steer:jasne,v pohode:-)
Drzim palec a fandim takovym jako Ty,je to beh na dlouhou trat,hlavne se nikdy nedostan do faze,ze v tom budou nasekany statisice,to je pak problem,protoze Ti ten zvuk nikdy nebude pripadat dokonaly a takovy jaky chces.
pidak:ja myslim,ze jsem se tady nehadali,pouze jsem si vymenili nazory a to naprosto v klidu.
K tem MDF krouzkum je to tak,ze zalezi i na tom,kolik mista tam mas nebo o kolik si muzes dovolit repro povystrcit.Ze zacatku jsem mel 18mm MDF a bylo to v pohode,potom jsem si nechal stocit hlinikove krouzky a ve finale smes medi,olova a nevim,co jeste a ani jak se to jmenuje,ale zvukove to bylo nejlepsi,hlavne se zlepsil prednes cca od 120Hz do 300Hz,tam to bylo opravdu znatelne.
Pokud by jsi delal vyssi krouzky,tak doporucuji udelat vnitrni prumer u reproduktoru presne podle nej a spodni cast krouzku udelat v prumeru o nekolik mm vetsi(rika se tomu vaza,ta ma vetsinou spodni cast uzsi jak hrdlo),tim dosahnes,ze reproduktor muze lepe "dychat".Doufam,ze se to da z meho popisu pochopit
K te minimalni a max. sirce je to asi tak,ze to neni pevne dane,zalezi na tom jakym zpusobem a z jakeho materialu je to udelane.Pokud se budem bavit o MDF,tak bych asi nesel pod 12mm az treba do 6cm,ale klidne i vic,tam uz je nutno nejlepe udelat tvar "vazy".