Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e46 Nestartuje, cvaka
Zdar,
mlada mala pozicane auto a nechala ho asi hodinu "na blikackach" (podotykam ze mam led zadne svetla - neviem ci to ma nejaky vplyv) a ked chcela nastartovat, tak sa ozyva z motorovej casti iba cvakanie (asi polsekundove intervaly), pricom vsetko svieti ako ma, pristrojovka, svetla proste vsetko a nejde to natocit ani cez kable...
Nevie niekto co by to mohlo byt?? Dakujem za rady..
mlada mala pozicane auto a nechala ho asi hodinu "na blikackach" (podotykam ze mam led zadne svetla - neviem ci to ma nejaky vplyv) a ked chcela nastartovat, tak sa ozyva z motorovej casti iba cvakanie (asi polsekundove intervaly), pricom vsetko svieti ako ma, pristrojovka, svetla proste vsetko a nejde to natocit ani cez kable...
Nevie niekto co by to mohlo byt?? Dakujem za rady..
-
-
Thunder: Ano, presne toho sa obavam
Nezda sa mi ze by to mohlo byt baterkou (ale samozrejme mozno sa mylim), lebo radio hra, kontrolky svietia jasne, starter cvaka o106
ale motor nic..
normalne mi je ho luto
nemoze to byt nejaka poistka alebo podobna konina? Kontakty na baterke su ako nove, startovali sme to cez kable (uz som to x krat robil na inych autach..) + na +, - na -, druhe auto nastartovane + pridavanie plynu a stale to iste
zasrata robota

Nezda sa mi ze by to mohlo byt baterkou (ale samozrejme mozno sa mylim), lebo radio hra, kontrolky svietia jasne, starter cvaka o106
ale motor nic..

normalne mi je ho luto
nemoze to byt nejaka poistka alebo podobna konina? Kontakty na baterke su ako nove, startovali sme to cez kable (uz som to x krat robil na inych autach..) + na +, - na -, druhe auto nastartovane + pridavanie plynu a stale to iste

zasrata robota

-
- Kontaktovat uživatele:
mívám naprosto ten samej problém...Já to přes kabely taky nenahodím. Jak nechám zapnutý třeba rádio hodinu,spolehlivě nenastartuju...netuším,čím to může být,baterka je stará max 2 roky 70tka..myslel sem že je to ve startéru,šel ven,očistil sem ho,chytá to teď teda doslova na škrt,ale jak nechám zaplý rádio dýl,tak musim roztlačovat..mimochodem to znamení,že auto nejde nastrovat jinak než roztlačením bo nromálním způsobem? Takže startovací kabely s sebou vozím na hovno,jo?
Jinak baterii sem nabíjel přes noc,pár dnů na to sem měl puštěný rádio cca 2,5 hodiny a znova to kleklo,přitom půl roku zpět rádio hrálo klidně 4 hodiny v kuse a spolehlivě sem nastartoval

Jinak baterii sem nabíjel přes noc,pár dnů na to sem měl puštěný rádio cca 2,5 hodiny a znova to kleklo,přitom půl roku zpět rádio hrálo klidně 4 hodiny v kuse a spolehlivě sem nastartoval
Stalo se mi něco podobného, nechal jsem radio, sice vše svítilo, ale startér jen cvakal, přes kabely z jiného auta to také nešlo, je potřeba to na těch kabelech nechat 10-15min a ta baterka se oživí a pak to jde natočit přes kabely. A nebo baterku vyndat a nabít jak už tu bylo psáno,ale to je dost zdlouhavé, když potřebuješ třeba rychle jet:-)
jde o to ze e46 aspon muj motor 330D potrebuje na startovani daleko vetsi proud a ztraty v kabelech za 200,- jsou docela velky, taky se mi to stalo ze se to vybije. auto ma ochranu proti uplnemu vybiti takze nedovoli nastartovat treba sem se divil me kdyz sme mel vybitou baterii po otoceni klicku do polohy startovani zacli blikat xenony i kdyz svetla byli vypnute
jinak vse fungovalo to je kuli tomu abys mohl se dostat do auta .) proste to maj vychytanem, kdyz sem startoval kabelama co mi pujcil kamos takove sit za 200,- tak sem musel asi 10 minuit dobijet z jednoho auta baterii jinak nenastartujes, ted mam kabely co sem si delal medene o prumeru 5mm med ne plastovy obal a nastartuji s tim i kamion