Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Odpojil jsem baterku...
...a rozhodil se mi volnoběh. Zažil někdo něco takového? Odpojil jsem akumulátor, zapojil zpět a kurník, čumím. Po sundání nohy z plynu mi motor málem chcípl a držel se o dost níž, než kdysi. Do prkvančic. Tož jsem při parkování zkusil zapnout klímu. A dobré, motor zvýšil otáčky, ale jinak se mi to drží furt níž, na nějakých 700, předtím tak 900 ot. Uvidíme dál, co to udělá. 

-
Francis
- Výkonná rada
- Kontaktovat uživatele:
Běžný jev, resetovala se ti řídící jednotka motoru. Po ujetí několika desítek km se vše srovná.
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
323ti stock condition
hele to je docela zajímavý.. nestačilo by potom když svítí kontrolka airbagu (protože někdo někde něco na chvíli rozpojil) na pár hodin odpojit baterku místo mazání na diagnostice v bmw?
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
-
- Kontaktovat uživatele:
Kazda ř.j. je naprogramovaná s urcitymi zakladnimi( pro usa,eu,atd) ktere predstavuji pouze prumerne hodnoty.V zavislosti na stavu motoru predavaji snimace ř.j. ruzne vstupni informace ktere se porovnavaji s ulozenymi hodnotami.potom ř.j. odpovidajicim zpusobem zmeni dane nastaveni. Nove hodnoty se ulozi v pameti ř.j. Pokud je ř.j. dele než 2 hodky bez privodu elektriky(odpojeni bat. nebo ř.j.)dojde k vymazani ulozenych hodnot!! Po pripojeni musi ř.j. nove ulozit vstupni informace o motoru. Po prvnim startu to muze vest k kolisani volnobehu,porucham deceleracniho rezimu..Je treba jet nekolik minut ruznou rychlosti dokud nedojde ke sladeni vsech hodnot.
-
- Kontaktovat uživatele:
vymažou se jen ty chyby, který se tam objevily jednou a pak už ne... A je to hlavně u závad, který sou prostě "nepodstatný", a myslim že se ty chyby mažou samy po několika nastartování (pokud se už nevyskytnou), nebo právě odpojením baterky. Airbag je "životně důležitá" věc, tudíž se musí na diagnostiku, a tím pádem i zjišťovat proč vlastně hází chybu..
a to moje auto má tu vlastnost že ho nenačte žádná diagnostika, jen origo, takže musím to autorizovanýho servisu. Vymazání chyby airbagu stálo sice jen asi tři kila, ale trvalo jim to hodinu a půl...
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
-
- Kontaktovat uživatele:
ferlin píše:Jasně, ale 4 kila za výmaz? Banda vyděračská, seru na ně.
Toto mne dokaze nadzvednout, porid si sam diagnostiku, nauc se s ni a muzes to delat lidem zadarmo. Pokud k tobe nekdo prijede....
Mimochodem byva pravidlem ze pokud je na bagu chyba, je neaktivni, takze v pripade problemu nestreli, coz muze mit vazne nasledky na zdravi.
Ale prdlajs, bývá pravidlem, že máš zapsanou chybu bagu protože sis odpojil volant, nebo v mém případě budíky, a zapomněls odpojit baterku..
Jinak souhlas, práce něco stojí...
Jinak souhlas, práce něco stojí...