Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E36 snížit předek.....

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
Maslista

#41 Příspěvek od Maslista »

paveld píše:Trochu jste mi nasadili brouka do hlavy s tim rezanim.. na predku mam pruziny supersport -40 (v zaloze jeste origo nesnizeny). Takhle to vypada:
Obrázek

Umel by nekdo tipnout jak by to dopadlo po fiknuti o jeden zavit? Chtel bych to jeste trochu niz....

ty chceš zkracovat ty snížený pružiny..?
..jinak to snížení se dá odměřit.. při zatížených pružinách si změř kolik je vzdálenost mezi jednotlivými závity a určíš si o kolik budeš zkracovat.. zda o závit či jen 1/2

..u sériovejch pružin ten závit dělal 30mm .. :wink:
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od xSAFA »

Na jaro se taky chystam priblizit k zemi ale jak tak ctu ruzen prispevky trosku se obavam ze neco koupim a vysledek bude zalostny nebo zas budu az moc na zemi... Uvazuji o tech Inter Alloy snížení 30(50)/15 mm nebo pak KW snížení 40/40. Mam touringa 6vál a teď babo raď :?
Pete

#43 Příspěvek od Pete »

Nechci nikomu kazit iluze, ale mam na mojim aute KW nevim jakou varianu a pro beznej provoz to rozhodne neni.Predni tlumice maji malý zdvih, takze mam pocit ze pri vetsich houpakach se mi odlepuji predni kola od silnice.A i po nalítaných 50 tis. a s nastavenim tlumice na minimum je to stale tvrdá kačena, proste pro beznej provoz nepouzitelne.A výsku mam na maximum, viz foto.
Jinak to vypada na variantu 2 http://www.tuningshop.cz/stavitelny-pod ... rtible.htm
Na druhou stranu, ten podvozek poslouchá volant 8) takze muzu vrele doporucit :wink:
PS: pri koupi sport podvozku nezapominejte na pevnejsi stabilizatory!aspon M technik
Přílohy
Foto0.jpg
Foto0.jpg (99.56 KiB) Zobrazeno 298 x
paveld
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od paveld »

Maslista píše:
paveld píše:Trochu jste mi nasadili brouka do hlavy s tim rezanim.. na predku mam pruziny supersport -40 (v zaloze jeste origo nesnizeny). Takhle to vypada:
Obrázek

Umel by nekdo tipnout jak by to dopadlo po fiknuti o jeden zavit? Chtel bych to jeste trochu niz....

ty chceš zkracovat ty snížený pružiny..?
..jinak to snížení se dá odměřit.. při zatížených pružinách si změř kolik je vzdálenost mezi jednotlivými závity a určíš si o kolik budeš zkracovat.. zda o závit či jen 1/2

..u sériovejch pružin ten závit dělal 30mm .. :wink:

chci, moc se mi to s tema snizenejma pruzinama nesnizilo....
CZAirwolf

#45 Příspěvek od CZAirwolf »

Pete: byla by moznost porovnat tve a me ohledne snizeni na ceskem tankodromu ? do budoucna asi budu delat upravu podvozku na ceske podminky :roll:
TeskMaster

#46 Příspěvek od TeskMaster »

Cau lidi ja to mam snižený ale nevím o kolik. Skrtam retardery podvozkem:-) Mel bych tam myt schnitzer podvozek ale strasne to houpe a naklání a ja nevim proc.to by sportovni podvozek delat nemel!staci vymenit pruziny?jak zjistim jak vysoky to mam ted nebo spis pruziny s jakym snizenim tam mam
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od xSAFA »

A muze mi nekdo doporucit neco tedy vhodneho na nase podminky? Tak aby to dobre vypadalo a bylo o kapku tvrdsi nez serie ale zaroven bylo pouzitelne na nase cesty? :roll:
Maslista

#48 Příspěvek od Maslista »

TeskMaster píše:Cau lidi ja to mam snižený ale nevím o kolik. Skrtam retardery podvozkem:-) Mel bych tam myt schnitzer podvozek ale strasne to houpe a naklání a ja nevim proc.to by sportovni podvozek delat nemel!staci vymenit pruziny?jak zjistim jak vysoky to mam ted nebo spis pruziny s jakym snizenim tam mam

a jak jsou na tom tlumiče..?
fix
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od fix »

TeskMaster píše:jak zjistim jak vysoky to mam ted nebo spis pruziny s jakym snizenim tam mam

změř si u svého auta výšku od silnice k horní hraně blatníku u všech kol a totéž udělej na autě se sériovým podvozkem (nebo si poměř pár e36tek na parkovišti)

výšku auta dělají pružiny, nadměrné houpání mají na svědomí tlumiče
TeskMaster

#50 Příspěvek od TeskMaster »

toho sem se bal ze budu muset koupit i tlumice. Jaky byste doporucili?
318TI
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od 318TI »

