Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Problém s lambdou

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
torpi
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od torpi »

Čau kluci , asi tak před měsícem se mi začal občas dusit motor ( 1.6i ) tak sem zkoušel všechno možný a nakonec sem zjistil že to je lambda sonda , zkusil sem tam dát jetou a bylo to v poho tak sem ji tam nechal a zhruba po 1500 km to zas začalo blbnout , takže teď ji mam odpojenou a jede to v poho takže by mě zajímalo co je tam špatně že ta sonda odejde , budu rád za každý info... Díky
Helldiver

#2 Příspěvek od Helldiver »

Skontroluj kabelaz - ja som chcel usetrit tak som do 535i kupil lambdu z felicie (1800sk) a len prepajkoval konektor (co islo poriadne tazko), 2 mesiace to behalo v pohode a potom zrazu za velkeho cirkusu (vynechavanie motor, v nizssich OT ziadny zatah, strasny dym za autom...) odisla potom co bolo auto dlhsie odstavene na dazdi... Zrejme sa tam vytvoril nejaky studenak alebo co, dal som origo lambdu a odvtedy je pokoj.
jarda

#3 Příspěvek od jarda »

Bude to tím žes tam dal jetou a ne novou... lambda má prostě určitou životnost. Nemyslím že by bylo na autě něco co ji přímo kazí...
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
Bullitt

#4 Příspěvek od Bullitt »

jeté nebo univerzální sondy jsou k ničemu, do tohohle se vyplatí zainvestovat za kvalitu, jinak pokud ti odejde i nová sonda tak to mohou být vstřiky, ale to bys poznal na spotřebě a tak že by ti v motoru cvakali, mě ty vstřiky vypálily právě dvě lambdy protože ona to jaksi nezvládala regulovat - benzín tam chcal přes těsnění jak protržený
chip

#5 Příspěvek od chip »

Univerzální lambdy stejné značky jsou stejně kvalitní jako ty, co si koupíš v bmw, jen maj konektor
Bullitt

#6 Příspěvek od Bullitt »

měl jsem na mysli takové ty noname uni sondy za 1000,-
vilejs

#7 Příspěvek od vilejs »

z vlastnej skusenosti tvrdim,ze noname a rozne lacne smejdy su naprd! v kazej jednej ti odide spirala a hned ti skoci na nudzovy system cely voz.radsej kupit origo.tie lacaky su fakt slabe nahrady..
spaceman

#8 Příspěvek od spaceman »

přesně tak... kup kvalitní ... šetřit je v tomto případě relativní... co "ušetříš" na sondě to tím pak rozhodně neušetříš na benzínu nebo na koupi další lambdy :)
jarda

#9 Příspěvek od jarda »

m51d25 píše:z vlastnej skusenosti tvrdim,ze noname a rozne lacne smejdy su naprd! v kazej jednej ti odide spirala a hned ti skoci na nudzovy system cely voz.radsej kupit origo.tie lacaky su fakt slabe nahrady..

Prosím Tě, tohle mě zajímá - pochopil jsem to správně, že když se pokazí lambda, přepne se auto do nouzového režimu, jako když vyndam baterii?
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
torpi
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od torpi »

No jo no já sem tu lambdu koupil za 1500kč z auta ve kterym šlapala v pohodě a kámoš mi řikal že tam prostě něco dává víc benzinu než má a tím se upálila taže se mi origoš nová nechce kupovat aby nedopadla jako ta předchozí takže zatím jezdim bez ní a jede to cajk
Killca

#11 Příspěvek od Killca »

jarda píše:
m51d25 píše:z vlastnej skusenosti tvrdim,ze noname a rozne lacne smejdy su naprd! v kazej jednej ti odide spirala a hned ti skoci na nudzovy system cely voz.radsej kupit origo.tie lacaky su fakt slabe nahrady..

Prosím Tě, tohle mě zajímá - pochopil jsem to správně, že když se pokazí lambda, přepne se auto do nouzového režimu, jako když vyndam baterii?

do nouzoveho rezimu a nacte to hodnoty na ktere to jezdilo spravne predtim nez lambda odesla, ale jsou to hodnoty pofiderni a proto to dost zere a moc nedrzi volnobeh :-D
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
jarda

#12 Příspěvek od jarda »

Killca píše:
jarda píše:

do nouzoveho rezimu a nacte to hodnoty na ktere to jezdilo spravne predtim nez lambda odesla, ale jsou to hodnoty pofiderni a proto to dost zere a moc nedrzi volnobeh :-D

Tyvole tak to by snad konečně po roce vysvětlilo chování mého auta. Po městě jezdilo klidně několik měsíců uplně normálně, ale jakmile jsem jel delší vzdálenost po dálnici(150-170), rozhodil se mi volnoběh. Pak trvalo pár kilometrů než se to srovnalo. Stejně se auto chová po odpojení baterky. Diagnostika hlásila jedinou chybu a to lambdu, ale podle slov Petra z Rajské to nebylo že by vůbec nefungovala, ale že občas hodí chybu při vysokých otáčkách a že tím ten volnoběh nebude.

No a z tohodle mi vychází že když jsem jel po dálnici pořád kolem 5000 otáček tak mi asi ta lambda házela chybu často, přeplo se to do nouzového režimu a pak trvalo několik kilometrů po městě než se to srovnalo.

Teď jsem vyměnil lambdu a v pátek jedu poprve na delší cestu po dálnici, to jsem zvědavej...
vilejs

#13 Příspěvek od vilejs »

najjednoduchsie ako to zistit ci je lambda mrtva je odmerat odpor.ma mat "4 ohm" inak sranda je,ze ked prdne spirala v nej,hned sa posere cela..
aigo
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od aigo »

a jak teda pozunam ze je lambda v prd abych ji nekupoval zbytecne mam e36 318 protoze me to chlasta a vypada to asi na ni.... :oops:
jarda

#15 Příspěvek od jarda »

já bych ti doporučil jít na diagnostiku, sice to něco stojí ale zase máš jistotu že víš jak je na tom auto co se týče elektroniky
aigo
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od aigo »

k origo bmw swrvisu??
aigo
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od aigo »

a jinak se to zistit neda??
voitano

#18 Příspěvek od voitano »

aigo píše:k origo bmw swrvisu??

Já byl u BOSCH servisu..... sou levnější...
vilejs

#19 Příspěvek od vilejs »

aigo píše:a jinak se to zistit neda??

nastartuj a odpoj konektor lambdy.ked sa nieco zmeni,tak je dobre,ked pojde motor dalej ako stale,tak je v prdele.alebo odmeraj odpor cez konektor.daj si na kostru a zastokni merac po jednom do dierok do konektoru. inak to vysvetlit nejde.snad sa podari :D
aigo
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od aigo »

aha na dignostice mi radil jeden znami ze by mel pokud je lambda v prd... vyhodnotit palubni pc chybu a melo by ji to nahlasit jako vadnou co je na tom pravdy u e 36???? moc dik
Odpovědět