Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
výměna silentbloků u E36
-
- Kontaktovat uživatele:
Vyvesit jde na vymenu naprosto v pohodě ven ho ani vylisovat nemusis staci vyvrtat vnitrek a pak ten kov opatrne rozriznout a vytahnout ven... Novy silentblok tam dostanes pri trosku premysleni ruznyma zpusobama... My sme ho tam na kamosovym aute dostali naprosto v amaterskym podminkach venku pred garazi pomoci jednoducheho stahovaku... 

- Lion
- Kontaktovat uživatele:
No pro upřesnění BMW místa, kde mně sdělili tu slevu pro auta starší jak ročnik 2002, bylo v BMW Renocar Brno. Předpokládal jsem, že by to mohlo být celoplošný v ČR, ale koukám, že asi ne. Samozřejmě, že se dá doma udělat ledacos, ale geošku si tam prostě tak či onak neudělaš. Já to dám do BMW a nemusím se o nic starat. ( jen o peníze ) 

-
- Kontaktovat uživatele:
Ty jako aji kdyby to stálo blbych 500 jsou to pro me penize za ktery si radeji koupim neco jinyho a vymena nam trvala asi hodku a pul a to nebylo zadny extra tempo
Nevim ja co si muzu udelam radsi sam za 1) me to bavi a za 2) se servisy nejlepsi zkusenosti nemam prijde mi ze kdyz si to udelam sam vim ze jsem to neodflakl a mam z toho lepsi pocit
Ale jasny nez se s tim nekde drbat na chodniku na sidlisti radsi bych volil ten servis

Ale jasny nez se s tim nekde drbat na chodniku na sidlisti radsi bych volil ten servis

Jak říká xSAFA. Člověk má dobrý pocit, když si něco udělá sám, ale zase do extrému bych nešel. Snažím se, zadní kotouče jsem si vyměnil sám, filtr klímy také, kdysi jsem se hrabal v autech, ale k BMW mám pořád respekt.
Hned tak si nedovolím něco rozkuchat. No uvidím, podle nálady. Ale stejně je ta geoška nějak předražená, 3500 Kč to je teda síla.

Hned tak si nedovolím něco rozkuchat. No uvidím, podle nálady. Ale stejně je ta geoška nějak předražená, 3500 Kč to je teda síla.

Tak jsme dneska měnili ten silenblok. Rameno sme ani nevytahovali z podběhu, kov ze stareho silenbloku odklepli šroubovákem. Nový silenblok naklepali(predtim sme lechce zbrousili jendu hranu ,aby nám tam pěkně šel). Good job za 1hodinu(i s přestávkama:-) )
Ještě jeden malej postřeh 318, 1992, 250tis. starý silemblok byl origo z výroby.
Ještě jeden malej postřeh 318, 1992, 250tis. starý silemblok byl origo z výroby.
jn když to nejde povolit tak něco jako WD40 by snad mohlo pomoct. Jinak když jsme u toho povolovani, tak při přezouvání kol mi v servise dotáhly kola nadozar(měli pneumatickej šroubovák, já bohužel ne), při povolování jsem musel klíč nastavit metr a půl dlouho tyčí a i tak jsem měl problémy. Píchnout někde na dálnici tak volám odtahovku.
To nomex. :
Přesně to samé se mi stalo u jiného auta. Naštěstí jsem na to přišel v garáži. Jelikož jsem ale měl už matice dost ožižlané, musel jsem šrouby upálit, zbytky z bubnu vyklepnout a koupit nové. Píchnout někde, tak jsem v pr... Od té doby v pneuservisu říkám, ať to nedotahují, že si to "urobím sám."
Přesně to samé se mi stalo u jiného auta. Naštěstí jsem na to přišel v garáži. Jelikož jsem ale měl už matice dost ožižlané, musel jsem šrouby upálit, zbytky z bubnu vyklepnout a koupit nové. Píchnout někde, tak jsem v pr... Od té doby v pneuservisu říkám, ať to nedotahují, že si to "urobím sám."

Nomex píše:Tak jsme dneska měnili ten silenblok. Rameno sme ani nevytahovali z podběhu, kov ze stareho silenbloku odklepli šroubovákem. Nový silenblok naklepali(predtim sme lechce zbrousili jendu hranu ,aby nám tam pěkně šel). Good job za 1hodinu(i s přestávkama:-) )
Tož to mi neříkej. Rameno jste museli vytáhnout alespoň z domku v karosérii, jinak se prostě k čepu, který drží silentblok nedostaneš.