Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E46 Airbag
Stejný problém jsem nedávno řešil na své E46. Jedná se pravděpodobně o zátěžové čidlo airbagu v sedadle spolujezdce. Je to taková "dečka" jak píšeš mezi molitanem a látkou sedačky. Je třeba dávat pozor a třeba při luxování si neklekat na sedačku, nalomí se dráty a pak to dělá tenhle problém. Jinak to nestojí sedmičku ale 1800,- i s daní (kupováno nové přímo u BMW
) takže nevím, kde jsi vzal tuto částku. Akorát výměna je trochu pakárna, ale zhruba tak dvě hodinky práce a je hotovo.

- Radim046
- Kontaktovat uživatele:
Alois píše:Já za to zátěžové čidlo teď dával kolem 2200,- po slevě v BMW origo..
A tam jako na jediném místě odpor dát nejde.Chtěl jsem to tak řešit...
Odpor tam dát jde.Mám ho tam už pul roku a bez problemu a na diagnostice system hlasí bez závad.Akorát je pravda že při bouračce by vystřelil i když sedadlo nebude obsazené.Ale to bych neřešil.Když budou litat airbagy asi mi to bude jedno jeslti vyeti jeden na vic.
Radim046 píše:¨wetron píše:A poradíte mi rosím vás kde v BMW jste to kupovali? mě za to v Autecu řekli 6-7 tis. + 1500 hodka práce a to fakt neee
No jo ale to ti řekli včetně vyměny ne? To co tu kluci psali je cena za díl bez výměny.
volal jsem na ND a říkal 6-7 tis,že by mi rovnou řekl cenu s prácí jsem si nemyslel,takže je to možný

-
Radim046 píše:Alois píše:Já za to zátěžové čidlo teď dával kolem 2200,- po slevě v BMW origo..
A tam jako na jediném místě odpor dát nejde.Chtěl jsem to tak řešit...
Odpor tam dát jde.Mám ho tam už pul roku a bez problemu a na diagnostice system hlasí bez závad.Akorát je pravda že při bouračce by vystřelil i když sedadlo nebude obsazené.Ale to bych neřešil.Když budou litat airbagy asi mi to bude jedno jeslti vyeti jeden na vic.
Jedno ti to nebude ... pri vystreleni jednoho airbagu navic jak rikas ... ti to jako bonus muze zlomit krk.
-
-
- Kontaktovat uživatele:
taky mi to svítí a už to chci taky řešit. Pročetl sjem toho tady spoustu ten odpor je dobrá věc, jen trochu logiky. Je to čislo na dětskou sedačku..takže když to svítí,tak airbag nefunguje, protože si to myslí že je tam děstká sedačka. Což znamená že když se tam dá jen ten odpor tak to sice nebude nic ukazovat na palubce, ale pokud ve chvíli když by se stala bouračka to svítilo tak airbag nevystřelí. Vím že se to tady řešilo už mockrát ale říkám jak jeto logicky. Když tam je ajkoby dětská sedačka tak airbag nefunguje. Jedině že ten odpor řeší to,že se uplně odpojí to čidlo v sedačce,takže v tom případě by to bylo ok.
-
- Kontaktovat uživatele:
marcosBMW píše:taky mi to svítí a už to chci taky řešit. Pročetl sjem toho tady spoustu ten odpor je dobrá věc, jen trochu logiky. Je to čislo na dětskou sedačku..takže když to svítí,tak airbag nefunguje, protože si to myslí že je tam děstká sedačka. Což znamená že když se tam dá jen ten odpor tak to sice nebude nic ukazovat na palubce, ale pokud ve chvíli když by se stala bouračka to svítilo tak airbag nevystřelí. Vím že se to tady řešilo už mockrát ale říkám jak jeto logicky. Když tam je ajkoby dětská sedačka tak airbag nefunguje. Jedině že ten odpor řeší to,že se uplně odpojí to čidlo v sedačce,takže v tom případě by to bylo ok.
To je ale tvoje logika a ne logika bmw , ja mam na aute treba nalepku , ze se na predni spolujezdcovo sedadlo , nesmi davat detska sedacka.
Tezko by si vzali v BMW na krk , ze nekdo tu sedacku tam spatne usadi , nezatizi decku a pri havarii airbag vyleti. V autech kde se smeji vozit deti na prednich sedackach a maji airbag , je tlacitko na vypnuti.
-
- Kontaktovat uživatele:
3nge píše:marcosBMW píše:taky mi to svítí a už to chci taky řešit. Pročetl sjem toho tady spoustu ten odpor je dobrá věc, jen trochu logiky. Je to čislo na dětskou sedačku..takže když to svítí,tak airbag nefunguje, protože si to myslí že je tam děstká sedačka. Což znamená že když se tam dá jen ten odpor tak to sice nebude nic ukazovat na palubce, ale pokud ve chvíli když by se stala bouračka to svítilo tak airbag nevystřelí. Vím že se to tady řešilo už mockrát ale říkám jak jeto logicky. Když tam je ajkoby dětská sedačka tak airbag nefunguje. Jedině že ten odpor řeší to,že se uplně odpojí to čidlo v sedačce,takže v tom případě by to bylo ok.
To je ale tvoje logika a ne logika bmw , ja mam na aute treba nalepku , ze se na predni spolujezdcovo sedadlo , nesmi davat detska sedacka.
Tezko by si vzali v BMW na krk , ze nekdo tu sedacku tam spatne usadi , nezatizi decku a pri havarii airbag vyleti. V autech kde se smeji vozit deti na prednich sedackach a maji airbag , je tlacitko na vypnuti.
JJ jasný to jsem chtěl slyšet. Taky si to myslim že to tak je, že by tam mělo bejt tlačítko na vypnutí. Hlavně mám sportovní sedačky, takže tam by šla ta sedačka uchytit dost blbě...takže doufám,že je to pravda a je to zátěžový čidlo jen an to jestli tam někdo sedí nebo ne..a i když to svítí tak to vystřelí.
marcosBMW píše:3nge píše:marcosBMW píše:taky mi to svítí a už to chci taky řešit. Pročetl sjem toho tady spoustu ten odpor je dobrá věc, jen trochu logiky. Je to čislo na dětskou sedačku..takže když to svítí,tak airbag nefunguje, protože si to myslí že je tam děstká sedačka. Což znamená že když se tam dá jen ten odpor tak to sice nebude nic ukazovat na palubce, ale pokud ve chvíli když by se stala bouračka to svítilo tak airbag nevystřelí. Vím že se to tady řešilo už mockrát ale říkám jak jeto logicky. Když tam je ajkoby dětská sedačka tak airbag nefunguje. Jedině že ten odpor řeší to,že se uplně odpojí to čidlo v sedačce,takže v tom případě by to bylo ok.
JJ jasný to jsem chtěl slyšet. Taky si to myslim že to tak je, že by tam mělo bejt tlačítko na vypnutí. Hlavně mám sportovní sedačky, takže tam by šla ta sedačka uchytit dost blbě...takže doufám,že je to pravda a je to zátěžový čidlo jen an to jestli tam někdo sedí nebo ne..a i když to svítí tak to vystřelí.
I když svítí, tak vystřelí! (zkoušeno...