Od zadní nápravy, nebo spíš od zadního levého kola (asi), se mi ozývá cinkání, klepání jako kov o kov, rozebral jsem co jsem mohl, vyčistil brzdy, zkontroloval vše co mě napadlo a nic volnýho jsem nenašel. Když zvednu celej zadek a nechám točit kola, ikdyž přidám do max otáček, tak naprostý ticho, dám auto dolů, jedu ho projet a na nerovnostech zase cinkavý klepání. Jsem z toho nemocnej. Němá někdo zkušenost co by to mohlo být?
jen na nerovnostech? jedno kolo niz nez druhy? muze to bejt silentblok stabilizatoru za 3kila z elitu treba nebo i origo z bmw to neni drahy, ale ze by to bylo zrovna cinkani? spis takovy opravdu klepani nebo krupnuti pri prejezdi diry nebo tak ne?
Právě, že je to přímo cinkání. Desky jsem měl venku asi 10x, dám je dohromady a když s nima chci zahejbat, tak drží pevně. Zkoušel jsem jet a při tom lehce brzdit a stejně ta potvora cinká. Zní to jako by bylo něco uvolněnýho a při zatáčení, bo na nerovnostech se to nakloní a o cosi to cinká. V autě to není vůbec slyšet, jen když stáhnu okna.
cinka to nejak cyklicky nebo dycky jen pri nerovnostech? stejnak koukni na ten stabik jestli to jeste zvednes, uz tam nemusis mit silent vubec, jen kov na kov, ale jinak nevim
Killca píše:cinka to nejak cyklicky nebo dycky jen pri nerovnostech? stejnak koukni na ten stabik jestli to jeste zvednes, uz tam nemusis mit silent vubec, jen kov na kov, ale jinak nevim
Jen při nerovnosti. Mrknu na ten stabik, musím to najít.
xSAFA píše:Nemas treba povolenej nebo nejak ohlej ten ocelovej kryt za kotoucem? Ten by mohl vydavat cinkave zvuky.
Ty bylo to první po čem jsem šel, brzdič dolů, kotouč dolů, kryt jsem očistil, srovnal vše co se zdálo nerovné. Komplet jsem to složil a se zvednutým zadkem zkoušel, totální ticho. Tak dám dolů, jdu to projet a sviňa stejně cinká. Asi to bude nějaká kravina, všechny důležité součásti se ani nehnou, auto se chová naprosto perfektně, jen je někdo něco co mě brutálně s..e a nemůžu to najít.
fix píše:uvolněné brzdové destičky (nebo špatný plíšek na destičce)? cinká na nerovnostech
Jakej plíšek myslíš, jedna má 3 plech. výstupky, které se vsouvají do válečku a druhá nic nemá, asi mám desky, které to nemaj. Nebo jsem si toho nevšiml.
Jak si psal, že si rovnal ten štít . O má v sobě origo prolisy ( alspoń myslím) . Kdyby si ho špatně "srovnal" tak by to mohlo vibrovat a do něčeho ťukat. Mrkni na něho jestli o něco nemůže ťukat. A co výfuk?
Jiri píše:Jak si psal, že si rovnal ten štít . O má v sobě origo prolisy ( alspoń myslím) . Kdyby si ho špatně "srovnal" tak by to mohlo vibrovat a do něčeho ťukat. Mrkni na něho jestli o něco nemůže ťukat. A co výfuk?
To by to dělalo i při nezatížené nápravě. Auto jsem vzadu celé zvednul a točil koly a nic. Jen když vjedu na nerovnosti, bo v zatáčkách. A teď mi volala žena, že dnes ráno při dobržďování na dvojku se občas ozve tupá rána, takže je tam něco po smrti. Doufám, že ne difer.
Mám podobný problém, stejné kolo (za řidičem) při jakékoliv rychlosti když najedu na nerovnost nebo do díry tak se ozve rána od zadního kola, čistě plechový zvuk jako by lítaly plechovky v tašce. Dostal jsem tady tip na uvolněné pakny ruční brzdy, přes týden se na to mrknu