250, takže to hodně přisuzuju této jízdě...
Dík K.