Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Negongá mi gong..
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdarec. Přestal mi gongat gong co upozorňuje na nízkou teplotu. Čidlo venkovní teploty ukazuje v pořádku. Nemám BC, mám tam jen hodiny a teplotu. Zkontroloval jsem i drátky co do gongu vedou a nic. Je ten gong vypínatelnej nebo ne? Jde mi o to, jestli jsem ho třeba nějak něčím nechtěně nevypl, nebo prostě jen odešel do věčných lovišť
Jo a zadalší, s jakýma dalšíma modelama BMW je ten gong stejnej? Předpokládám, že bude všude stejnej. Díky.

gong nad nohama hlasi hodiny, nizskou teplotu a me jeste gonga pri otevrenych dverich a klicku v zapalovani, a dalsi bzucak je nekde v haji a bzuci na zaply svetla
hele vyndej repracek z toho gong bubinku a zmer jestli ma nejakej odpor a podle toho budes vedet ejstli jde reprak, ale jeste predtim zmer jestli mas napeti na svorkach celyho toho gongobubinku treba pri cely hodine na hodinach kdyz to ma gongat abys vedel jestli to je dratama nebo nejakym tim nastavenim

hele vyndej repracek z toho gong bubinku a zmer jestli ma nejakej odpor a podle toho budes vedet ejstli jde reprak, ale jeste predtim zmer jestli mas napeti na svorkach celyho toho gongobubinku treba pri cely hodine na hodinach kdyz to ma gongat abys vedel jestli to je dratama nebo nejakym tim nastavenim
vlevo je matal
a vpravo Killca 

-
- Kontaktovat uživatele:
Prostě jak začly mrazy mi bylo divný, proč to negongá, když ještě na jaře jo
A průser je, že do toho gongu vedou dva konektory. V jednom dva dráty (asi + a -) a v druhým konektoru jsou drátky tři.. Nemám tuchu jak to proměřit a vyzkoušet
Spíš bych to potřeboval od nějakýho ochotnýho brňáka na chvilku půjčit.. Když ten půjčenej gongat bude, je to jasný 

Zdravím všechny,
jsa čerstvým majitelem E36 318i touring r.v. 11/1995, seznamuji se postupně se všemi vymoženostmi tohoto vozu.
Opravil jsem nesvítící malý BC (ukazuje dig. hodiny a venkovní teplotu) a při testování tlačítka memo jsem se nedočkal žádného zvuku gongu. I jal jsem se sundati dekl nad řidičovýma nohama a žádné zařízení, které by se podobalo na jednotku generující zvuk gongu jsem nenarazil. Je tam v plastu jen jakýsi kulatý prolis, kde asi měla být, ale není tam.
- Je to tak, že do některých modelů gong nebyl montován, nebo ho někdo vykuchal?
- Kde a za kolik by se dal origo gong sehnat?
- Jaké signály jdou z bílo-modrého a bílo-červeného vodiče z BC (pin 10 a 11), je možno tyto piny napíchnout a namontovat nějaký pípák vlastní výroby? (V elektronice se vcelku orientuju)
Děkuji za fundované reakce.
jsa čerstvým majitelem E36 318i touring r.v. 11/1995, seznamuji se postupně se všemi vymoženostmi tohoto vozu.
Opravil jsem nesvítící malý BC (ukazuje dig. hodiny a venkovní teplotu) a při testování tlačítka memo jsem se nedočkal žádného zvuku gongu. I jal jsem se sundati dekl nad řidičovýma nohama a žádné zařízení, které by se podobalo na jednotku generující zvuk gongu jsem nenarazil. Je tam v plastu jen jakýsi kulatý prolis, kde asi měla být, ale není tam.
- Je to tak, že do některých modelů gong nebyl montován, nebo ho někdo vykuchal?
- Kde a za kolik by se dal origo gong sehnat?
- Jaké signály jdou z bílo-modrého a bílo-červeného vodiče z BC (pin 10 a 11), je možno tyto piny napíchnout a namontovat nějaký pípák vlastní výroby? (V elektronice se vcelku orientuju)
Děkuji za fundované reakce.
-
- Kontaktovat uživatele:
jak napojit ten gong aby pipal pri otevrenych dveri? kamos kdyz tam ma klice tak mu to funguje... ja si dodelaval velke bc vcetne gongu. jak to mam zapojit na ty dvere?? nikde jsem to tu nenasel. jinak gong normalne funguje pri funkci code, limit, teplote a za 5min cela... jinak jsem to nezpozoroval...
-
- Člen Klubu
Na malých hodinách a teploměru se při poklesu pod 3c ozve myslím trojitý pípnutí. Na velkám BC ty zvuky (Limit, Code, atd.) dělá gong pod volantem ??
Když zapomenu světla, spustí to teror bzučák.. to bych chtěl i s těma otevřenýma dveřma napojit na gong pod volantem (kterej mě však taky nejede), ten zní aspoň trochu civilizovaně..
Když zapomenu světla, spustí to teror bzučák.. to bych chtěl i s těma otevřenýma dveřma napojit na gong pod volantem (kterej mě však taky nejede), ten zní aspoň trochu civilizovaně..

-
- Kontaktovat uživatele:
svetla me bzuci a vse ostatni je pres gong... porad hledam jak zapojit ten gong na otevreny dvere aby gongoval a nikde nic... asi vecer pujdu na prochazku a nekomu rozkucham auto abych vedel jak to u sebe zapojitTotic píše:Na malých hodinách a teploměru se při poklesu pod 3c ozve myslím trojitý pípnutí. Na velkám BC ty zvuky (Limit, Code, atd.) dělá gong pod volantem ??

Nechci zakládat nové téma mám e90 a mám zvláštní problém s Gongem. Auto mám teprve měsíc a původní hezký zvuk gongu přestal fungovat, místo něj se občas, třeba když je námraza, nebo dochází benzín ozve taky gong ale takový hnusný
Původně mi auto vydávalo tento zvuk když jsem třeba startoval http://www.youtube.com/watch?v=U3LIFDoJKcM
Na autě jsem nic neměnil, tak ani nevím jak ten hezký zvuk vrátit zpět.

Původně mi auto vydávalo tento zvuk když jsem třeba startoval http://www.youtube.com/watch?v=U3LIFDoJKcM
Na autě jsem nic neměnil, tak ani nevím jak ten hezký zvuk vrátit zpět.
matiz píše:cestina, nejake kodovani nebylo ? Mam dojem ze fakt gongy nejdou uzivatelsky zmenit. Muzu ti to resetovat do tovarniho stavu pokud to nemas daleko.
Právě že jsem s autem nic nedělal, jediné co jsem dělal že jsem měnil brzdy a filtr, takže jsem následně resetoval servisní interval přes menu. Ještě jsem se teď zkusil dívat do skrytého menu a když tam dám audio test tak u zvuku ACC-GONG je ticho, ostatní dva zvuky jdou normálně.