Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
K čemu je čidlo u předních podběhů? e46
-
- Kontaktovat uživatele:
Baaarb píše:Kámoš nedávno sestřelil s e46kou srnku ve 120. Takže auto "drobet" na sr*čky.... prej našel čidlo u předních podběhů a zajímalo by ho k čemu je... nevíte? dík
Jedno je čidlo venkovní teploty pro BC (levé)..Druhé sám ještě nemam a jezdim bez něj, někdo mi tvrdil, že je to čidlo na rozmrazování ostřikovačů...každopadně mě tam nijak nechybí..
-
- Kontaktovat uživatele:
RadekP píše:Baaarb píše:Kámoš nedávno sestřelil s e46kou srnku ve 120. Takže auto "drobet" na sr*čky.... prej našel čidlo u předních podběhů a zajímalo by ho k čemu je... nevíte? dík
Jedno je čidlo venkovní teploty pro BC (levé)..Druhé sám ještě nemam a jezdim bez něj, někdo mi tvrdil, že je to čidlo na rozmrazování ostřikovačů...každopadně mě tam nijak nechybí..
Baj tak

RadekP píše:Baaarb píše:Kámoš nedávno sestřelil s e46kou srnku ve 120. Takže auto "drobet" na sr*čky.... prej našel čidlo u předních podběhů a zajímalo by ho k čemu je... nevíte? dík
Mám dotaz k tématu... Nemůže být to čidlo v pravém podběhu i pro webasto u diesela ? Já tam to čidlo taky nemám (už od koupě) a mám pocit, že mám nějak vyšší spotřebu než jiní s tímto motorem

Dík za rady.
Baaarb píše:jaké webasto? no má diesla motor...taky sme si mysleli že je to na teplotu, ale nemá palubní PC, takže to je blbost ne?
Jeje

Dík.
-
- Kontaktovat uživatele:
Jarek píše:Baaarb píše:jaké webasto? no má diesla motor...taky sme si mysleli že je to na teplotu, ale nemá palubní PC, takže to je blbost ne?
Jeje, já to myslel spíš jako otázku na RADKaP nebo FIKOPa. Já mám v autě to webasto (nezávislé topení), BC i vyhřívané ostřikovače. Tak mě zajímalo odkud bere informaci o teplotě venku to webasto ???
Dík.
tak to já ti neporadim, já v autě bohužel webasto nemam..
-
- Kontaktovat uživatele:
jo ja mám taky nejaké čidla a asi v prdeli
prej je venku -40´ C ale nejak mne to netankuje mám i webasto a funguje jak má...cez zimu se spouštelo automaticky i po vypnutí ješte pomaly fachčilo a ted když je tepleji tak se nepouští...jo a našel jsem nejaké odpojene čidlo na strane spolujezdce pri podblatniku
hlavne že to jede 

Jak už tu bylo řečeno, jedno čidlo je na měření venkovní teploty, předává info do počítače a ten tyto údaje použije ke všem možným nastavením, k varování proti námraze, atd a také předává info webastu. Druhé čidlo je skutečně určeno pro spínání ohřevu ostřikovačů. O jiném jeho účelu jsem nikde nic nenašel.

hertz1 mas pravdu v pravo je na BC a pre klimu a podobne vecicky.a v lavo ostrekovace ,zrkadla ,klucky atd ale ak je to v pravo vadne tak ti bude aj v lete vsetko vyhrievat.Ale ktomu webastu neviem ci berie teplotu z laveho mam webasto ale funguje ako chce kedze mam len prihrev vody ale neda sa odsledovat kedy to vlastne ide hm