Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Huceni pri 2500 ot/min

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
oxygen

#1 Příspěvek od oxygen »

Posledni dobou pozoruju huceni od zadni napravy v okoli 2500 otacek. Dela to pri kazdem rychlostnim stupni a to at jdou otacky nahoru nebo dolu. Zvuk bych prirovnal k takovemu huceni, jako kdyz se treba na dalnici najede na krajnici. Zda se mi, ze to jde od praveho kola, ale to se muzu plest. Gumama to neni, dela to i na zimakach.

Ma nekdo nejaky napad, co by to mohlo byt? Myslel jsem si, ze treba diferak. Ale je mi divny, ze to dela jen pri konkretnich otackach a ne pri konkretni rychlosti.

Dik za nazory
Peppo
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Peppo »

Nemoze to ist od prevodovky??
oxygen

#3 Příspěvek od oxygen »

Me se to zda ze to jde jako od zadnich sedadel a spis od praveho kola... Kdyz jsem nekoho vezl v zadu, tak mi to potvrdil. Tenhle zvuk pozoruju od te doby, co me menili v zadu kotouce, ale myslim si, ze to spolu nesouvisi.
matal Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od matal Moderátor »

Většinou hučí ložiska..
Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
oxygen

#5 Příspěvek od oxygen »

A da se nejak presne zjistit, jestli to je opravdu lozisko?
ajfel

#6 Příspěvek od ajfel »

pokud to dela v zavislosti na otackach a ne na rychlosti nebo zatizeni v zatacce, nebude to lozisko v kole ...
psena
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od psena »

ajfel píše:pokud to dela v zavislosti na otackach a ne na rychlosti nebo zatizeni v zatacce, nebude to lozisko v kole ...

Nebo jeste lepe, nebude to nic od prevodovky dozadu.Je to divny, ale jinak to byt nemuze.
voitano

#8 Příspěvek od voitano »

A co diferák?
psena
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od psena »

voitano píše:A co diferák?
:D
Bud je to diferak a pletes se v tom s tema otackama, nebo naopak.Jina varianta neni...pochop, ze diferaku jsou nejaky otacky motoru uplne u prde.. :D
oxygen

#10 Příspěvek od oxygen »

S otackama se nepletu... Ono to sice na jednicku az trojku neni moc znat, protoze ty otacky rychle 2500 prelitnou. Ale na ctyrku a petku uz je to markantni.
Maikl
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Maikl »

oxygen píše:S otackama se nepletu... Ono to sice na jednicku az trojku neni moc znat, protoze ty otacky rychle 2500 prelitnou. Ale na ctyrku a petku uz je to markantni.

no, a na 4 a 5 už jedeš nákou rychlostí tak by to mohlo být ložisko kola
oxygen

#12 Příspěvek od oxygen »

Maikl píše:no, a na 4 a 5 už jedeš nákou rychlostí tak by to mohlo být ložisko kola

Ja to myslel tak, ze na 1 - 3 si toho clovek pri normalni jizde ani nevsimne, protoze ty otacky rychle prelitne, ale to huceni tam je, pokud se na to zamerim a drzim motor v tech otackach. Neni to sice moc znat jako na petku, ale je to tam.

Ze by to mohlo byt lozisko me taky napadlo, ale jak jsem tady na foru cetl, jak se spatne lozisko projevuje, tak si myslim, ze to nebude ono.
michal09

#13 Příspěvek od michal09 »

Taky myslim že by to mohlo bejt ložisko. Asi před měsícem jsem měnil jedno a před tejdnem druhý.... Docela radost :) Zkus co to bude dělat v zatáčce, jestli to přestane hučet, tak je to na 99% ložisko! Zkus pravou ale i levou zatáčku a uvidíš, rozhodně si nemysli že to slyšíš z pravýho zadního, že to bude pravý zadní!!! Takovou blbost sem udělal já, slyšel jsem pravý ložisko že hučí, byl jsem si jistej že to slyšim zprava, tak jsem ho vyměnil a vono hovno, bylo to levý, až potom já amatér jsem se dozvěděl o tom jak to poznáš - v zatáčce...
Mutt

#14 Příspěvek od Mutt »

jj, zatáčka je na ložiško dobrej test
dsvatos
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od dsvatos »

Pokud ti to dělá jen při určitých otáčkách na všechny kvalty a zdá se ti to jako odzadu, bude to v převodovce. Jinde to být nemůže.. Asi ložisko na hnací hřídeli..
Odpovědět