Pozeram vsetky mozne diskusie na tuto temu, a takmer vsetci menia v zime disky za 16 alebo dokonca 15".
Z akeho dovodu? Sol, kamienky, strk a bordel chapem - je lepsie mat na zimu "zalozne" horsie disky, ktorych nicenie az tak nemrzi. Ale vo velkomeste sa mi to zda uplne jedno. V Bratislave bol na prelome 2007/2008 realny sneh len raz jeden den (!), inak cesty vzdy ciste.
Mozem v tomto pripade jazdit v zime na tych istych 17? Co mi odporucite? Podvozok je standard, nie M-paket.
v Blave? Myslím, že tam je to hodně v klidu.... dává se to taky kvůli snížení šířky, páč ve sračce se s tím hůř jezdí... já mám v zimě 15" 195/65. Ale taky jsem od Orlickýma horama, tady je to v zimě zajímavé
Jasne, rozumiem, tak v horach je to celkom ine. V kazdom pripade, ake stopy zanecha mestska zima na "letnych" 17tkach Alu.? Predsalen ten strk nieco spravi, ale nemam sam odskusane. Myslim co sa tyka vizualneho "opotrebenia".
Teda, metal - zmysel takej investicie sa mi zda velmi divny. Dalsie Alu. kolesa na zimu stoja od 5000 za kus hore, ako teda potom majitel usetri? Skor prerobi. Aj v pripade ze bude mat to auto 3 roky usetri zanedbatelny peniaz.
Mensie ako 205 zrejme nepusti kvoli mohutnym brzdam (?). Priemerovo ale R16 vyzeraju o dost horsie a radsej si priplatim za zimne pneu, ako davat X grosov do mensich diskov.
DominikB píše:Teda, metal - zmysel takej investicie sa mi zda velmi divny. Dalsie Alu. kolesa na zimu stoja od 5000 za kus hore, ako teda potom majitel usetri? Skor prerobi. Aj v pripade ze bude mat to auto 3 roky usetri zanedbatelny peniaz.
Pokuď jsi myslel mne,tak teda nevím co řešíš.. Kdo má na auto řádově za 1-2M neřeší nákup dalších kol za 50k..