Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E36 316i výkon...
... zdravim ,
mam mensi problem... motor od 4,5tis ot. netáhne... vsiml jsem si toho po delsi dobe protoze jsem motor nehonil a byl k nemu setrný... prece jen je to starsi auto (93/4) a má nalítáno 265oookm. Prijde me ze kdyz ho trápím tak se to trosku zlepsuje... mel to predtim jen jeden majitel , servisováno u bmw (serviska) tak jestli to treba nehonil ? nevím proto se ptám co s tim asi je. dík moc
mam mensi problem... motor od 4,5tis ot. netáhne... vsiml jsem si toho po delsi dobe protoze jsem motor nehonil a byl k nemu setrný... prece jen je to starsi auto (93/4) a má nalítáno 265oookm. Prijde me ze kdyz ho trápím tak se to trosku zlepsuje... mel to predtim jen jeden majitel , servisováno u bmw (serviska) tak jestli to treba nehonil ? nevím proto se ptám co s tim asi je. dík moc
do 4,5tis pekne zrychluje , ale pak prestane táhnout a už jen točí , ovšem ne tak ochotně jako predtím , ale otáčky lezou dál... auto v tomto rozmezí zrychli jen minimálne... drzi i rychlost pri prekrocení hranice 4,5tis. motor nemá nijak extra nerve , ale je tam znát rozdíl zvuku, nevim moc jak ten rozdíl popsat.
dsvatos píše:Hydroštely ti nerachtají?
pri startování za studena zarachtaj solidne... tak 1-1,5s.
pak uz od motoru jde cvakání kovu jen lehce nez se motor poradne zahreje... je to tak 1/4 toho zvuku co to udela pri startu... ale je tam slyset rosku "kovu" nekdo me rikal ze by to mohla být načnutá vačková hřídel... ?
ps. ted jsem to tahal smer HK-PCE prijde me ze se to malicko zlepsilo , ale nic zasadního... od 4,5tis.ot. stále rapidní pokles

Maslista píše:jak píší ostatní.. z tvého popisu to vypadá na vačku či hydra..(zanedbané včasné výměny oleje či nekvalitní olej)
..když rychle přeřadíš a padnou otáčky dělá to ještě chvíli..? zvuk motoru by se měl př dosažení těh 4,5 ot/min rapidně změnit v jakoby takové bublání mně to připomíná omezovač...
asi mas s tim zvukem pravdu... jsem totiz zvyklej na omezovac z motorky kdy otacky padaj o 500ot. a ryhle to skace tam a z5 a dela to dost charakter. zvuk. tohle se tvari trosku jinak , ale zazil jsem to vlastne u aut kdyz jsem to hnal. takze ano , je to zvuk jakoby opmezovace , ale otacky pomalu rostou
Fr3em4n píše:Maslista píše:jak píší ostatní.. z tvého popisu to vypadá na vačku či hydra..(zanedbané včasné výměny oleje či nekvalitní olej)
..když rychle přeřadíš a padnou otáčky dělá to ještě chvíli..? zvuk motoru by se měl př dosažení těh 4,5 ot/min rapidně změnit v jakoby takové bublání mně to připomíná omezovač...
asi mas s tim zvukem pravdu... jsem totiz zvyklej na omezovac z motorky kdy otacky padaj o 500ot. a ryhle to skace tam a z5 a dela to dost charakter. zvuk. tohle se tvari trosku jinak , ale zazil jsem to vlastne u aut kdyz jsem to hnal. takze ano , je to zvuk jakoby opmezovace , ale otacky pomalu rostou
tak defakto s jistotu je to vačice resp. hydra.. teď máš dle mně dvě možnosti.. buď se s tím smířit a nevytáčet motor nebo jít do opravy či výměny motoru...

Maslista píše:Fr3em4n píše:Maslista píše:jak píší ostatní.. z tvého popisu to vypadá na vačku či hydra..(zanedbané včasné výměny oleje či nekvalitní olej)
tak defakto s jistotu je to vačice resp. hydra.. teď máš dle mně dvě možnosti.. buď se s tím smířit a nevytáčet motor nebo jít do opravy či výměny motoru...
koukal jsem že vačka stojí cca 5000,- a hydra by byly zhruba za kolik ?
ale spis to nechám byt a nebudu to tocit