mám problém s tim, že mám vůli v hřebenu, jde to nejak přitáhnout a tím snížit nežádoucí vůli? pomůže nová nápln? nebo mi zbývá výměna hřebenu jako poslední možnost?
Díky za každý ohlas
Čus,měl jsem taky ten problém,taky jsem měl vůli v řízení. Musel jsem vyměnit hlavu řídící tyče.Je to napsáno i v knize jak na to.Pokud je kloub příliš volný nebo má příliš velkou vůli musíš vyměnit hlavu řídící tyče.Dotáhnout to jde jen trošku,je tam futro jak je moc vymleté tak to nepomuže.
rosta píše:Čus,měl jsem taky ten problém,taky jsem měl vůli v řízení. Musel jsem vyměnit hlavu řídící tyče.Je to napsáno i v knize jak na to.Pokud je kloub příliš volný nebo má příliš velkou vůli musíš vyměnit hlavu řídící tyče.Dotáhnout to jde jen trošku,je tam futro jak je moc vymleté tak to nepomuže.
Jak to lze dotáhnout, co je to ta hlava řádící tyče? Máme na mysli jednu a tu samou věc?
Problém je takový, že když vezmu do ruky tu gumovou spojku mezi tyčí řízení a hřebenem (vypadá jako hardy spojka) tak je prodleva v posunutí tyče řízení vedoucí na kola.... je tam 2mm vůle a na řízení je to dost... čepy jsou super... při rychlejší jízdě to taky není zrovna nejlepší pocit jezdit v jednom pruhu tam a zpět...
rosta píše:http://bmwfans.info/original/E36/com/318ti-M44/ECE/L/M/1996/07/mg-32/ill-32_0630/ Je to číslo 5,pokud budu mít zítra v práci čas tak to okopčím sté knihy jak na to a pošlu ti to.Pokud ti to pomuže.
Pokud by to byla porucha dílu 1, tak pak asi nezbyde než to asi vyměnit.Zvedni auto sundej kolo uvolni a sundej krajní kul. čep co je u kola.Kdyš chytneš celou tu tyč,tak tam nesmí být žádná vůle u té hránkové manžety co jde od hřebenu řízení.Pak vyzkoušej zatahnout za tu tyč a zahybat sní,musí jít ztuha.Jak jde moc lehko a je tam vůle tak je to špatné.Dělal jsem to taky s otcem je automechanik.
Zeptám se asi blbě, ale pokud je vůle v hřebenu u servořízení, tak se to vyměňuje jako celek? Nebo se dá řízení repasovat výměnou hřebenu, nebo pastorku? Nevšiml jsem si, že by se dodávaly díly na to repasování.
prodava se rep sada za asi 1800,- jsou to 2 pytličky s cca 30ti gumickama a gufirkama, cele to povymenujes a mas klid... delal jsem to na Mku a je to jak nove (predtim teklo a melo vule-vychozena gufera se silonovyma vlozkama na konci toho plaste-tela co v nem chodi hreben)
jestli myslis vuli mezi šnekem a hřebenem tak primárně ne... měl jsem vuli v ulozeni hrebenu (slo s nim hybat nahorudolu do stran v tom pouzdre kde beha), ale na rizeni se to jevilo jako celkova vule... pokud ma vuli "š-h" je to na vyhozeni, bych tipnul, pootoceni sneku vuci hrebenu asi moc nepomuze, stejne tak ho posunout "do zaberu", bude to kratkodoby reseni (mala stycna plocha)
zatím nevím, kde ta vůle je, při otáčení volantem sem tam je slyšet ťukání, ale na pohled tam žádná velká vůle není. Možná ťuká jen nějaký čep. Na silnici se to chová podle mě normálně.