Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Divný zvuk od zadu

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Kvidas

#1 Příspěvek od Kvidas »

Jakoby to huci. A zda se ze to de ze zadu. Hluk se se zvysujuci rychlosti zesiluje. A kdyz vyradim tak se nic nezmeni. Mate s necim podobnym zkusenosti? Napadaj me loziska nebo diferak. Diferencial s lepsi svornosti (viz video) Zaclo to delat den po par bokach za deste
kosa
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od kosa »

tipl bych to na ložo zkus to vysledovat v zatáčce jestli to na jednu stranu zesílí a naopak......
Kvidas

#3 Příspěvek od Kvidas »

kosa píše:tipl bych to na ložo zkus to vysledovat v zatáčce jestli to na jednu stranu zesílí a naopak......

jj pudu to dneksa vysledovat?

V pripade ze by to byl diff? Muze to být treba jen olejem ? Nebo co vsechno tam muze byt v pr***?
bergos Člen Klubu
Člen Klubu

#4 Příspěvek od bergos Člen Klubu »

a jak jsou na tom gumy? nejsou okousané?
Family wagon: BMW 320dX F31
Summer car: BMW 330i baur TC2 E30
Project car: BMW 1502 E10
City car: Audi A1 1.4tfsi
8-)
Kvidas

#5 Příspěvek od Kvidas »

bergos píše:a jak jsou na tom gumy? nejsou okousané?

vzadu vzorek skoro zadny. ale okousany nejsou urcite. ale nevim je naka souvislost ze by sjetej vzorek moh vydavat tyhle zvuky treba i kdyz si to spojim s tim ze je ted nizsi teplota za ktery sem jezdil driv?
bergos Člen Klubu
Člen Klubu

#6 Příspěvek od bergos Člen Klubu »

Kvidas píše:
bergos píše:a jak jsou na tom gumy? nejsou okousané?

vzadu vzorek skoro zadny. ale okousany nejsou urcite. ale nevim je naka souvislost ze by sjetej vzorek moh vydavat tyhle zvuky treba i kdyz si to spojim s tim ze je ted nizsi teplota za ktery sem jezdil driv?

to by ses divil, když řekneš že ti něco hučí - tak když se to při zatáčení zesiluje je to ložisko, když nezesiluje většinou gumy. a když ještě napíšeš vzorek skoro žádný, skusil bych jiná kola.
Family wagon: BMW 320dX F31
Summer car: BMW 330i baur TC2 E30
Project car: BMW 1502 E10
City car: Audi A1 1.4tfsi
8-)
meda321

#7 Příspěvek od meda321 »

podle sirky kol jesi nemas naky origo tak se ti po***l diferak uz sem delal tri a jeden sezenes cca tak za 3k
calif

#8 Příspěvek od calif »

meda321 píše:podle sirky kol jesi nemas naky origo tak se ti po***l diferak uz sem delal tri a jeden sezenes cca tak za 3k

víc jak polovina lidí tady nemá origo kola....
Atilak

#9 Příspěvek od Atilak »

calif píše:
meda321 píše:podle sirky kol jesi nemas naky origo tak se ti po***l diferak uz sem delal tri a jeden sezenes cca tak za 3k

víc jak polovina lidí tady nemá origo kola....

Myslim,ze mnohem vic jak polovina... Kazdopadne si myslim,ze to budou pneu... Lozisko bys fakt poznal pri zataceni a to dost vyrazne..
TUNAK
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od TUNAK »

Kvidas: Asi mám to samý, hučí mi to podle rychlosti, taky to přestane když vyřadim a začlo mi to dělat po bokování... Myslím si že mám difer před smrtí, protože jsem nepostřehl nějaký zřetelnější hučení při zatáčení aby to byli ty ložiska...
Atilak

#11 Příspěvek od Atilak »

TUNAK píše:Kvidas: Asi mám to samý, hučí mi to podle rychlosti, taky to přestane když vyřadim a začlo mi to dělat po bokování... Myslím si že mám difer před smrtí, protože jsem nepostřehl nějaký zřetelnější hučení při zatáčení aby to byli ty ložiska...

Kvidasovi se to ale nezmeni kdyz vyradi.. Porad to dela stejny zvuk...
TUNAK
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od TUNAK »

Aha teď na to koukám :D Budu měnit diferák tak uvidíme co se změní :wink:
Killca

#13 Příspěvek od Killca »

to bude lozisko v kole nebo to vadny pneu
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
Tashiro

#14 Příspěvek od Tashiro »

Kvidas píše:Jakoby to huci. A zda se ze to de ze zadu. Hluk se se zvysujuci rychlosti zesiluje. A kdyz vyradim tak se nic nezmeni. Mate s necim podobnym zkusenosti? Napadaj me loziska nebo diferak. Diferencial s lepsi svornosti (viz video) Zaclo to delat den po par bokach za deste

dyž pojedeš do kopce tak vyřaď a pohni udělej oblouky na obě strany (At to nepřeženeš) pokud se zvuk změní, na chvíli jako zeslabí (asi 0,5 s.) tak je to ložisko. 5eším ted to samé
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od xSAFA »

Začalo mi taky zezadu strašně hučet přišlo to z ničeho nic prostě asi během 300km se to začalo stupňovat a teď to hučí jako prase.. Gumy bych vyloučil ty by nezačali tak z ničeho nci i když teda nejsou top stav no :lol: ... Nevím ale jak přesně zjistit jestli je to ložisko na kole nebo v diferáku. Při zatáčaní ani kličkování se zvuk nemění... Zkoušel jsem to i zvednout a točit a poslouchat ale prd je slyšet :? ... Poradí někdo jak nejlépe to zjistit? :)
Kami1

#16 Příspěvek od Kami1 »

sedni si dozadu a projed se
Caleb

#17 Příspěvek od Caleb »

Mne v E30ce vzadu neco "susti" - tj. kovovej valivej zvuk. Kdyz auto zvednu, tak jde zvuk od diferencialu. Tj. moje podezreni je bud vstupni lozisko na diferencialu nebo (spis) stredove ulozeni kardanu. Predpokladam, ze E36tky budou stredove ulozeni mit take, zameril bych se i na nej. A jak uz zaznelo, pokud se zvuk v zatackach nemeni - podezrival bych prave nejake nestranove lozisko. Jinak mne se zvuk lehce meni pokud je nebo neni zadni naprava v zaberu. Uz to dela delsi dobu a nijak se to nehorsi a pri vyssi rychlosti to stejne prerve aerodynamickej hluk 8)
Pitrsh

#18 Příspěvek od Pitrsh »

no mne to huceni vyresilo vymena oleje v diferaku koupil jsem husci olej a stichlo to vymezilo to asi vule? :D
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od xSAFA »

Olej v diffu mam novej a nebudu dávat hustší a středový uložení je taktéž nové... No uvidíme ještě to nějak pozkouším...
lucas22

#20 Příspěvek od lucas22 »

zdravim, mne taky neco huci (zvuk jako kdyz ubere plyn autobus) jakoby ze zadu, a to nasledovne: v rozmezi rychlosti 70-80 kdyz vyradim do neutralu, v momente jak zaradim a motor zabere/brzdi, tak to v te rychlosti prestane. na e36. nevite nahodou co to je?
Odpovědět