Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Podařilo se Vám reklamovat kotouče?

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
Tashiro

#1 Příspěvek od Tashiro »

mám je asi 1/2 roku a asi se pokřivili, tak si říkám, jestli se to dá reklamovat, jsou z Elitu Brembo.
michal09

#2 Příspěvek od michal09 »

Já bych to rozhodně zkusil, pokud máš paragon, máš na to ze zákona právo :wink:
Tashiro

#3 Příspěvek od Tashiro »

michal09 píše:Já bych to rozhodně zkusil, pokud máš paragon, máš na to ze zákona právo :wink:

To je sice pravda, ale není těžké cokoli zamítnout a najít cestu jak na to :-) Znám z praxe, tak to chodí u stavby a developmentu, vpodstatě reklamovat po předání je nesmysl. Tak nevím jak je to u elitu a kotoučů. Pokud stejné jak u nás tak jdu rovnou pro nový )))
michal09

#4 Příspěvek od michal09 »

Hele já bych to zkusil... :wink: Minulej tejden mi praskla H1 žárovka v podkávačkách. Normálně by mě to zvlášť nesralo, ale kupoval jsem asi před 3ma měsícema dvě H1 žárovky OSRAM s xenonovým efektem, modrým nádechem a vetší a lepší svítivostí, svítili fakt dost dobře, fakt bílomodře...Zkrátka nejlepší a nejdražší H1 co v Hornbachu měli. No a z ničeho nic ta žárovka skoro za pětikilo praskla, tak jsem byl docela nasranej a otec mi říká, jestli mám paragon, ať to jdu reklamovat, říkal jsem si blbost, prasklou žárovku mi nevemou... No a byl jsme překvapen, přišel jsem do Hornabachu s prasklou žárovkou a paragonem a do 5ti minut jsem odcházel s novou :D Vyměnili a to jsem čuměl :wink:
error-motohanz

#5 Příspěvek od error-motohanz »

Tashiro píše:mám je asi 1/2 roku a asi se pokřivili, tak si říkám, jestli se to dá reklamovat, jsou z Elitu Brembo.

a mas i paragon a to ze jsis to nechal odborne namontovat?
Slid

#6 Příspěvek od Slid »

Přesně tak pokud ti to nemontoval odborně servis, kde budeš mít fakturu tak to ani nezkoušej, pošleš je a oni řeknou, špatně očištěná dosedací plocha. A kdyby byly kotouče v řiti hned nové tak by si to poznal hned po první jízdě :?
paveld
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od paveld »

michal09 píše:Hele já bych to zkusil... :wink: Minulej tejden mi praskla H1 žárovka v podkávačkách. Normálně by mě to zvlášť nesralo, ale kupoval jsem asi před 3ma měsícema dvě H1 žárovky OSRAM s xenonovým efektem, modrým nádechem a vetší a lepší svítivostí, svítili fakt dost dobře, fakt bílomodře...Zkrátka nejlepší a nejdražší H1 co v Hornbachu měli. No a z ničeho nic ta žárovka skoro za pětikilo praskla, tak jsem byl docela nasranej a otec mi říká, jestli mám paragon, ať to jdu reklamovat, říkal jsem si blbost, prasklou žárovku mi nevemou... No a byl jsme překvapen, přišel jsme do Hornabachu s prasklou žárovkou a paragonem a do 5ti minut jsme odcházel s novou :D Vyměnili a to jsem čuměl :wink:

8O 8O 8O ja kupoval tu samou ale H7, praskla po mesici a ja debil ji vyhodil a sel pro novou... dik za info :).
Tashiro

#8 Příspěvek od Tashiro »

error-motohanz píše:
Tashiro píše:mám je asi 1/2 roku a asi se pokřivili, tak si říkám, jestli se to dá reklamovat, jsou z Elitu Brembo.

V servise, ne sice BMW dělal to kamarád, ale fa mám.
Tashiro

#9 Příspěvek od Tashiro »

Slid píše:Přesně tak pokud ti to nemontoval odborně servis, kde budeš mít fakturu tak to ani nezkoušej, pošleš je a oni řeknou, špatně očištěná dosedací plocha. A kdyby byly kotouče v řiti hned nové tak by si to poznal hned po první jízdě :?

nevím zda byly nové ok, kope to až ve vyšší rychlosti, do ted sem jezdil klobouka a hlavně sem to šetřil, nedávno jedu 170 a rychleji sem brzdil a kope to jak sviň. Od 155 to klepe s volantem.

Já vím rychle se jezdit nemá 8)
matal Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od matal Moderátor »

Tak to zkus reklamovat.. :wink:
Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
michal09

#11 Příspěvek od michal09 »

paveld píše:
michal09 píše:Hele já bych to zkusil... :wink: Minulej tejden mi praskla H1 žárovka v podkávačkách. Normálně by mě to zvlášť nesralo, ale kupoval jsem asi před 3ma měsícema dvě H1 žárovky OSRAM s xenonovým efektem, modrým nádechem a vetší a lepší svítivostí, svítili fakt dost dobře, fakt bílomodře...Zkrátka nejlepší a nejdražší H1 co v Hornbachu měli. No a z ničeho nic ta žárovka skoro za pětikilo praskla, tak jsem byl docela nasranej a otec mi říká, jestli mám paragon, ať to jdu reklamovat, říkal jsem si blbost, prasklou žárovku mi nevemou... No a byl jsme překvapen, přišel jsme do Hornabachu s prasklou žárovkou a paragonem a do 5ti minut jsme odcházel s novou :D Vyměnili a to jsem čuměl :wink:

8O 8O 8O ja kupoval tu samou ale H7, praskla po mesici a ja debil ji vyhodil a sel pro novou... dik za info :).

