Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Šíbr help
zdravim, mám 318is e36, mám tam el. šíbr (ne skleněnej) a pokud se nepletu, tak by měl mít stejné ovládání jako okna, tzn. 2 polohy pro zavření a 2 pro otevření, aby to člověk nemusel držet....jenže já to musim držet i při zavírání i při otvírání a někdy při jízdě to neni zrovna nej. nevíte někdo jak to jednoduše hodit dokupy? thx
Baxon píše:mně logika na šíbr u kombíka e36 fungovala, jak zavřít, tak otevřít. Zkus do toho tlačítka jen tuknout
Obávám se že to nepomůže

-
- Kontaktovat uživatele:
michal09 píše:Baxon píše:mně logika na šíbr u kombíka e36 fungovala, jak zavřít, tak otevřít. Zkus do toho tlačítka jen tuknout
Obávám se že to nepomůžeDejzd šíbru nemáme jen já a Randaal, ale těžká většina 36tek, co já vim...
Jakej rok si měl toho kombíka? Možná novější 36ky to už měli, ale ty starší např. 94 nou...
r.v. 97. Mně jen překvapilo, že nedotahuje šíbr a okna klíčkem, ale jak koukám, to jsem chtěl po 36ce asi už moc

Baxon píše:michal09 píše:Baxon píše:mně logika na šíbr u kombíka e36 fungovala, jak zavřít, tak otevřít. Zkus do toho tlačítka jen tuknout
Obávám se že to nepomůžeDejzd šíbru nemáme jen já a Randaal, ale těžká většina 36tek, co já vim...
Jakej rok si měl toho kombíka? Možná novější 36ky to už měli, ale ty starší např. 94 nou...
r.v. 97. Mně jen překvapilo, že nedotahuje šíbr a okna klíčkem, ale jak koukám, to jsem chtěl po 36ce asi už moc
Pozor čéče

Nicméně obecně, když se podívám, jaké auta u nás jezdily kolem koku 94/95, tak 36ka měla na tu dobu luxus funkce a výbavu...

-
- Kontaktovat uživatele:
michal09 píše:Baxon píše:michal09 píše:[quote="Baxon"]mně logika na šíbr u kombíka e36 fungovala, jak zavřít, tak otevřít. Zkus do toho tlačítka jen tuknout
Pozor čéče

Nicméně obecně, když se podívám, jaké auta u nás jezdily kolem koku 94/95, tak 36ka měla na tu dobu luxus funkce a výbavu...

tak okna možná chodily (asi jsem to nezkoušel), ale šíbr určitě ne, protože ho používám hodně a kolikrát ho zapomenu zavřít, proto to řeším klíčkem na dálku. U 36ky nechodil ani přez zámek, tak jsem musel lést znova do auta

-
michal09 píše:4am píše:mě taky nedojíždí 318i (95) a dokonce, když ho otevřu na doraz - se sekne a musim mu pomoci kličkou v motůrku
Za to seknutí, že nejde najednou zavřít šíbr, může relátko. Zkušenost kámoše, kterýmu to dělalo bůch ví jak dlouho...
Čaues lidi,mám E36 323i a minulou zimu si takhle přijedu ke garáži s otevřenym šíbrem,chci ho zavřít a nic...ani ťuk...tak jsem nechal stát auto nějakou dobu v garáži s dekou na střeše.Potom jsem odstrojil komplet strop a všechno co bylo potřeba k tomu,abych šíbr rozebral,měl jsem ho venku a zjistil jsem,že na levý straně jak je to jedno šoupátko,tak se tam něco ulomilo a prostě to nechtělo zavírat,tak jsem ho horko těžko ručně zavřel a od té doby ho raději nepoužívám...nevíte někdo jak to zprovoznit?!Jde o to,že mám šíbr a nefunguje

