Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Da se štelovat doviráni dveří???

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
mathias22
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od mathias22 »

ahoj lidi jsem tady zase s dotazem!dneska mi posto prislo tesneni na dvere,tak sem ho hned jak mi ho postak predal,sel nasadit na moje autíí,ty staré jsem mel roztrhane jjako krava!a jeste k tomu sem mel na spolujezdcove strane tesneni z uplne jineho auuta!ted mam origo(mimochodem jsem to koupil pres bmwklub),ale k veci,ta spolujezdcova strana tam vubec nesedela a frajer ktery mi ho prodaval rikal ze to je kvuli tesneni!a jak sem to vymenil,tak mi ridicova strana jde tezko zavirat,musim s tema dverma prat jak s nejakym moskvicem!a na druhe strane to zase nedoseda poradnea dvere jsou porad nejak jinak! tzn.ridicovu stranu bych potreboval trosku povolit at to lehceji,a spolujezdcova strana jde zase moc zlehka a tu bych potreboval dotahnout!!Je tam nekde neco dverich s cim se da domluvit na dorazu dveri?jsou tam torxy u zamku a nemyslim ze ty tomu pomuzou!
diky za rady!!!
bmwmaniac
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od bmwmaniac »

no tak ta torxky na zamky v kastli ti prave pomuzou.
mathias22
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od mathias22 »

oni nejsou v kastli ale ve dverach!!a jsou tam dva a k cemu je ten a k cemu ten!
CZAirwolf

#4 Příspěvek od CZAirwolf »

Dvere se STELUJI tim uchycenim NA KASTLI, zamek ve dverich se neposouva.
mathias22
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od mathias22 »

myslis ten kovovej pasek,co drzi dvere?
CZAirwolf

#6 Příspěvek od CZAirwolf »

mathias22 píše:myslis ten kovovej pasek,co drzi dvere?

Presne tak. Akorat je to trosku piplacka s nastavenim.
Killca

#7 Příspěvek od Killca »

co tim myslis? jestli myslis ten hackovej uchyt na kastli kam zapada zamek dveri, tak to je ono, kdyz povolis ty dva torxy, tak muzes hybet tim kovem dovnitr a ven z auta a tim nastavit to dovirani

stejnym zpusobem se steluje i zamek na kufru, na kastli mas hak prisroubnutej dvema srouby a kdyz se povoli tak se s tim hejbe podle potreby
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
ironpipi

#8 Příspěvek od ironpipi »

Já bych nejdřív laboroval s nastavením sklonu okna...
jarda

#9 Příspěvek od jarda »

mám u spolujezdce podobný problém, dveře se zavírají a otevírají těžko, ale jen když není stažené okno! Bohužel nastavovat sklon toho okna už jsem zkoušel asi třikrát a nepomohlo to, víc už "odklonit" nejde, tak nevím... zas nechci aby mi tam teď před zimou začalo téct...
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
boby06

#10 Příspěvek od boby06 »

kuci nejderiv to sestelujte se stazenym oknem az dolu at je jistota ze pekne docvakavaj samotne dvere .Tema sroubama na kastli. kdyz je okno vytazeny tak je to zase trosku jinde protoze se to sklo opira o gumu. To se musi sundat tapec a jsou tam dve matky na odklon skla.ALe je fakt ze je to trosku pakarna a chce si to s tim pohrat.Najit balanc mezi nezatejkanim do auta a na druhe strane tezkym zaviranim je docela honka.
mathias22
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od mathias22 »

Killca píše:

co tim myslis? jestli myslis ten hackovej uchyt na kastli kam zapada zamek dveri, tak to je ono, kdyz povolis ty dva torxy, tak muzes hybet tim kovem dovnitr a ven z auta a tim nastavit to dovirani

stejnym zpusobem se steluje i zamek na kufru, na kastli mas hak prisroubnutej dvema srouby a kdyz se povoli tak se s tim hejbe podle potreby

jak zacinaji dvere,beru to od predniho kola,tak jsou uchycene na to pasku a to je volne,ale mam to volne na obou stranach!
ve dvrich ten zamek mam nechat byt teda a vyzkouset ten zamek na kasli jo?dival sem se ale a obe strany mam uchycene stejne a jedna je moc a druha malo!
mathias22
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od mathias22 »

chlapi,tam se neda s nicim hybat,mam tapeciru dole vpredu i vzadu a nic me nenapada!vyzkou
sel sem vsechno!
mathias22
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od mathias22 »

ja to vsechno seru,nemam na to nervy auto jde do servisu!at to stoji co to stoji!moje prvni investice,nekdy musela prijit!ale stve me,ze jak bylo teplo,tak jsem si rikal,v pohode,mam cas a naraz jak furt chcije tak mi je do breku!jsem kreten! :cry:
jarda

