Mam 316i e36 a netopí to nikdy vzduch puštěnej na naohy a okno (manuál) Motor se neohřeje z modrýho vždy je na kraji. Když je vedro a topení je vyplý je na čtvrtce. kDYŽ DÁM NĚCO PŘED CHLADIČ TAK ZASE topí moc a nebo se ohřeje motor že to musím okamžitě sundat...
tak taky přidám taky mi auto netopí a jak odvzdušnit to teda nevím takže vždycky když odněkud přijedu povolím víčko chladiče a to je vše nebo to má nějáky ventil jak na šáde chci aby mi to topilo i na na neutrál nevíte čím by to ještě mohlo být
vedle toho vicka je plastovy sroubek no a tim to odvzdusni. Ja to delal tak ze jsem nechal motor zahrat parkat jsem ho protocil a pak za chodu vysrouboval ten sroubek a to Ti bylo vzduchu udelal jsem to 2x a uzto topi i na volnobech
jojo jak píše motokuba...nastartovat, zahřát, nechat běžet, uvolnit ten šrubek...bude to fukat....až přestane a poteče voda...zašrubovat...pak nechat nějakou dobu vychladnout a zjistit třeba před další jízdou, estli máš dost vody, případně dolít...
taky jsem se s problémem, že to netopí potýkal...když jsem měnil komplet náplň za "zimní"...blbec sem to zapomněl odvzdušnit a mrznul jsem:-D
shade120l píše:Mam 316i e36 a netopí to nikdy vzduch puštěnej na naohy a okno (manuál) Motor se neohřeje z modrýho vždy je na kraji. Když je vedro a topení je vyplý je na čtvrtce. kDYŽ DÁM NĚCO PŘED CHLADIČ TAK ZASE topí moc a nebo se ohřeje motor že to musím okamžitě sundat...
Podle příznaků jde 100% o vadný termostat, doporučuju neprodleně vyměnit (stojí kolem 500,- v náhradách)...zbytečně ti to žere a ani motor ti moc nepoděkuje...
Je fakt že zavzdušněný to mam taky docela slušně pášč nedávno jsem se potýkal s vytrženou hadicí z chladiče... 500 není zas tolik stejně ho koupím díky snad to pomůže
Ja to mel u 318i vadnym termostatem, zustaval furt otevrenej velkej okruh, coz v zime netopilo, protoze se to ani poradne neohralo a v lete se to zahrivalo dlouho... Jinak 318i m40 ma odvzdusnovak jeste u termostatu, krome toho na chladici. R6 uz ma jen jeden, na chladici.