když nastartuju za studena motor něco klepe v oblasti motoru... s pribívajcíma ot. se klepání uměrně zrychluje... po zahřátí motoru je to OK. Před tím než jsem menil olej , svíčky a filtr to nedelalo ? Spojitos ?
Tak to ti tam asi nalili nákou sračku.Jestli ti to před tím nedělalo a až po tý výměně tak je to olejem.
Ale 4 válce sou na ty hydroštěly náchylný.Mě se taky dycky někdy ozvou chvilku po startu když je motor studenej a leju tam 10w-40 Valvoline
No otázka je co ti tam nalili za olej.Třeba ti tam nalili nákou řidinu.Záleží na Tobě.Ale todle cvakaní se stalo více lidem že to měli v pohodě a pak tam nalili nákej jinej olej a začaly se jim ozívat ty hydroštely.Já tam leju furt tejn stejnej a hydroštely mě taky chvili cvakaj než se to krapet zahřeje.Hold sou ty 4 válce na to dost nachylný.
Ja by som ten olej vylial, kupil nejaky poriadny a dal ho tam. Predsa len, nechat si po...vit hydrostely neni uplne lacna zalezitost. Mali by cvakat par sekund po starte kym sa zosteluju a potom by mali byt ticho.
Olej každopádně a co nejdříve vyměnit než si načneš vačku či hydra... ! to cvakání způsobuje nevymezená vůle mezi vačkou a zdvihátkem.. !nevím v jakém stavu máš motor , ale osobně bych ti doporučil olej SAE 5W-40 od nějakého renomovaného výrobce..
Sorry za OT - ale mě to taky nějak cinká, ale až když točím až tak 5500ot./min. ale nevím jestli to bude dělat na všechny kvalty, zatím jsem to zkoušel jenom na jedničku to jsou asi hydrošteli?