Zdárek chtěl bych trochu vytáhnout kola ven a nevím jak přesně zvolit šírku podložky?
Jestli stačí vzít metr a změřit díru od gumy k lemu a podle toho vzít zhruba šířku podložky.
A jestli je lepší nechat udělat průchozí podložky s náběhem a dlouhé šrouby nebo podložky
přišroubovat na disk a pak kola do podložek(něco jako na změnu rožteče)?
Mám E36 kupéčku FK sportovní podvodek a zadní kola mám schovaný už v blatníku no přední teda tyky,
nechal jsem si vysadit zadní lemy takže tam nemám hranu. Nejlepší matroš bude asi ten automatový dural??
Snažil jsem se to tu trochu prohledat ale na mé otázky jsem odpověď nenašel! To jen aby jste mi nepsali ať zkusím kliknout na "hledat".
Actual: E46 325Ci ///M by Sejček 2002
Ex: E46 330d touring Mpaket 2003
Ex: E36 328i cabrio Mpaket 1994
Ex: E36 318is coupe 1994
Ex: E30 318i sedan 1991
sejcek píše:Zdárek chtěl bych trochu vytáhnout kola ven a nevím jak přesně zvolit šírku podložky? Jestli stačí vzít metr a změřit díru od gumy k lemu a podle toho vzít zhruba šířku podložky. A jestli je lepší nechat udělat průchozí podložky s náběhem a dlouhé šrouby nebo podložky přišroubovat na disk a pak kola do podložek(něco jako na změnu rožteče)? Mám E36 kupéčku FK sportovní podvodek a zadní kola mám schovaný už v blatníku no přední teda tyky, nechal jsem si vysadit zadní lemy takže tam nemám hranu. Nejlepší matroš bude asi ten automatový dural??
Snažil jsem se to tu trochu prohledat ale na mé otázky jsem odpověď nenašel! To jen aby jste mi nepsali ať zkusím kliknout na "hledat".
Dlouhe srouby spise ne je tam nebezpeci pri praseni ze te predjede tve kolo...pokud chces hrubsi podlozky, tak ber znackove kvalitni a 5 sroubu do a 5 ven...ne pruchozi.
Máte někdo podložky? Mám "M CONTOUR (STYL.23)" ET 41, jaký max podložky mužu dát dopředu a dozadu tak aby mi to neškrtalo o lemy? V zadu mám uříznutý hrany lemů.
pokud chces s autem blbnout kup si radeji do zadu sirsi disky nebo disky s jinym ET... (btw. kamose ted vyhodili z technicke prave proto ze mel podlozky:))
nevim co tam mas za kola, trojka neni petka tak tam moc mista nema, navic pokud mas seriovy podvozek, musi se ti kola dokazat schovat do blatniku, jinak to bude skrtat -myslim ze podlozky (2 sady srubu ala zmena roztece) tam s tezi dostanes... proto bych volil obycejne distancni podlozky (samozrejme s osazenim) a delsi sruby.
jinak na netu je spousta ruznych prevodniku na ET... zjisti jake ET mas, jake ET tam max vleze a kup podlozku o sirce prave tohoto rozdilu.
Blbnout s autem nechci jen bych to chtěl opticky rozšířit.
Kdybych sehnal tyhle samý kola ale jen 2kusy 8,5 palců tak by to bylo ideal. Určitě bych na technickou s podložkama nejel, to je jasný že bych neprošel. Ten převodník na ET mě nenapadl. Dík
preca píše:Já bych do ních nešel. Podvozek pak dostavá pěkně na prd...l a hlavně ložiska ¨To je jen můj názor.
Neni to tak hrozne ja jezdil na 6cm vzadu a 3 cm vpredu a jedine co dostalo na prdel byly stare ramena. Ale rozdil v tom jak auto sedi je maximalni...neveril co par centimetru udela.
ne ze bych chtel bejt za blbce ale neni jedno jestli mas kola s podlozkama nebo kola s malim et?mam kola z M5 s et8 a vytahoval jsem zadek o tu odtrhovou hranu a sem tam mi to v zatacce skrtne ale to uz musi byt moc podvozek tam byl uz kdyz se to dotahlo z D...jinak sem mel podlozky i na predeslych a nemuzu si stezovat ale urcite se sroubama nebo steftama jinak mam e36 kompakt a kola 16/9 gumy vzadu 225/40 a na zimu mam klasicky 15 bmw a kdyz to nebylo vytazeny mel sem podlozky 2cm a byla tam jeste trosku rezerva...guma 185/65
když máš kolo třeba ET35 a dáš tam podložky 15mm at ti vznikne ET20 tak to vypadá že to vyjde na stejno jak kdyby jsi mět kola s ET20 ale když dáš podložku posuneš vlastně osu kola o 15mm. Tím pádem je větší záber na ložiska atd. Ale kolem toho 1cm podložky by neměl být takovej problém horší je to když máš podložku okolo 3cm a víc. Ale dalo by se o tom diskutovat furt pač rozširovasí podložky se používají a používat budou.
sejcek píše:Blbnout s autem nechci jen bych to chtěl opticky rozšířit. Kdybych sehnal tyhle samý kola ale jen 2kusy 8,5 palců tak by to bylo ideal. Určitě bych na technickou s podložkama nejel, to je jasný že bych neprošel. Ten převodník na ET mě nenapadl. Dík
mám stejné kola a v zadu jsou zalezlé tak tam mám podložky ve předu 5mm a vzadu 20mm
Já už sice to auto nemám ale vepředu jsem měl 15mm a v zadu tuším 25mm. Vypadalo to opticky bomba, jen ty koleje víc táhli ale na to sem si brzy zvykl.