#14 Příspěvek od jarda »

ještě se na ty dveře koukni zespoda, tam jsou dva štelovací šrouby na sklon okna, možná Ti pomůžou :wink:
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
mathias22
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od mathias22 »

smerem k prednimu kolu, nebo kde??
miramax
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od miramax »

nejsem servisak, mechanik a snad ani nadrpumerne zrucny, ale kdyz zapojim mozek, tak zjistim ze kdyz mi dvere nedolehaji, tak je potreba posunout to ocko na kastli na ktere dopada hacek ve dverich smerem dovnitr, kdyz jsou moc pritahnute, tak zas ven...
pokud mas problem s oknem, tak sklon se steluje na spodni hrane dveri az skoro na jejich konci (na opacne strane nez je pant)
a pokud se ti zda ze dvere nedopadaji lehce a ze musis vic zabrat a pritom mas vystelovane jak okno tak zamek, tak musis ty dvere spasovat s kastlou na tom pantu, coz chce jeste jednoho do party a hromadu trpelivosti (jsou i lidi co mi radili to spasovat rucne zabranim za spodek dveri nahoru)...
ovsem nikdy bezramove dvere na e36 jezdene po tech zkurvenych ceskych cestach nebudou idealne dopadat, proste se krizi a svesi, takze s nima musis bouchat vic nez je clovek zvykly z rady jinych aut...
jestli jsi to vazne s timhle odvezl do servisu, tak se ti mechanici podle me dost pobavi
jarda

#17 Příspěvek od jarda »

zespoda na dveřích, jsou tam jen dva..
mathias22
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od mathias22 »

miramax píše:nejsem servisak, mechanik a snad ani nadrpumerne zrucny, ale kdyz zapojim mozek, tak zjistim ze kdyz mi dvere nedolehaji, tak je potreba posunout to ocko na kastli na ktere dopada hacek ve dverich smerem dovnitr, kdyz jsou moc pritahnute, tak zas ven...
pokud mas problem s oknem, tak sklon se steluje na spodni hrane dveri az skoro na jejich konci (na opacne strane nez je pant)
a pokud se ti zda ze dvere nedopadaji lehce a ze musis vic zabrat a pritom mas vystelovane jak okno tak zamek, tak musis ty dvere spasovat s kastlou na tom pantu, coz chce jeste jednoho do party a hromadu trpelivosti (jsou i lidi co mi radili to spasovat rucne zabranim za spodek dveri nahoru)...
ovsem nikdy bezramove dvere na e36 jezdene po tech zkurvenych ceskych cestach nebudou idealne dopadat, proste se krizi a svesi, takze s nima musis bouchat vic nez je clovek zvykly z rady jinych aut...
jestli jsi to vazne s timhle odvezl do servisu, tak se ti mechanici podle me dost pobavi

ahoj,ne,jeste sem tam nejel ale budu muset tam zajet kvuli toho ze jak zavru dvere, tak mi nesjizdi okno a ja mam vrch okna nad tesnenim!tudiz mi tam zatyka!ale tvoje odzkousim,ale nejde mi to na rozum,musel by si to videt,jak sem dal to nove tesneni, tak s ridicovyma dverma musim prat jak hovado a se spolujezdcove pomalu zavre i vitr a je tam pulcentimetrova mezera jako by nebyly dovrene!dneska sem to odzkousel vapkou a potopa jak hovado v aute,takove dva milimetry mam okno od tesneni hned na zacatku skla,kdyz to beru od kliky!kliku mam taky dojebanou,musim menit kliku aji s klicem,nebo jde vymenit jnm klika bez zamku?diky moc,jste zlati!
miramax
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od miramax »

jestli jsi tam dal spatne tesneni tak muzes stelovat jak chces...
jestli to sestelujes jak jsem psal vyse a porad to nebude ok, tak mas spatne tesneni...
co se okna tyce, tak rozdelej ty dvere a zkontroluj mechanismus, plus samo elektriku a relatka, idealne s nekym kdo ma e36 coupe a uz se v tom hrabal, coz bude vetsina majitelu techto aut :)
kamikaze5100

#20 Příspěvek od kamikaze5100 »

dojed zase do Datyn, vemu golasadu a kouknem na to 8) Dveře ti vyšteluju krasně a to dovirani okna bude bud otpojene něco ve dveřich nebo ten spinač u kliky špatny to už nevim.
Odpovědět