vím, že je těžké diagnostikovat poruchy na dálku jenom z popisu. Koupil jsem si nové (ojeté) Báwo - "moje první" - asi před 3mi týdny (dovoz z Německa). Kupováno u autorizovaného dealera Ehrl BMW. Pravidelně servisováno, najeto 169tisíc, r.v. 2004, první majitel. Mám následující problém. Nejdříve jsem se domníval, že jsem úplná lama a neumím s mazlem jezdit. Při řazení Hlavně 1->2->3 mi auto hrozně cuká (pouze zahřáté - ale to je pořád). Už jsem se dočetl na fóru, že to může být v lepším případě spojka (zabírá hodně nahoře) v horším případě dvouhmotový setrvačník.

Větší starost mi dělají vibrace, které jsem zpozoroval při dnešní cestě ze Znojma do Brna, na dálnici zhruba ve 160km/h (spíše ve 170km/h) jsou cítit v plynovém pedálu děsné vibrace a tyto vibrace se zřejmě šíří ze zadní nápravy. Tipoval jsem to na špatně vyvážené pneu (které nejsou zrovna v nejlepší kondici, tak 45 možná 50% vzorek), nebo nějaké vůle v uložení kardanu, to po jednom couvacím manévru, kdy jsem uslyšel ze zadní části auta dunivý kovový zvuk, při sešlápnutí spojky (nevím jestli je to normální), také můj otec tvrdil, že mi asi hučí ložiska, uklidňoval jsem se pneumatikami. Dokáže mi někdo poradit? Nechci zažívat muka hned od počátku.
Díky moc za radu. MaKI