Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

výměna silentbloků u E36

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od xSAFA »

Vyvesit jde na vymenu naprosto v pohodě ven ho ani vylisovat nemusis staci vyvrtat vnitrek a pak ten kov opatrne rozriznout a vytahnout ven... Novy silentblok tam dostanes pri trosku premysleni ruznyma zpusobama... My sme ho tam na kamosovym aute dostali naprosto v amaterskym podminkach venku pred garazi pomoci jednoducheho stahovaku... :)
ferlin

#42 Příspěvek od ferlin »

No je to možné, chce to vymyslet nějaký "forichtung." Český člověk si poradí se vším. :lol: Zatím jsem to vyřešil, neklepe to, uvidím dál, jestli to vydrží, když tak se do toho pustím. :)
Dík.
_peper
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od _peper »

Dívím se že se na to nevysereš a stojí ti těch pět stovek navíc za praci tolik dřiny. Oni ti to v servisu udělají za půl hoďky ale ty se s tím budeš párat půl dne. Toť můj názor :) A obzvlášť pokud platí to co psal Lion, tak není o čem :)
Lion
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od Lion »

No pro upřesnění BMW místa, kde mně sdělili tu slevu pro auta starší jak ročnik 2002, bylo v BMW Renocar Brno. Předpokládal jsem, že by to mohlo být celoplošný v ČR, ale koukám, že asi ne. Samozřejmě, že se dá doma udělat ledacos, ale geošku si tam prostě tak či onak neudělaš. Já to dám do BMW a nemusím se o nic starat. ( jen o peníze ) :wink:
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od xSAFA »

Ty jako aji kdyby to stálo blbych 500 jsou to pro me penize za ktery si radeji koupim neco jinyho a vymena nam trvala asi hodku a pul a to nebylo zadny extra tempo :) Nevim ja co si muzu udelam radsi sam za 1) me to bavi a za 2) se servisy nejlepsi zkusenosti nemam prijde mi ze kdyz si to udelam sam vim ze jsem to neodflakl a mam z toho lepsi pocit 8)

Ale jasny nez se s tim nekde drbat na chodniku na sidlisti radsi bych volil ten servis :wink:
ferlin

#46 Příspěvek od ferlin »

Jak říká xSAFA. Člověk má dobrý pocit, když si něco udělá sám, ale zase do extrému bych nešel. Snažím se, zadní kotouče jsem si vyměnil sám, filtr klímy také, kdysi jsem se hrabal v autech, ale k BMW mám pořád respekt. :)
Hned tak si nedovolím něco rozkuchat. No uvidím, podle nálady. Ale stejně je ta geoška nějak předražená, 3500 Kč to je teda síla. :(
Nomex
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od Nomex »

Tak jsme dneska měnili ten silenblok. Rameno sme ani nevytahovali z podběhu, kov ze stareho silenbloku odklepli šroubovákem. Nový silenblok naklepali(predtim sme lechce zbrousili jendu hranu ,aby nám tam pěkně šel). Good job za 1hodinu(i s přestávkama:-) )
Ještě jeden malej postřeh 318, 1992, 250tis. starý silemblok byl origo z výroby.
Slid

#48 Příspěvek od Slid »

nejhorší je to povolit :D pak už je to pohoda :D
Nomex
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od Nomex »

jn když to nejde povolit tak něco jako WD40 by snad mohlo pomoct. Jinak když jsme u toho povolovani, tak při přezouvání kol mi v servise dotáhly kola nadozar(měli pneumatickej šroubovák, já bohužel ne), při povolování jsem musel klíč nastavit metr a půl dlouho tyčí a i tak jsem měl problémy. Píchnout někde na dálnici tak volám odtahovku.
ferlin

#50 Příspěvek od ferlin »

To nomex. :
Přesně to samé se mi stalo u jiného auta. Naštěstí jsem na to přišel v garáži. Jelikož jsem ale měl už matice dost ožižlané, musel jsem šrouby upálit, zbytky z bubnu vyklepnout a koupit nové. Píchnout někde, tak jsem v pr... Od té doby v pneuservisu říkám, ať to nedotahují, že si to "urobím sám." :lol:
ferlin

#51 Příspěvek od ferlin »

Nomex píše:Tak jsme dneska měnili ten silenblok. Rameno sme ani nevytahovali z podběhu, kov ze stareho silenbloku odklepli šroubovákem. Nový silenblok naklepali(predtim sme lechce zbrousili jendu hranu ,aby nám tam pěkně šel). Good job za 1hodinu(i s přestávkama:-) )
Ještě jeden malej postřeh 318, 1992, 250tis. starý silemblok byl origo z výroby.

Tož to mi neříkej. Rameno jste museli vytáhnout alespoň z domku v karosérii, jinak se prostě k čepu, který drží silentblok nedostaneš.
Kotoul

#52 Příspěvek od Kotoul »

to já se na to teprve chystám... sem zvědavej jak to dopadne... snad to nebudu mít rozebraný tři dny a shánět někoho kdo to dá do kupy...
Nomex
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od Nomex »

To je jasný, že šlo ven s kastle....
Odpovědět