Zdravim ja mam e36 compacta a minulej tyden jsem si tam daval pruziny HR se snizenim 35/15 musim rict ze to vypada lip nez jsem cekal.Jizdni vlastnosti
se o moc nezmenili akorat lepsi a rychlejsi prujezd zatackama.Tlumice mam origo a zatim drzijou akorat mam kola z e38 7,5/16" et20 :cry: a kdys se nekde zhoupnu a v aute mam 3 lidi tak me liznou jen zadni gumy o blatniky jinak je to Ready.Jinak zatim uplna spokojenost
zool

#52 Příspěvek od zool »

cau, ja taky premejslim o snizeni predku e36 sedan 318i, ser. podvozek,ptze mam proste mezi kolem a blatnikem moc velkou mezeru.... zajimalo by me esli to pude v pohode o 3cm dolu s kolama 8jx17 et35 gumy 215 45 17ky, nechci menit tlumice, jen pruziny, mate nejaky tip jaky koupit??
zatim sem nasel jen tylhle http://bmw.autodoplnky.cz/bmw-e36/weitec-sportovni-snizene-pruziny-bmw-3-e36-sedanc-s3016410
pudou mi na seriovej podvozek ??

anebo se daj zkratit ty pruziny co uz tam mam??
Brody
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od Brody »

Takze ja koupil komplet podvozek od H&R -40 a -15.Zitra jedu na dilnu to prehodit,takze jakmile to bude tak dam vedet.
venin

#54 Příspěvek od venin »

Nazdar panove, teď tak koukam že mam stejnej problem jako mnoho z Vás. Přezouval jsem auťák na letní a zjistil jsem že mám prasklé zadní pružiny na obou stranách :( jadna v tom posledním očku a druhá předposlední závit, z misek jsem vytáhl dvě pěkný kolečka. Mám 36ku 1.6 a podařilo se mi sehnat prožiny na M3 ACschnitzer tak se je tam pokusím zítra vrazit ale obávám se aby to nebylo moc nízký a taky kur.. tvrdy. Rád si přečtu Vaše názory dík.
dukan
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od dukan »

servuste..podelim sa so skusenostami. 8) .mam e36 Mpaket vybava,no a predok mam origo znizeny su tam monroe tlmice a cervene pruziny,zatedy 15-plechace..auto sedi ako zabite do zakrut sa nemusis bat vtrhnut akovkolvek speed udrzi..zadok ma tiez sportove tlmice ale je vysoky..zle na to je to ze si tiez tykam s retardermi a stale musim mat na ociach vozovku kvoli nejakym jamam.a v praxi je tiez problem parkovat,vzdy musis zacuvat :lol:
HansCZ
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od HansCZ »

Posledni dobou resim stejny problem. Prezul jsem sedana R4 na 17" a ejhle mezera mezi prednim kolem a lemem je aspom 6cm coz fakt neni pekne. Co tady tak ctu tak me vede k chlipne myslence predni pruziny o 1 zavit fiknout :twisted: sice jsem tohle nedelal ani v 18ti na skdovce ale kdyz se nad tim zamyslim... predni tlumice narozdil od zanich ted meneny nemam takze neni moc co ztratit a potrebuju jen kosmeticky ten predek trochu snizit...nic vic moc nechci... casem az budou penize tak by stejne asi prisel komplet sport podvozek...a 3000 za predni pruziny se mi vyhazovat nechce to si radsi zrepasuju brzdy. Zkuste mi to vyvratit,pokud je co. dekuji :wink:
Maslista

#57 Příspěvek od Maslista »

pokud se v budoucnu chystáš dávat komplet podvozek.. klidně to o závit zkrať.. uvidíš že budeš spokojenej... a možná později jen pořešíš ty starý tlumiče.. :wink:
zool

#58 Příspěvek od zool »

Brody píše:Takze ja koupil komplet podvozek od H&R -40 a -15.Zitra jedu na dilnu to prehodit,takze jakmile to bude tak dam vedet.

das foto?
venin

#59 Příspěvek od venin »

Tak už jsem je tam šoupl ty ACečka a dobrý je to stejně vysoký tak jak když tam byly ty zlomený a je to trošku tvrdší alespoň se ta prdel tak nevlní :) a hlavně cenovka 500 Kč za pár za zánovní pružiny AC je myslím super.
zool

#60 Příspěvek od zool »

zool píše:cau, ja taky premejslim o snizeni predku e36 sedan 318i, ser. podvozek,ptze mam proste mezi kolem a blatnikem moc velkou mezeru.... zajimalo by me esli to pude v pohode o 3cm dolu s kolama 8jx17 et35 gumy 215 45 17ky, nechci menit tlumice, jen pruziny, mate nejaky tip jaky koupit??
zatim sem nasel jen tylhle http://bmw.autodoplnky.cz/bmw-e36/weitec-sportovni-snizene-pruziny-bmw-3-e36-sedanc-s3016410
pudou mi na seriovej podvozek ??

anebo se daj zkratit ty pruziny co uz tam mam??

nikto neporadí?:(
Odpovědět