Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
UNI lambda do 328i ?
Hodně jsem tu toto téma studoval a nejsem z toho moc moudrej. Otázka zní, jestli pro motor M52 2,8i lze použít UNI lambdy nebo ne ?
Ideálně, pokud je tam někdo dával, ale uvítám každou radu.
Ve fóru jsou různé názory, od toho, že většina lambd je stejná a liší se jen konektorem až po ten, že do M52 uni lambdy dát nelze.
Ideálně, pokud je tam někdo dával, ale uvítám každou radu.
Ve fóru jsou různé názory, od toho, že většina lambd je stejná a liší se jen konektorem až po ten, že do M52 uni lambdy dát nelze.

Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
Studna píše:A proč řešíš uni, když v cenách zas tak velkej rozdíl není, máš tam i správnej konektor, takže nemusíš nic bastlit. A máš jistotu, že to bude fungovat.
No v cenách právě rozdíl je, uni od 1100-1700 ( Bosch ), " na míru " jsem zatím nejlevnější našel Hella 3700,-. Vzhledem k tomu, že potřebuju obě, je rozdíl 5 tis. - na to, že jedinou závadou je chybová hláška v diagnostice ( jinak auto jede dobře, i žere furt stejně ) mi to přijde jako docela dost.
Furt jsem nikde nezjistil, proč uni na většině motorů fungují a na M52 by neměly - myslím tím technický důvod. Rád bych ho věděl a potom si rozhodl, jestli koupit uni nebo origo. Zatím se mi to jeví zjednodušeně řečeno tak, že rozdíl v lambdách je hlavně v tom konektoru

patras píše:speedy kdyz jeste delal v elitu tak testoval uni lambdy na 328 a proste nefungovala ... dava spatny info RJ ...
Nevíš, jestli testoval jeden kus nebo víc ? Našel jsem i uni lambdy, které mají konektor přímo pro M52, přijde mi, že kdyby to nefungovalo, tak to neprodávaj - díky.