Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Rádio MP3 e46
-
- Kontaktovat uživatele:
Changer, kterej umí mp3 existuje, ale není to levná sranda. Alpine CHA-S634. Stojí mezi 8 a 9 litrama. Navíc k němu je někdy potřebná taky nějaká redukce. Osobně jsem tenhle problém vyřešil koupí originál BMW Business CD, který MP3 umí (pozor, ne všechny!).
Jo a pro připojení changeru je třeba mít alespoň Business rádio, reverse myslím changer neumí. A taky kouknout, jestli máš do kufru nataženej kabel, máš tam tapec s dvířkama a rack, do kterýho se to montuje.
Jo a pro připojení changeru je třeba mít alespoň Business rádio, reverse myslím changer neumí. A taky kouknout, jestli máš do kufru nataženej kabel, máš tam tapec s dvířkama a rack, do kterýho se to montuje.
Martyn píše:Dela se i original BMW radio na cd ktere umi MP3, ale je drazsi - jete tak 8-9tis pokud ho vubec sezenes.. Kazdopadne by to bylo asi nejelegantnejsi reseni
ono to zas takova palka ale neni ne? Kdyz si vezmu, ze lepsi mp3 radio od lepsiho vyrobce se taky muze pohybovat okolo 10k a jestli tohle vyrabi Alpine... Jasny, nema asi tolik fci co primo nebmw radio, ale zase je to do interieru to nejlepsi co muze byt ne?
-
- Kontaktovat uživatele:
Tomassino píše:Martyn píše:Dela se i original BMW radio na cd ktere umi MP3, ale je drazsi - jete tak 8-9tis pokud ho vubec sezenes.. Kazdopadne by to bylo asi nejelegantnejsi reseni
ono to zas takova palka ale neni ne? Kdyz si vezmu, ze lepsi mp3 radio od lepsiho vyrobce se taky muze pohybovat okolo 10k a jestli tohle vyrabi Alpine... Jasny, nema asi tolik fci co primo nebmw radio, ale zase je to do interieru to nejlepsi co muze byt ne?
To je fakt, ale vetsina "normalnich" lidi krouti nad jetym radiem za 9 hlavou:o)
-
- Kontaktovat uživatele:
staatz píše:A jak poznam ze to radio umy MP3 kdyz je to origo BMW mam Bussines a myslim ze to urcite neumi prehrat
Poznáš to nejsnáz tak, že tam dáš CD s MP3.

Jinak se koukni na http://www.intravention.co.uk/index.php?option=com_content&task=view&id=13&Itemid=32 a tam je popis. Podle part nr to pak poznáš určitě.
Jinak co můžu zatím říct o BMW Business CD (MP3), tak hraje docela slušně, chce to ale asi dát lepší než sériový repráky. To se teprve chystám.
Co se funkcí týká, tak předně to neumí ID3 tagy, na displayi svítí něco jako TRK001-001, kde první je číslo složky a druhý číslo tracku. Přeskakovat celý složky to umí. Chybí tomu stop nebo pause, naštěsí perfektně rychle začíná hrát (prakticky okamžitě) po vypnutí celýho rádia nebo přepnutí na tuner a zpět. Taky mi vadí, že to neukazuje nějkým způsobem aktuální hlasitost (aby to třeba při změně hlasitosti napsalo Volume 19)
Mám typ Alpine CD53 Part Number 65. 12-6 961 215.
WMA jsem ještě nezkoušel.
p3k_ píše:staatz píše:A jak poznam ze to radio umy MP3 kdyz je to origo BMW mam Bussines a myslim ze to urcite neumi prehrat
Poznáš to nejsnáz tak, že tam dáš CD s MP3.
Jinak se koukni naa tam je popis. Podle part nr to pak poznáš určitě.
Jinak co můžu zatím říct o BMW Business CD (MP3), tak hraje docela slušně, chce to ale asi dát lepší než sériový repráky. To se teprve chystám.
Co se funkcí týká, tak předně to neumí ID3 tagy, na displayi svítí něco jako TRK001-001, kde první je číslo složky a druhý číslo tracku. Přeskakovat celý složky to umí. Chybí tomu stop nebo pause, naštěsí perfektně rychle začíná hrát (prakticky okamžitě) po vypnutí celýho rádia nebo přepnutí na tuner a zpět. Taky mi vadí, že to neukazuje nějkým způsobem aktuální hlasitost (aby to třeba při změně hlasitosti napsalo Volume 19)
Mám typ Alpine CD53 Part Number 65. 12-6 961 215.
WMA jsem ještě nezkoušel.
Tak to jsem rad, ze nejsem sam, moje spickove neorig. radio za 10k taky neumi stop nebo pause (nechapu proc)

-
- Kontaktovat uživatele:
luckka píše:Koukala sem tam ale svuj problém sem tam nevyřešila. Tady jsem někde vyčetla že se dá napojit ipod na rádio a pak to normálně funguje? Mam v kufru cd changer ale mp3 to nepřehrává, takže kabel by tam vyvedenej bejt měl ne?
Kabel tam samozřejmě máš, když už changer máš. Otázka je, jak to bude s typama konektorů, je v tom docela zmatek a nikdo se v tom přesně nevyzná. Ale teoreticky by ti mělo stačit vyměnit akorát ten changer za ten empetrojkovej, možná bude potřeba nějaká redukce.
IPod se připojit dá, je to originální bmw příslešenství, ten ipod kit.
Tady o tom máš info:
http://m3.madrussian.net/diy_ipod.shtml
Osobně myslím, že nejlepší máš koupit BMW CD MP3 rádio. Já za něj dal v dražbě 8500. Myslím, že ipod + ten bmw kit přijde na víc. Navíc pořát budeš mít v interiéru předpotopní kazeťák, kterej mně teda v autě za takový peníze dost štval.
-
- Kontaktovat uživatele:
MrScully píše:Tak to jsem rad, ze nejsem sam, moje spickove neorig. radio za 10k taky neumi stop nebo pause (nechapu proc)
Tak mně to tak moc nevadí, protože fakt mně překvapilo, jak rychle začne hrát mp3 po zapnutí rádia. Prakticky hned. Ve starým autě jsem měl docela slušnýho MP3 Clariona a tomu to pár vteřinek trvalo, než se rozehrál, o rádiích Boston a pod. z intersparu ani nemluvím - ty než se vzpamatujou, tak už vystupuju.
Já prostě když mi někdo volá buď ztiším rádio, nebo když to musí být hodně rychle, tak klepnu na čudlík a vypnu celý rádio.
Jo a porti starýmu businessu na kazetu má tohle i výhodu, že se dá zapnout, i když není klíček v první poloze. Prostě se zmáčkne volume a rádio hraje. Ale jinak samozřejmě funguje klasicky, tzn. zapíná a vypína se se zapalováním.