Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E46 - moc nízko:(

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
Kubais
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Kubais »

Zdravím vespolek! Stal sem se čerstvým majitelem BMW 323i, přešel sem z renaultu 19,takže pokrok kupředu celkem razantní ! je to rok 1999.
Ale zpět k problému. Vůz sem koupil docela snížený,ale na můj vkus docela dost,až mám dokonce i problém někudy projet :( Tímto se i obracím s nabídkou že ho i rád vyměním za sériový podvozek.Nevím ještě jakou metodou je to sníženo,auto mám teprve 4 dny:)

Obrázek
Obrázek
Diablo330Ci

#2 Příspěvek od Diablo330Ci »

Ahoj mel bych zajem pro kamarada.Akorat mi zjisti jaky jsou tam tlumice-jestli to neni snizene pouze na pruzinach-vlez pod to mela by tam byt nejaka cedulka vyrobce!Kdyztak SZ
Kubais
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Kubais »

Diablo330Ci píše:Ahoj mel bych zajem pro kamarada.Akorat mi zjisti jaky jsou tam tlumice-jestli to neni snizene pouze na pruzinach-vlez pod to mela by tam byt nejaka cedulka vyrobce!Kdyztak SZ

oka, koncem týdne to jde na olej tak se s mechošem mrknem co to je zač. Pak se ozvu!
yankee79

#4 Příspěvek od yankee79 »

Ano to moze byt aj v tlmicoch ze ich uz mas mrtve. Necitis tvrdost ked chodis, ze ti neperuje?
Jendix
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Jendix »

yankee79 píše:Ano to moze byt aj v tlmicoch ze ich uz mas mrtve. Necitis tvrdost ked chodis, ze ti neperuje?

no tak v tlumičích to rozhodně není.. :-D jediné co drží auto výškově v poloze jsou pružiny, tlumiče jsou určeny od slova tlumení pouze k tlumení.. jinak brácha to řešil u passata, a normálně zašel na vrakáč a koupil pružiny z vrakáče.. jen si dát bacha na to aby nebyli vytahaný.. což se těžko odhaduje..
Lukes

#6 Příspěvek od Lukes »

Jendix píše:
yankee79 píše:Ano to moze byt aj v tlmicoch ze ich uz mas mrtve. Necitis tvrdost ked chodis, ze ti neperuje?

no tak v tlumičích to rozhodně není.. :-D jediné co drží auto výškově v poloze jsou pružiny, tlumiče jsou určeny od slova tlumení pouze k tlumení.. jinak brácha to řešil u passata, a normálně zašel na vrakáč a koupil pružiny z vrakáče.. jen si dát bacha na to aby nebyli vytahaný.. což se těžko odhaduje..

k těm pružinám myslím že opotřebená pružina není v průřezu kulatá ale zploštělá .jestli mi rozumíte
WinCent

#7 Příspěvek od WinCent »

Kubais píše:Zdravím vespolek! Stal sem se čerstvým majitelem BMW 323i, přešel sem z renaultu 19,takže pokrok kupředu celkem razantní ! je to rok 1999.
Ale zpět k problému. Vůz sem koupil docela snížený,ale na můj vkus docela dost,až mám dokonce i problém někudy projet :( Tímto se i obracím s nabídkou že ho i rád vyměním za sériový podvozek.Nevím ještě jakou metodou je to sníženo,auto mám teprve 4 dny:)

za 2500,- ti nechám origo pružiny na celý auto a máš klid :idea:
Kubais
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Kubais »

WinCent píše:
Kubais píše:Zdravím vespolek! Stal sem se čerstvým majitelem BMW 323i, přešel sem z renaultu 19,takže pokrok kupředu celkem razantní ! je to rok 1999.

