Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

digiklima e36

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
doktor

#1 Příspěvek od doktor »

zdravim mam novy auto (konecne) je to e36 rv 96 1,8 sedan, ale nejak nechapu tu digiklimu, kdyz zmacknu vlocku,tak se to zapne a podle toho jak je nastavenej vetrak tak to zacne foukat a asi za minutu prestane a nefouka nic??? pak zas treba za 5 min se to na chvili rozfouka a pak zas dlouho nic, coz nechapu sem myslel ze si tam nastavim teplotu a vono to bude porad foukat dokud v tom aute ta cilena teplota nebude... kde se to da nechat opravit, nebo je to zavada? asi budu za debila, ale predtim sem mel favorita no tam nic takovyho nebylo, jo a kdyz treba po ty minute co to dofouka tam nastavim ten vetrak na vic, tak stejne nezacne foukat, sem z toho magor, poradte prosiim
wacc

#2 Příspěvek od wacc »

Zkus zadat "panel AND klimatizace" do hledani : Obrázek Hledat
doktor

#3 Příspěvek od doktor »

no nez sem to tema zalozil, tak jsem si forum prosel a odpoved na mou otazku tu nikde neni, ani mezi tim co najde hledani dle tveho navodu...resily se tu jen vlocky a klima, ktera fouka misto teple studene apod. ale ja mam jiny problem, tak prosim, jestli nekdo vi, mohl by mi poradit? diky
doktor

#4 Příspěvek od doktor »

no nez sem to tema zalozil, tak jsem si forum prosel a odpoved na mou otazku tu nikde neni, ani mezi tim co najde hledani dle tveho navodu...resily se tu jen vlocky a klima, ktera fouka misto teple studene apod. ale ja mam jiny problem, tak prosim, jestli nekdo vi, mohl by mi poradit? diky
wacc

#5 Příspěvek od wacc »

Docela by me zajimalo, proc zapinas klimatizaci v zime? Proc si radsi nezapnes topeni :)
doktor

#6 Příspěvek od doktor »

jj to sem cekal ze tu budu za debila) ale zapnuti topeni asi neresi muj problem s asi nefunkcni klimou, stejne kdyz zapnu jen ty vetraky a nacvakam tam teplotu tak foukaj chvili a pak prestanou a pak zas vobcas fouknou a pak zas nic to asi neni ok, nebo je to tak spravne?
plysakmartin

#7 Příspěvek od plysakmartin »

když ti to přestane foukat zhasne ti i display na panelu klimošky ?
doktor

#8 Příspěvek od doktor »

nene klimoska sviti furt stejne jakoby nic, ale proste po nastartovani auta mi fouka vetrak a muzu libovolne nastavovat intenzitu foukani, za chvili to ale prestane a muzu nastavovat co chci a stejne to foukat nezacne a pak zas treba za 5 min se to na chvili samo rozfouka no, znamej ma klimo v audine taky digi a proste si nastavi jak hodne to ma fouka a fuci mu to porad ja sem z toho debil
plysakmartin

#9 Příspěvek od plysakmartin »

Hmm, tak to nevim. Dělalo mi to samé, ale vypnul se i panel klimošky. Byl tam v prdeli jeden nějaký odpor či kondenzátor (teď přesně nevím) za asi pět korun :lol:
Wolfi
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Wolfi »

doktor píše:nene klimoska sviti furt stejne jakoby nic, ale proste po nastartovani auta mi fouka vetrak a muzu libovolne nastavovat intenzitu foukani, za chvili to ale prestane a muzu nastavovat co chci a stejne to foukat nezacne a pak zas treba za 5 min se to na chvili samo rozfouka no, znamej ma klimo v audine taky digi a proste si nastavi jak hodne to ma fouka a fuci mu to porad ja sem z toho debil

odešel ti tzv. ježek..... (odporový dělič) v hodnotě cca 2000 kč....
stačí objednat, vyměnit a klima začně fakčit jak má...
krtek

#11 Příspěvek od krtek »

Chlapi,když už je tady to téma rozjetý,tak toho taky využiju...mám taky problém s klimou,někdy(nééé pořád) když ji zapnu,tak to fouká úplně na plno a přitom mám na panelu navolený co nejmenší intenzitu foukání a když vypnu klimu komplet(zhasne displej) tak to přestane foukat,ale pořád to jako fouká,ale z větrání nic nejde a pak se to po určité době vypne a pohoda,pak znova zapnu klimu a pohoda...Kde je problém a co vyměnit?!Díky...
doktor

#12 Příspěvek od doktor »

Wolfi píše:
doktor píše:nene klimoska sviti furt stejne jakoby nic, ale proste po nastartovani auta mi fouka vetrak a muzu libovolne nastavovat intenzitu foukani, za chvili to ale prestane a muzu nastavovat co chci a stejne to foukat nezacne a pak zas treba za 5 min se to na chvili samo rozfouka no, znamej ma klimo v audine taky digi a proste si nastavi jak hodne to ma fouka a fuci mu to porad ja sem z toho debil

ok diky moc :!:
Vikec

#13 Příspěvek od Vikec »

taky sem něco přidám, zlobí mě digiklima zpusobem sama vypne(i displej)
a po chvili zas zapne, a pořád dokola. Někdy jsem z toho už hotovej a potřebuji někoho kdo mi to SPRAVÍ. Okolí Brna.
Víte o někom, NĚJAKEJ KONTAKT.
Viktor: 732 546 246
GeorgosAc Čestný člen
Čestný člen

#14 Příspěvek od GeorgosAc Čestný člen »

Wolfi píše:

a nebo kontaktovat dargona tady z klubu , me to opravil a funguje to jedna basen... a za lidovku.......
plysakmartin

#15 Příspěvek od plysakmartin »

Vikec píše:taky sem něco přidám, zlobí mě digiklima zpusobem sama vypne(i displej)
a po chvili zas zapne, a pořád dokola. Někdy jsem z toho už hotovej a potřebuji někoho kdo mi to SPRAVÍ. Okolí Brna.
Víte o někom, NĚJAKEJ KONTAKT.
Viktor: 732 546 246

Pokud to tady ještě najdu v kompu, tak ti pošlu na mail fotky, kde je přesně chyba, já měl to samé :wink:
Vikec

#16 Příspěvek od Vikec »

to by jsi byl hodnej :D ted v zimě když to netopí jsem v auti zmrzlej jak rampouch. Musím to vždycky vyndat a pomlet s tím a někdy to naskočí, ale moc dlouho to nejede. Kdybych věděl čím to je spravil bych to sám
(nějakej odpor přepájet ještě umím :wink: )
wacc

#17 Příspěvek od wacc »

Kdybys venoval tolik casu hledani jako psani prispevku, tak uz bys to vedel.

Jde to opravit takto: http://www.macadamizer.com/bmwfix.html
plysakmartin

#18 Příspěvek od plysakmartin »

wacc píše:
Vikec píše:to by jsi byl hodnej :D ted v zimě když to netopí jsem v auti zmrzlej jak rampouch. Musím to vždycky vyndat a pomlet s tím a někdy to naskočí, ale moc dlouho to nejede. Kdybych věděl čím to je spravil bych to sám
(nějakej odpor přepájet ještě umím :wink: )

Kdybys venoval tolik casu hledani jako psani prispevku, tak uz bys to vedel.

Jde to opravit takto: http://www.macadamizer.com/bmwfix.html

jo to je přesně ten odkaz :lol:
Vikec

#19 Příspěvek od Vikec »

tak sory no, Bmw mám 4 měs. a na Bmwklub chodím měsíc... :roll:
Klimu jsem měl už rozdělanou, a jestli je to jen tím jedním kondíkem tak budu rád. Dnes to skusím(tedy jestli najdu takovou hodnotu doma)

Jinak ti dík
zool

#20 Příspěvek od zool »

Wolfi píše:

tak dneska mi to ze začátku foukalo tak jak mělo a pak po 15min jízdy začal místo teplýho vzduchu foukat studenej, pokud sem zapnul foukání na přední sklo, tak zas ficel teplej vzduch a větrák jel na max, když sem ubral na větráku, aby to foukalo míň, tak to přestalo na to přední sklo foukat úplně (to tlačítko přestalo svítit,to je normální?), po chvíli to začlo foukat jen po stranách, ale foukal jen studenej vzduch, to je pořád tim ježkem?? nevíte kde si to můžu nechat opravit/objednat (mladá boleslav a okolí) byl sem ve dvou elektrech a poslali me nekam, sem fakt zoufalej už z toho :roll:

jo a klimu (vločku) při tom zaplou nemám...ale mělo byto přece umět foukat teplej vzduch i bez klimy ne, člověk má zmrzlý nohy a dá si foukání dolu a de z toho jen studeno :evil:

jo sorry, ja to napsal pod kamosovym nickem z prace (sorry peto:))
Odpovědět