- Radim046
- Kontaktovat uživatele:
Nevím jak u E36 ale u E46 je prý závada šíbru hodně častá a potkala i mě.Já koupil v bmw plastové capliky a šíbr funguje ,jedině co mi nejde je to že když se mi eletricky otevře tak zatahne sice roletu ale když jede zpět tak ji nezavře a musim roletu zadělat ručně.Ale problem bude právě asi v tom kusu vlevo který mám taky ulomený.V bmw maj opravný set šíbru kolem 2000kč ale nikdo mi tam nejni schopnbej říct co ten set obsahje.
Jinak nějaký návody teda na E46 na opravu šíbrujsou zde.Nevim ale jak moc je t podobný E36.
http://www.lincomatic.com/e46sunroof/e46sunroof.html
http://www.jumboprawn.net/jesse/projs/bmw_e46_sunroof/
Jinak nějaký návody teda na E46 na opravu šíbrujsou zde.Nevim ale jak moc je t podobný E36.
http://www.lincomatic.com/e46sunroof/e46sunroof.html
http://www.jumboprawn.net/jesse/projs/bmw_e46_sunroof/
Randaal píše:nejde o to, že by se nedovíral, ale o to, že to musim držet, než se to zavře, takže jakoby nefungoval na 2x2 polohy ale jen 1x1
My jsme tě pochopili Randaale, alespoň já...

No a druhá věc je to, že se ten šíbr kousne a nechce se zavřít vůbec. Tak pokud neni nic ulomeného, tak s velkou pravděpodobností bude problém v relé, které šíbr ovládá, ale pochopil jsem, že tebe se tohle netíká...

Radim046: Ty jo a to fakt funguje? S tím podrženým tlačítkem na 20 vteřin a pak hurá, dojezd se aktivuje?

- Radim046
- Kontaktovat uživatele:
Netrvám na tom že to jde u všeho ale myslel jsem že to je ono.Tady je přesné znění problemu a řešení jak to píšou v těch autodatech.Tak jestli je tu zdatný angličtinář ať to přeloží.Pokud to nejni ten problem tak se vám omlouvám.
AFFECTED VEHICLES:
All models with slide/tilt sunroof, 1994-04
PROBLEM:
Loss of sunroof one-touch automatic function
CAUSE:
Battery disconection
REMEDY:
-program slide/tilt sunroof
-switch ignition ON
-press and hold slide/tilt sunroof to raise position
-when raised to maximum,keep switch pressed further 20seconds
-sunroof will raise up slightly to confirm programming complete

AFFECTED VEHICLES:
All models with slide/tilt sunroof, 1994-04
PROBLEM:
Loss of sunroof one-touch automatic function
CAUSE:
Battery disconection
REMEDY:
-program slide/tilt sunroof
-switch ignition ON
-press and hold slide/tilt sunroof to raise position
-when raised to maximum,keep switch pressed further 20seconds
-sunroof will raise up slightly to confirm programming complete

Zde je to v rychlosti přeloženo PC překladačem do češtiny:
OVLIVNĚNÁ VOZIDLA:
Všechny modely s poklesovou/sklopnou střechou, 1994 - 04
PROBLÉM:
Ztráta posuvné střechy jedné- doteková automatickou funkci
PŘÍČINA:
Baterie přerušená
NÁPRAVA:
-programový poklesový/nakloněný spínač posuvné střechy zapalování NA
-tiskne a držení poklesová/sklopná střecha zvednout pozici
-kdy zvednutý k maximu,držet vypínač tiskl další 20seconds
-posuvná střecha zdvihne mírně potvrdit programovací dokončíte
Z čehož vyplívá, že u mojí 36ky z 07/94 by to mělo fungovat
Hurááá.... Díky, hned odpoledne to zkusím a pak sem písnu jestli mi to funguje nebo ne.. 
OVLIVNĚNÁ VOZIDLA:
Všechny modely s poklesovou/sklopnou střechou, 1994 - 04
PROBLÉM:
Ztráta posuvné střechy jedné- doteková automatickou funkci
PŘÍČINA:
Baterie přerušená
NÁPRAVA:
-programový poklesový/nakloněný spínač posuvné střechy zapalování NA
-tiskne a držení poklesová/sklopná střecha zvednout pozici
-kdy zvednutý k maximu,držet vypínač tiskl další 20seconds
-posuvná střecha zdvihne mírně potvrdit programovací dokončíte
Z čehož vyplívá, že u mojí 36ky z 07/94 by to mělo fungovat