Tak jsem v domnění, že provedu údržbu a konzervaci gumových těsnění kolem dveří vzal silikonový olej a opakovaně ho nanesl na dosedací plochy..
..od toho okamžiku zažívám při zdolávání jakékoliv nerovnosti na vozovce nesnesitelný vrzající koncert..
poradí někdo čím by se ty těsnění měla ošetřit aby nevrzali...
mám doma takovou tubičku (valeček) s takovým polštářkem, je to právě na obložení a těsnění u dveří, kufru apod... Nevím teď z hlavy jak se to jmenuje, ale funguje to...
Aha, tak to mě nic jinýho nenapadá... Shánět a ptát se, můžu ti zjisti jak se jsmenuje to moje, potřel jsem to a v pohodě, nic nevrže.... je to velký asi jako lihový fix, o trochu tlustší, ale jinka to vypadá stejně - sundáš víčko a začneš na tu gumu jakoby malovat tím polštářkem.....
taky koukni na panty zda jsou na dveřích dotáhlé a prostříkni je a na doraz mrkni, setkal jsem se že byly povolený a ono jak se pak mázne guma tak to po ní krásně jezdí a může vrzat i to.
Přesně jak píše Slid. To vrzání není tím že jsi to těsnění namazal.. jen je to díky tomu slyšet. Chybu hledej jinde. Já to těsněn taky mažu hustým silik. olejem. Nebo funguje Glycerin.
Na 530 mě to vrzalo až jsem byl nepříčetnej. Každej hrbol každá nerovnost vozovky. Myslel jsem, že se kroutí karoserie. Když jsem o 1cm stáhnul okénko tak to přestalo, ale nakonec to nebylo oknem. Ani v BMW servise mi to vrzání nedokázali odstranit. Po 1/4 roce jsem na to přišel. Musíš namazat gumové těsnění také ze strany od karoserie nejen od dveří. Lehce odmáčkni gumu od rámu a namaž ji tam po celém obvodu. Já mám od té doby klid v autě i na duši. Napiš jestli to pomohlo. Jo mazal jsem to nějakým zbytkem glycerínu REGUM??
Jo a na ty panty se vyprdni těma to zřejmě nebude. Sorry chlapy. Já jsem zkoušel i přitáhnout zámek dveří , aby dveře byly více přitaženy do gumy a výsledek byl ten, že se dveře musely zavírat větší silou. Jo a v servise mi řekli ať koupím nové těsnění do dveří a vyměním ho. Při představě 4x po dvou těsněních a ceně šli na mě mrákoty. Po namazání gumy, jak jsem psal, jsem zámky zase vrátil do původní polohy, abych s nima nemusel třískat. K BMW to přece nepatří.
Merlin píše:Na 530 mě to vrzalo až jsem byl nepříčetnej. Každej hrbol každá nerovnost vozovky. Myslel jsem, že se kroutí karoserie. Když jsem o 1cm stáhnul okénko tak to přestalo, ale nakonec to nebylo oknem.
do písmene přesně jako u mně.. tak doufám že mi tvoje rada pomůže.. DÍK