Prosím všechny, rád bych se zeptal, kde v pojistkovém kastlíku najdu relé ABS. Nemám ho totiž označené, respektive označené mám jen relé ASC. Ostatní relátka mají jen čísla. Anebo relé ASC vykonává i funkci relé ABS? Občas se mi rozsvěcují kontrolky ABS a ASC, tak se tomu snažím přijít na kloub. Díky.
Normálně jsem to našel na netu. Ukazto.com je zpoplatněný, tak jsem hledal, kam to dát. Našel jsem cosi, co je asi spíš pro fotografy, protože tam admin nabádá, aby byly vkládány opravdu jen fotografie, o kterých je autor přesvědčen, že jsou tuty-buty. Ostatní je potom asi hodnotí. Třeba tu moji fotku koupí National Geographic.
ferlin píše::lol: Normálně jsem to našel na netu. Ukazto.com je zpoplatněný, tak jsem hledal, kam to dát. Našel jsem cosi, co je asi spíš pro fotografy, protože tam admin nabádá, aby byly vkládány opravdu jen fotografie, o kterých je autor přesvědčen, že jsou tuty-buty. Ostatní je potom asi hodnotí. Třeba tu moji fotku koupí National Geographic.
tak jsem koukala na tu tvoji fotku a musim priznat, ze z toho teda nejsem vubec moudra...
prochazela jsem se tim svym programem napric a vsude snad u vsech E36 je ta pojistkova skrin jak jsem posilala, tzn. rele na ABS by mely byt na miste, jak mas ty rele ASC a vlevo od nej... ty 2 zluty se mi vsude zobrazuji jako rele vetrak chlazeni a kompresor klima...
Fakt netusim...
Hm, díky Ewelyneo. Nejsi sama, kdo je zmatený. To moje autí bylo zřejmě bourané a tak některé věci jsou zřejmý bastl, to poznám i sám. Uklidňuje mě jen, že jinak fachá ok, až na blbosti. No, v nejhorším prověřím všechny relátka, očistím kontakty, jen doufám, že po takovém zásahu ještě nastartuji.
... komfort modul, řídící jednotka stěračů a EWS. Řídící jednotka ABS prostě neni. Ivánek by řekl "to mi ho teda vyndej", ale mě už to asi někdo vyndal nebo co.
Senzory jsem proměřil, vepředu oba kolem 1090 ohmů, vzdadu jeden 980 a druhej 1030 - může to být ten problém? Ještě jsem taky někde četl, že lze to čidlo vytáhnout a opucovat, že to může pomoct. Nicméně u mě imbusy za těch 13 let pořádně zarostlé. :-/
Díky, ale to by mi tam zase chyběla relátka pro výstražná světla a ventilátor topení - což jsou věci, které mi normálně fungujou. Ta chytrá kniha je přímo pro 318tds? Zdá se mi, že to bohužel závisí motor od motoru, jak je to rozmístěné...
pokud ti obcas sviti zaroven abs a asr tak to nebude rele abs. Byl jsem s tim stejnym problemem na diagnostice a ta ukazala snimac abs na jednom z kol.