No taky sem celkem zíral, mám docela špatný zkušenosti s reklamovaným zbožím, ale prej kvalitní a drahý žárovky (např. některé OSRAM nebo Phillips) mají půl roku záruku na to, že neprasknou, což mi přide docela rozumný za ty prachy :wink: Alespoň občas něco člověka v týhle republice potěší :P
error-motohanz

#12 Příspěvek od error-motohanz »

Tashiro píše:
error-motohanz píše:

V servise, ne sice BMW dělal to kamarád, ale fa mám.

tak to by nemel bejt problem....reklamuj...
Tashiro

#13 Příspěvek od Tashiro »

matal píše:Tak to zkus reklamovat.. :wink:

Dám pak vědět 8)
Tashiro

#14 Příspěvek od Tashiro »

michal09 píše:
paveld píše:

No taky sem celkem zíral, mám docela špatný zkušenosti s reklamovaným zbožím, ale prej kvalitní a drahý žárovky (např. některé OSRAM nebo Phillips) mají půl roku záruku na to, že neprasknou, což mi přide docela rozumný za ty prachy :wink: Alespoň občas něco člověka v týhle republice potěší :P

Mít by měli i ostatní "méně kvalitní" výrobci ... tuším, že půl roku je na to (např, žárovky v novostavbě mají 1/2 roku záruku). Bohudík (bohužel) to málo kdo zná :lol: :lol:
Petous

#15 Příspěvek od Petous »

Tashiro píše:
Slid píše:Přesně tak pokud ti to nemontoval odborně servis, kde budeš mít fakturu tak to ani nezkoušej, pošleš je a oni řeknou, špatně očištěná dosedací plocha. A kdyby byly kotouče v řiti hned nové tak by si to poznal hned po první jízdě :?

nevím zda byly nové ok, kope to až ve vyšší rychlosti, do ted sem jezdil klobouka a hlavně sem to šetřil, nedávno jedu 170 a rychleji sem brzdil a kope to jak sviň. Od 155 to klepe s volantem.

Já vím rychle se jezdit nemá 8)

Jestli jsou ty koutouče zvlněný tak by to spíš kopalo do pedálu, ne? Aspoň u mě se to tak projevovalo. Jestli to "jen" klepe s volantem tak bych to spíš tipnul na špatně vyvážený kola...
Slid

#16 Příspěvek od Slid »

no já chápu, že on to myslel, jako že kope do pedálu, proto chce reklamovat kotouče
Bedi
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Bedi »

Co se týká reklamace kotoučů, tak to určitě zkusit můžeš, u dílařů by jsi mohl mít i štěstí, podle zkušeností to až tolik neřeší, stejně tak jako žárovky v Hornbachu.
Já dělam v autorizovaným servisu jistý značky a reklamace kotoučů je skoro zbytečná. I když bych chtěl třeba zákazníkovi pomoct, tak výměna kotoučů na záruku neschvaluju já, ale podléhá to schválení garančního technika na republikový centrále. Reklamovat kotouče 1/2 roku jetý je pro mě zbytečná administrativa, to by musely mit najeto jenom pár kilometrů. Pokud se s kotoučema nestane něco tak do dvou týdnů, tak to u nás téměř nemá cenu.
Na druhou stranu je pravda, že kotouče můžeš odrovnat klidně i po dvou kolech na nějakým okruhu.
V servisu se to reklamuje fakt těžko, ale u prodejců dílů by jsi mohl mít štěstí.
Petous

#18 Příspěvek od Petous »

Slid píše:no já chápu, že on to myslel, jako že kope do pedálu, proto chce reklamovat kotouče

jj, asi máš pravdu, jen sem to prolítl a pochopil jsem to špatně, sry
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#19 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Bedi píše:Co se týká reklamace kotoučů, tak to určitě zkusit můžeš, u dílařů by jsi mohl mít i štěstí, podle zkušeností to až tolik neřeší, stejně tak jako žárovky v Hornbachu.
Já dělam v autorizovaným servisu jistý značky a reklamace kotoučů je skoro zbytečná. I když bych chtěl třeba zákazníkovi pomoct, tak výměna kotoučů na záruku neschvaluju já, ale podléhá to schválení garančního technika na republikový centrále.
Nevím, jak u jinejch firem, ale tohle mně připadá, jako u Forda.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Bedi
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Bedi »

Vlasta píše:
Bedi píše:Co se týká reklamace kotoučů, tak to určitě zkusit můžeš, u dílařů by jsi mohl mít i štěstí, podle zkušeností to až tolik neřeší, stejně tak jako žárovky v Hornbachu.
Já dělam v autorizovaným servisu jistý značky a reklamace kotoučů je skoro zbytečná. I když bych chtěl třeba zákazníkovi pomoct, tak výměna kotoučů na záruku neschvaluju já, ale podléhá to schválení garančního technika na republikový centrále.
Nevím, jak u jinejch firem, ale tohle mně připadá, jako u Forda.

Není nad zkušenosti, co?
Odpovědět