Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e46 - problém s centrálem
Zdravím chlapi, potřeboval bych radu: mám e46 a začal mě zlobit centrál. Se zamykáním není problém, ale s odemykáním! Nejdříve jsem myslel, že to bude slabá baterka v DO, ale stejné problémy jsou i s klíčem ve dveřích řidiče. Cca na 5 pokusů jsou 2 úspěšné. Snad relé, nevím apotřeboval bych poradit, případně typ na solidní servis na Ostravsku nebo na Novojičínsku. Za pomoc předem dík.
Johni
Johni
Je to ve většině případů problém relátka v řídící jednotce. Řeším stejnou závadu u e46. Zamknout v pohodě, ale odemykání na několikrát. Vždy jemně secvakne relé, ale centrál neotevře. Hlavně když je zahřátý interiér. Výměná nové ŘJ v BMW servisu vychází i s prací cca na 8500,- Náhradní relé stojí kolem 150 kaček, ale už ho sháním půl roku a nikdo není schopen dodat, ani vzorky. Prý se tento typ už nevyrábí
Samotná oprava relátka je dost náročná piplačka a navíc bez záruky..
Servismani v baworáku o téhle závadě dobře vědí, není to ojedinělá věc..

Budou to na 99% ty rele v RJ. Mel jsem stejny problem, ale podarilo se mi sehnat nahradu od firmy Tyco. Puvodni rele byly od Siemensu. Zkus http://www.semitek.cz tam jsem je loni objednaval. Je to typ Tyco V23084-C2001-A303