Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
tlak turba tds
dsvatos píše:Turbo (tlak) samozřejmě s opotřebením klesá. Pokud zvedneš tlak nad tlak nastavenej výrobcem, budeš víc zatěžovat motor.
ok,díky.Ptal jsem se proto ,protože když jsem byl dneska přehazovat zpět na letní kola ,tak tam byl maník s tds a tvrdil mi že zvednul tlak turba a že mu to teď lítá jak raketa a spotreba prej šla výrazně dolu

Lukash píše:když ho zvedneš rozumně tak o 0,1-0,2 bar tak se nic nestane mám to na autě taky a pohoda a kamrád plnil E28 1,4 na serii motoru a bomba jelo to jak hovado ale to už bylo dost ale když zvedneš o 0,2 tak se neboj o motor pokud ho máš mechanicky v pohodě
tak jsem ten tlak tedy taky zvednul ,asi o závit a pravda je že se v autí něco probudilo,jede to výborně.Ale pro jistotu zajedu zejtra do dílen a nechám to změřit.
-
- Kontaktovat uživatele:
Ono je problem,ze pokud u TD/TDS prekrocite maximalni povoleny plnici tlak ktery hlida ridici jednotka,tak to bude padat do nouzaku.A budete radi,kdyz to na rovine rozjedete na 120
Pokud teda nemate precipovano,tam uz to hlidany neni.Doporucuju si aspon pripichnout tlakomer 0-1,5bar min a testovat do kopce pres 3000 ot.
Navic pokud ma motor a turbo dost nalitano,tak uz bych do toho radsi nesahal.

Navic pokud ma motor a turbo dost nalitano,tak uz bych do toho radsi nesahal.