Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E46 318i nebo 320d ??co koupit?výhody,nevýhody..poraďte
-
- Kontaktovat uživatele:
Afekt píše:jo tak,už chápu..díky za radu:)takže rozdíl mezi spotřebou asi moc velkej nebude..ale u tech 316 mi přijde motor na takový auto celkem slabej.
Ta 316 je slabší myslím kvůli německýmu systému ručení, kterej je podle výkonu a ne podle objemu. Tím že ten motor úmyslně seškrtili mu sice ubrali výkonu v otáčkách, ale hodně pomohli se zátahem z nízkých otáček. Maximum krouťáku má už ve 2.500 otáčkách !! Takže ho není potřeba tak vytáčet. Na poskakování do města je to vhodnější. Tam díky tomu bude asi i žrát míň.
mirda2 píše:no problem je ten ze vetsina lidi chce od diesela to same co od benzinu a nesmyslne to toci a drzi to pod krkem a pokousej se stim driftit atd....pak diesel umira ale myslim ze ten comonrail je dobrej ma super kroutak a mozna se svezes lip jak s 323i pak poletis mnohem rychleji za min a mas k dispozici lepsi kroutak
jen se ktomu umet chovat a nehonit se porad s benzinama, ja mel taky kamna a jezdily super dokud jsem nezacaz zvedat tlak turba a naftu![]()
jak tu bylo zmine no je to hodne o pristupu a to pisu jako majitel 2.8 i
ono na druhou stranu je občas zdravé motor trošku protáhnout.. aspoň se pěkně pročistí

Taky mam 320D E46. Spotřeba 6,2 - 7,5l a to už se musí jó protahovat. A když mu občas šlapu na krk tak prostě jede. Ale ten kdo to dělá pořád a honí to brzda plyn, tak tady píše něco o turbu čerpadlu a vstřicích. Ten kdo má ten benzín 318 a chce si sním užít tak si taky nemyslím, že ta spotřeba bude pořád 7,5l, ale klidně si vyšlápne i na 8-10l. Já co se týče motoru spokojenej, ostatní věci řeší všichni.
-
- Kontaktovat uživatele:
Custe, ja mam 318 s motorem M40 a zere mi to 9l.Jezdim ale prevazne ve meste (s lehkou nohou).Jak uz tu bylo psano neni to sportovec, ale da se s tim jezdit.Navic u 1.8 bude levnejsi pojisteni... Podle me bude diesel narocnejsi na udzbu, ja jsem tam po koupi vymenil olej, filtry, lambdu a rozvodak.Musim rict, ze to ted zadne problemy s motorem.Ted s tim jedu do chorvatska tak doufam ze bude zrat min na dalnici...
- Radim046
- Kontaktovat uživatele:
Kastan píše:Custe, ja mam 318 s motorem M40 a zere mi to 9l.Jezdim ale prevazne ve meste (s lehkou nohou).Jak uz tu bylo psano neni to sportovec, ale da se s tim jezdit.Navic u 1.8 bude levnejsi pojisteni... Podle me bude diesel narocnejsi na udzbu, ja jsem tam po koupi vymenil olej, filtry, lambdu a rozvodak.Musim rict, ze to ted zadne problemy s motorem.Ted s tim jedu do chorvatska tak doufam ze bude zrat min na dalnici...
U tý 318i levnější pojištění než u 320D nebude! 318i M43 se platí stejný povinný ručení jako u 320i nebo 320D.Bohužel.