Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
zadní náprava e-36
-
- Kontaktovat uživatele:
dzusik píše:takže když je špatnej tlumič tak může tlouct jako vytlučenej čep?ještě zajedu na test tlumičů.horní uložení mám nově cca 200kmJIP píše:dzusik píše:to on asi bude včudu ale mě jde o to jestli může bouchat na nerovnostevh
Ano, může to třeba i bouchat, kromě toho, že nebude tlumit, což se u tlumiče dá považovat za zásadní závadu...![]()
No a přijednom se mění i uložení, horní...![]()
a co takhle pružiny, mě známej měnil pružiny a tlumiče na zadku a od tý doby slyšim podobný zvuky od levýho zadního kola když dojde k velkému propružení.. tipuju že je v prdeli ta gumová podložka pod pružinou.. (aspon teda u mě.. )
-
- Kontaktovat uživatele:
Jendix píše:takže když je špatnej tlumič tak může tlouct jako vytlučenej čep?ještě zajedu na test tlumičů.horní uložení mám nově cca 200kmdzusik píše:JIP píše:[quote="dzusik"]
to on asi bude včudu ale mě jde o to jestli může bouchat na nerovnostevh
Ano, může to třeba i bouchat, kromě toho, že nebude tlumit, což se u tlumiče dá považovat za zásadní závadu...![]()
No a přijednom se mění i uložení, horní...![]()
a co takhle pružiny, mě známej měnil pružiny a tlumiče na zadku a od tý doby slyšim podobný zvuky od levýho zadního kola když dojde k velkému propružení.. tipuju že je v prdeli ta gumová podložka pod pružinou.. (aspon teda u mě.. )[/quote]skusím to vyndat a podívat se na tu gumu
-
- Kontaktovat uživatele:

Ahoj, pridam moji zkusenost, neni to moc dobre videt, ale dil 18 (cep) je zasunutej do dilu 17 a drzi ho srouby 19 (jsou tri) no a ja jsem zjistil ze mne jeden z tech tri sroubu chybi , asi ho urvali v servise pri nastavovani geometrie (a vymnene silentbloku) a druhej je urezlej takze to drzi jenom jeden sroub

projevuje se to prave pravidelnejma ranama v nizsich rychlostech a na opradu velkejch dirach
dil 17 najdes pred zadnim kolem (musis se divat bud uplne zezadu nebo zespodu, pokud ti to nebude jasny muzu nafotit
reseni tohodle probemu je dost slozity.. ted to mam zbastleny (pokusil jsem se tam vyrobit vetsi zavit) ale neni to ono, budu tam muset nechat vevarit novou matici
-
- Kontaktovat uživatele:
to je v pořádku to jsem měnil a šrouby jsou ok.ten silemblok je taky novejhonza_strnad píše:
Ahoj, pridam moji zkusenost, neni to moc dobre videt, ale dil 18 (cep) je zasunutej do dilu 17 a drzi ho srouby 19 (jsou tri) no a ja jsem zjistil ze mne jeden z tech tri sroubu chybi , asi ho urvali v servise pri nastavovani geometrie (a vymnene silentbloku) a druhej je urezlej takze to drzi jenom jeden sroub
projevuje se to prave pravidelnejma ranama v nizsich rychlostech a na opradu velkejch dirach
dil 17 najdes pred zadnim kolem (musis se divat bud uplne zezadu nebo zespodu, pokud ti to nebude jasny muzu nafotit
reseni tohodle probemu je dost slozity.. ted to mam zbastleny (pokusil jsem se tam vyrobit vetsi zavit) ale neni to ono, budu tam muset nechat vevarit novou matici
Zdarec
Měl jsem podobný problém. když jsem zařadil jedničku a pomalu se rozjížděl, tak při zařazení dvojky bylo slyšet nějaké bouchnutí(jako by něco spadlo v kufru). Jelikož mi nedržela ruční brzda, respektive zapínala až úplně nahoře, nechal jsem ji utáhnout a hele, bouchání rázem zmizelo, je to ještě malinko slyšet, ale oproti tomu, co mi to dělalo před tím , nelze porovnat! Zdá se, že to s tím nějak souviselo. Jinak BMW samé kouzlo, nevím co od něho můžu čekat
,
.
Měl jsem podobný problém. když jsem zařadil jedničku a pomalu se rozjížděl, tak při zařazení dvojky bylo slyšet nějaké bouchnutí(jako by něco spadlo v kufru). Jelikož mi nedržela ruční brzda, respektive zapínala až úplně nahoře, nechal jsem ji utáhnout a hele, bouchání rázem zmizelo, je to ještě malinko slyšet, ale oproti tomu, co mi to dělalo před tím , nelze porovnat! Zdá se, že to s tím nějak souviselo. Jinak BMW samé kouzlo, nevím co od něho můžu čekat