čoveče asi bych to vzal!! na pružiny sem koukal, ty sou červené,ale značku tlumičů už nepřečtu,jsou tam asi už nějaký pátek. Nedej bože origo..Můžem se teda nějak domluvit? Dík
WinCent

#9 Příspěvek od WinCent »

Kubais píše:
WinCent píše:

čoveče asi bych to vzal!! na pružiny sem koukal, ty sou červené,ale značku tlumičů už nepřečtu,jsou tam asi už nějaký pátek. Nedej bože origo..Můžem se teda nějak domluvit? Dík

Jistě tel. číslo mám v podpisu dole :idea:
Kubais
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Kubais »

Našel jsem na pružinách tento kód, nevíte někdo jestli se dá z něj něco zjistit? nemám vůbec tušení co tam bylo původně za podvozek.
Obrázek
Kubais
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Kubais »

Tož su asi slepý,ale ten nápis na další otočce sem našel až teď :oops: ...
Jsou to HaR ... :lol: su jelito,tak a je po problému:)
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#12 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

H&R jsou good pruziny, trochu je umej, pekne nafot a min tech 2,5 za ne zas dostanes...
“Ability is what you're capable of doing.”
Kubais
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Kubais »

Hanz píše:H&R jsou good pruziny, trochu je umej, pekne nafot a min tech 2,5 za ne zas dostanes...

No asi to tak i dopadne, pač pro mě je tohle snížení nepoužitelné a nepraktické. vypadá to pěkně, to se musí nechat,ale daň za to je vysoká:(
Maslista

#14 Příspěvek od Maslista »

mrkni i na tlumiče.. myslím že u takového snížení originál tlumiče nebudou.. podle mně budeš muset sehnat komplet podvozek.. :?
Když jsem si 46ku přivezl já řešil jsem to samé.. měl jsem to tak nízko, že byl problém přejet příčnej práh.. neštěstí mám výškově stavitelnej podvozek a výšku jsem si upravil.. později jsem koupil 17" kola a auto opět pustil kousek k zemi.. :wink:
Kubais
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Kubais »

Maslista píše:mrkni i na tlumiče.. myslím že u takového snížení originál tlumiče nebudou.. podle mně budeš muset sehnat komplet podvozek.. :?
Když jsem si 46ku přivezl já řešil jsem to samé.. měl jsem to tak nízko, že byl problém přejet příčnej práh.. neštěstí mám výškově stavitelnej podvozek a výšku jsem si upravil.. později jsem koupil 17" kola a auto opět pustil kousek k zemi.. :wink:

No ty sou právěže už nečitelné.
To jako hrozí že na sportovní tlumič nedám seriovou pružinu? 8O
Maslista

#16 Příspěvek od Maslista »

u takového snížení by měl být sportovní tlumič kratší.. :?
Kubais
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Kubais »

Maslista píše:u takového snížení by měl být sportovní tlumič kratší.. :?

No že bych skákal radostí to se zrovna říct nedá..no když tam někdo dával tenhle typ pružin tak pochybuju že to dal na seriové,ale možné je zas všechno..
mám tu akorát ještě jednu fotku zadku, předem ně nenapadlo vyfotit:(
Obrázek
Diablo330Ci

#18 Příspěvek od Diablo330Ci »

To vypada ze nekdo dal jen pruziny.Mam nastaveny HR podvozek a jsou ty tlumice sedivy a maji na sobe nalepku HR.Jestli to nemas tvrdy jak kamen a to hlavne predek tak jsou to origo tlumice.
Kubais
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Kubais »

Diablo330Ci píše:To vypada ze nekdo dal jen pruziny.Mam nastaveny HR podvozek a jsou ty tlumice sedivy a maji na sobe nalepku HR.Jestli to nemas tvrdy jak kamen a to hlavne predek tak jsou to origo tlumice.

No tvrdší to asi bude,ale přímo šutrák to nebude..Ono taky těžko porovnat, v jiném sem zatím nejel.
e36power

#20 Příspěvek od e36power »

Mrkni jeste jestli to tam neni nekde vyrazeny treba KW to tak má.
By bylo asi nejlepsi vyndat a poradne to. ocinout.
Odpovědět