Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
1.8 IS M42 roztrženej řetěz - potkají se ventily x písty...?
-
- Kontaktovat uživatele:
Koupil jsem E36 318 IS coupe 10/92 s tím,že je motor po smrti (pán tvrdil, že "stojí" vačky..) Tak sem to přitáhl domů, sundal ventidekl a rozvod. řetěz byl volnej... Tak jsem lehce zabral a vytáhl celej ven, byl přetrženej. Sundat hlavu jsem zatím nestihl. A jde mi právě o to,zdali má vůbec smysl se pokoušet o opravu (= pouze výměna řetězu + věcí okolo..) Potká se při roztržení řetězu tento typ motoru...?
Zatím mi jeden BMW mechanik tvrdil, že se potká pokaždé.
Takže máte-li někdo zkušenost, prosím o fundovanou odpověď...
Předem děkuju. Petr
Zatím mi jeden BMW mechanik tvrdil, že se potká pokaždé.
Takže máte-li někdo zkušenost, prosím o fundovanou odpověď...
Předem děkuju. Petr
dsvatos píše:susak píše:potkat se musi
A proč by musely? Můžou, ale nemusí. Některý motory jsou dělaný i tak (písty, spal. prostor), že se potkat nemůžou.
Bohužel, jestli chceš vědět na čem jseš, hlava bude muset dolu..
To je mozny ale jestli si dobre pamatuju tak BMW mezi ne nepatri,nerikam ze se potkali vsechny ale 1 urcite
-
dat ten motor dohromady nestoji moc penez, urcite bych v tomto nesetril a pri ednom bych udelal komplet pretesneni, krouzka, sundal palici pretesnil, vymenil guferkka atd atd, proste komplet, pak vis co mas pod kapotou.
Jednou jsem se takhle nachytal pri M40 motoru, kdy vylitla blokem ojnice.. dal jsem novy spodek a riskli jsme to ze je vse v poradku co se tyce hlavy, protoze vypadala zespodu netknute...no a ve finale byly jeste dva ventili mirne ohnute..takze se rozebiralo dvakrat...nestoji to za to...udelej vsechno a najednou
Jednou jsem se takhle nachytal pri M40 motoru, kdy vylitla blokem ojnice.. dal jsem novy spodek a riskli jsme to ze je vse v poradku co se tyce hlavy, protoze vypadala zespodu netknute...no a ve finale byly jeste dva ventili mirne ohnute..takze se rozebiralo dvakrat...nestoji to za to...udelej vsechno a najednou

Pietro píše:Dekuju vsem za postrehy, ale rad bych slysel neci konkretni zkusenost s timto typem motoru...
Opravu nejspis budu resit vymenou za cely jiny motor, kdyz ani nevim, co tomuhle je, ani jsem ho nikdy neslysel, jak bezi...
jo sorry za mensi ot, ale nevis kolik mel ten motor najeto nez ti ho typek strelil s tim prdlym retezem?
vlevo je matal
a vpravo Killca 

-
- Kontaktovat uživatele:
Killca píše:Pietro píše:Dekuju vsem za postrehy, ale rad bych slysel neci konkretni zkusenost s timto typem motoru...
Opravu nejspis budu resit vymenou za cely jiny motor, kdyz ani nevim, co tomuhle je, ani jsem ho nikdy neslysel, jak bezi...
jo sorry za mensi ot, ale nevis kolik mel ten motor najeto nez ti ho typek strelil s tim prdlym retezem?
220xxx dle budiku, mozna to i sedi.. Je k tomu i serviska, ale vypsana cca do 90000 v roce asi 98... Vic Ti nepovim..
koki píše:mám stejný typ motoru, měl jsem vytrženou vodící lištu z bloku řetězového rozvodu a motor se potkal. Takže s největší pravděpodobností máš ohnuté ventily. Pokud chceš mít jistotu jak tu kluci píšou a hodláš motor opravit, tak sundej hlavu, kup řetěz, sadu těsní, gufera, atd.
Mno.. čekal jsem to... Tak už jsi asi pátej,kdo mě ujistil.. Děkuju za konkrétní postřeh!
-
- Kontaktovat uživatele:
Spajky píše:ondrej píše:Na mojem minulým autě (e36 318i,motor M40) mi rozvodák praskl, nepotkalo se to, nový rozvody, kladky a práce něco kolem 5tKč.
jenže tam není řetěz, proto tak málo
... jasný, přesně tak... řetěz bude podstatně dražší... Mno uvidim, až bude čas, shodim palici a budu chytřejší...
-
- Kontaktovat uživatele:
určitě dej hlavu dolu,ale bejt to moje auto tak sháním motor.
ten samej problém sme u kámoše řešily před 2měsícema.Potkal se na 1,3 a 4 válci(160km/h)a opravu sem sčítnul tak na +-20(i se spojkou a tak).motor sem sehnal za 10 a tak 6-7 se poslalo do údržby (gufera,svíčky,spojka,...).
A šlape jak švícary

ten samej problém sme u kámoše řešily před 2měsícema.Potkal se na 1,3 a 4 válci(160km/h)a opravu sem sčítnul tak na +-20(i se spojkou a tak).motor sem sehnal za 10 a tak 6-7 se poslalo do údržby (gufera,svíčky,spojka,...).
A šlape jak švícary

- Huska
- Kontaktovat uživatele:
pokud budeš opravovat tak jeden na díly máme doma tak by se ti mohlo něco hodit (ventily apod)