Ahoj ,
tak jsem nedavno prohodil par slov s kamaradem, ktery se svym TDickem od VW zacal jezdit na slunecnicovy olej redeny naftou cca 1:1 . Co myslite , slo by jezdit s mym BMW 320D 100 kW taky na olej - alespon to trochec redit ? Ceny nafty jsou proste sileny a clovek premysli, jak usetrit, otazka, jestli by to cerpadlo schroustalo.
tstrnad píše:Ahoj , tak jsem nedavno prohodil par slov s kamaradem, ktery se svym TDickem od VW zacal jezdit na slunecnicovy olej redeny naftou cca 1:1 . Co myslite , slo by jezdit s mym BMW 320D 100 kW taky na olej - alespon to trochec redit ? Ceny nafty jsou proste sileny a clovek premysli, jak usetrit, otazka, jestli by to cerpadlo schroustalo.
Prosim o rady , zkusenosti , cokoli. Diky
Tohle lej tak maximálně do Golfa 1.6D. Ten to zchroustne. Přímej vstřik ti brzo podá ruku...
Co jsem tak slyšel, tak ty baworácký CR nejsou zrovna na větvi z české nafty, takže předpokládám, že pokud se kvalita rapidně srazí rostlinným olejem, tak to bude rychlá smrt s následným velice bolestivým respawnem
do golfa III TD to šlo,sam sem na to jezdil,dkonce i vyjetej olej ale to bylo jen D II
dle nejakyho nemeckyho casopisu delali dlouhodobej test,ujeli 50tis km a nezjistli žadný anomálie.
borec jezdí s pašíkem BIII tdi na friták normál,tak proč né Bmw? nechci to nikomu doporučovat ale když to umí VW tak proč ne Bmw?existuje na to nejaka oficial sada nejakej smesovac bo co.ale v zimne bych se na to vysr-l uplně.
Jestli to vymyslel Čech nevím, bylo tam psaný něco o původu z USA. Četl jsem to ze zajímavosti na jednou fóru, je to podobný jako by jsi chtěl auto předělat na plyn...Já jsem (si) to nevymyslel, benzín forever.
lidi vy vymejslite h***a, tak si nekupuju bmw kdyz chci jezdit levne, kolik stoji litr oleje? 25 korun? litr nafty 34? rozdil 9 korun na litr, kdyz natankuju rekneme 60 litru do nadrze na plnou, tak usetrim peto, no, to mi silene pomuze ve financni situaci
Já bych si to do auta nenalil, to bych raděj šetřil jinde... Ale viděl jsem týpka se žralokem e28 524td, co na to jezdil a liboval si, jak má v Makru litr za 19kaček a jede to prý stejně... Jak to nastartoval, bylo to jak před KFC, nebo McD.
Já bych to tam taky nelil,do nějaký starý sračky asi jo,ale do BMW nee.
známej to lil do nějakýho Nissana nebo co to bylo zač a smrdělo to jako když kolem tebe projede McDonald
toto mi pripomina moj zigulak ked som mal 15rokov a nalial som tam z nudze tech.benzin a riedidlo c6000:) a to s tym slnecnicovym olejom je divne.do super kary naliat fritovaci olej je proste hriech! vsetci vieme,ze ked sa zohreje s naftou,tak to fachci,ale odide hned filter,vstrekovace a bohvie co este...
tstrnad píše:Ahoj , tak jsem nedavno prohodil par slov s kamaradem, ktery se svym TDickem od VW zacal jezdit na slunecnicovy olej redeny naftou cca 1:1 . Co myslite , slo by jezdit s mym BMW 320D 100 kW taky na olej - alespon to trochec redit ? Ceny nafty jsou proste sileny a clovek premysli, jak usetrit, otazka, jestli by to cerpadlo schroustalo.
Prosim o rady , zkusenosti , cokoli. Diky
Prodej BMW, kup Skodovku a napis ten samy dotaz na Skoda forum, tam s tebou budou sympatizovat. Kdyz chces usetrit, tak nechapu, proc sis kupoval BMW.
Killca píše:lidi vy vymejslite h***a, tak si nekupuju bmw kdyz chci jezdit levne, kolik stoji litr oleje? 25 korun? litr nafty 34? rozdil 9 korun na litr, kdyz natankuju rekneme 60 litru do nadrze na plnou, tak usetrim peto, no, to mi silene pomuze ve financni situaci
Ne peto ale tri kila, je to 1:1
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé