ahoj,vim ze se tady neco podobnyho resilo,ale stejne se zeptam.Jebal sem s tema lankama jak je na volnobeh a asi sem neco posral,ale nevim jiste jestli je to tim.Vcera sem nakopl auto asi po tydnu stani.Nic sem s tim nedelal akorat to nechal nastartovany asi po 5 minutach teplota v cervenym.Tak sem to chcipl,voda bublala,porad se nekam (kdo vi kam)
stracela,najednou se zase objevila a takhle dokola.Prehreje se i po par minutach klidny jizdy,neda se s tim jezdit... e36 M40 318i
Je divný že tak z ničeho nic.... Doplň vodu, odvzdušni to pořádně, vyzkoušej jestli to topí... A pak zkontroluj těsnost celyho systemu.
Je taky možny že odešla vodní pumpa jestli je to ta z plastovou vrtulkou, to by tomu přehřívání odpovídalo - voda neobíhá, ale v tom případě by se to nedalo ani pořádně odvzdušnit...
Tak sem to odvzdusnil,voda uz nebuble,ale porad se to prehriva!!A netopi to,fouka vlaznej vduch.Nebude to teda ten termostat??Kde ho prosim vas najdu,nemuzu ho najit.diky
myrryn88 píše:Tak sem to odvzdusnil,voda uz nebuble,ale porad se to prehriva!!A netopi to,fouka vlaznej vduch.Nebude to teda ten termostat??Kde ho prosim vas najdu,nemuzu ho najit.diky
Jak to netopí, tak je to furt zavzdušněné....odvzdušňuje se to i na 15 krát.....z vlastní zkušenosti.
Hoj řeším podobný problém ted už se to jakštakš drží teplotně ale pořád půlka nebo 3/4 nejsem si jistý ale normální to není topí to jen když je venku teplo... Při ovzdušnování (na chladiči) mi leze jen voda a vzuch žádnej nevím co stím...
Ja sem to taky prvne odvzdusnoval jenom na chladici,ale pak prisel znamej mechanik a hned vedel kam hrabnout.Povolil jakej si sroub,u topeni v motorovem prostoru,odvzdusnil a je klid...
please nemohl by sem někdo hodit fotku nebo obrázek kde hledat ten odvzdušňovací šroub na ISu? díky moc..
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
jarda píše:please nemohl by sem někdo hodit fotku nebo obrázek kde hledat ten odvzdušňovací šroub na ISu? díky moc..
nevím, jestli ISo je v něčem výjimečný....ale obě auta, co jsem měl ho mají nahoře na chladiči...takovej černej šroubek...velkej plastovej...je nad ním něco německy napsaný...když se postavíš naproti autu...tak napravé straně chladiče...na vrchu
Čau, tak mě včera potkalo to samé a mechanik automaticky prohlásil prasklá hlava nebo těsnění pod hlavou. Jeho argumenty: netopí, ztrácí se voda, přehřívá se a hlavně, když odšrouboval víčko, zakryl nádržku chladiče rukou a cítil tlak. Myslíte si, že to fakt může být jenom zavzdušněním?
u myho bratra podobna vec..........jenze jinak zpusobena(asi).Tesne pred tim nez se mu to zacalo pekelne zahrivat, tak tahal dvojaka na omezovac(pred tim jiz motor zahratej 20ti minutovou jizdou v centru CB).Potom cervena-krizovatka a rafika letela do cervenyho.Voda neubyla,ale pro jistotu jsem mu dolil cca 0,5 litru po horni rysku.Pak se nechlao auto asi 20 minut odpocinout,nastartovalo a po asi 1,5 km to pekne zavaril(povolil expanzku a vyteklo asi 2 litry vody)+pekne se kourilo po otevreni z otvoru pro doliti oleje.Nechali jsem to stat na parkovisti asi 5 hodiny a ted odvoz domu.U studenyho motoru po cca 2 km je teplota na poslednim dilku pred cervenym a navic auto netopi.Dalsi poznatek je , ze je silene cejtit nespalenej benzin.Subjektivne jede kultivovane,kouri az pod otackama kolem 5000ot. na neutral(asi normalni).NEmate nekdo stejny ci skoro stejny zkusenosti?(e36 M50B20 vanos)
já se taky přidám, poradte co může způsobovat když zapnu topení tak citím smrad (fridex) a občas jde pára z topení, takže v tu ránu zamlžený okno a nevidim co je v háji?
viz.1. strana....................takze ted jsem to nakopnul ze to zkusim odvzdusnit(teplota stale na 90),otocim klickem, divne to zabublalo........povolim odvzdusnovak,malinko si odfouknul,cekla jsem ze pude voda a nic.Proste nebyl tlak...............nesla zadna voda ani vzduch potom................zeby pumpa mela svy jisty??
liza píše:já se taky přidám, poradte co může způsobovat když zapnu topení tak citím smrad (fridex) a občas jde pára z topení, takže v tu ránu zamlžený okno a nevidim co je v háji?
Nekde sem se cetl ze kdyz se mlzi okno,tak je neco s hlavou...
Paavo píše:viz.1. strana....................takze ted jsem to nakopnul ze to zkusim odvzdusnit(teplota stale na 90),otocim klickem, divne to zabublalo........povolim odvzdusnovak,malinko si odfouknul,cekla jsem ze pude voda a nic.Proste nebyl tlak...............nesla zadna voda ani vzduch potom................zeby pumpa mela svy jisty??
ulamany lopatky v pumpe jsou velice mozna varianta
myrryn88 píše:Nekde sem se cetl ze kdyz se mlzi okno,tak je neco s hlavou...
kdyby bylo neco s hlavou, tak by kapaliny sly ven vyfukem nebo kapaly pod motor, ale snad by nesly do intru, to by muselo uplne silene strikat po celym motoru a pak schnout a vyparovat se, dle meho ma LIZA kruply topeni a kape mu to nekde z trubek do trubek
Killca píše:kdyby bylo neco s hlavou, tak by kapaliny sly ven vyfukem nebo kapaly pod motor, ale snad by nesly do intru, to by muselo uplne silene strikat po celym motoru a pak schnout a vyparovat se, dle meho ma LIZA kruply topeni a kape mu to nekde z trubek do trubek
nikde nic nestříká, a voda ubývá minimálně. Myslíš že by stačilo koupit takovou tu sadu na utěsnění chladiče?