Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Spina v svetlometoch z vnutornej strany plexi/skla

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
DominikB

#1 Příspěvek od DominikB »

Mam zanesene vnutorne strany skiel svetlometov, akoby tam bol prach. Nerozumiem celkom, ako sa dnu mozu dostat necistoty, ale vyzera to nechutne.

Mam pocit, ze tu na fore som videl uz nejake homemade postupy, ako to vycistit. Avsak do toho by sa mi velmi nechcelo pustat. Ake je riesenie? Vedia v servise menit len tie predne skla svetlometov? Alebo ake je ine riesenie?

Vdaka
CESi125
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od CESi125 »

Rozebrat a vyčistit.
Nechápu co by si chtěl dělat v servise se špinavejma světlama. :D
DominikB

#3 Příspěvek od DominikB »

Totiz znamy to vymienal za nove a vyslo to okolo 5000,-. Proste "spinave zamlzene" skla, to je na BMW z tejto serie (a hlavne 5-ka do 2002) uplne znamy fakt. Nemyslim, ze sa to da este vycistit do povodneho stavu.
Magister

#4 Příspěvek od Magister »

DominikB píše:Totiz znamy to vymienal za nove a vyslo to okolo 5000,-. Proste "spinave zamlzene" skla, to je na BMW z tejto serie (a hlavne 5-ka do 2002) uplne znamy fakt. Nemyslim, ze sa to da este vycistit do povodneho stavu.

obě skla máš demontované za 15 minut, tak to vyčisti a uvidíš jestli to bude lepší.Nic jiného se poradit nedá, pokud si nechceš koupit nové :wink: jo a jinak ty skla jsem viděl že v ETK jsou 45 euro/kus, ale počítej tak s 20% odchylkou jako třeba v origu kde chodím já.
Killca

#5 Příspěvek od Killca »

bud muzes koupit novy svetla, ktery sezenes i za min, ale je to proste vrazit do toho dalsi penize, koukni ke me do podpisu, vlevo pred cistenim a vpravo po cisteni, rozebranim to dostanes aspon do takoveho stavu, aby to vypadalo dobre a dalo se s tim jezdit, nekdy se to da tak vycistit az je stav jako novy, navic rozebrat to i s demontazi zabere max pul hodiny i s cestou domu od auta
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
DominikB

#6 Příspěvek od DominikB »

Potrebujem na to nejake specialne naradie okrem beznych nastrojov? Bavorak som este nerozoberal. Zatial len japonske auta, a u nich pri demontazi aj najmensich casti sa v 90% pripadov zarucene nieco zlomi, pretoze vsetko drzi na smiesnych plastoch.

Tak ak si mam dat pri vytahovani svetlometov na nieco davat pozor, tak mi prosim poradte.

V podstate nie su velmi spinave, nie su zamlzene, len zaprasene zvnutra... Je to E46 po facelifte.
Killca

#7 Příspěvek od Killca »

plochy sroubovak, krizovy sroubovak, desitku klic, mozna hvezdicku (jako ja na sve HB3) nic zvlastniho, to poznas, az do toho pujdes
DominikB

#8 Příspěvek od DominikB »

Diky za pomoc, vyskusam neskor ked bude cas :)
Magister

#9 Příspěvek od Magister »

na e 46 dá se říct nepotřebuješ nic...možná ten plochý šroubovák, aby jsi oddělil to sklo od paraboly, ale opatrně, rádo to praskne.Postup je jednoduchý:odděláš těsnění co je na střelkách, poté blinkr kde zatlačíš z hora na plastovou střelku a on ti sám vyjede, lištu co je pod světlem (pokud máš ostřikování světel tak zatáhni, aby jsi to vycvaknul), pak už uvidíš na celé sklo a pochopíš co poodcvakávat aby jsi to vydělal ven
Calib

#10 Příspěvek od Calib »

Taky jsem čistil světla... a mám problém že se mi odloupnul kousek stříbrné barvy na parabolách. Velikost tak do 1cm, svícení nevadí ale je trošku vidět z venku (žlutý podklad)... Co s tím? Dají se paraboly sehnat někde levně? Origo dle ETK vyjde na 68€ což je dost vzhledem k tomu, že je to jenom estetický problém...nějaká teplotně odolná barva třebas?
alfi666

#11 Příspěvek od alfi666 »

Calib píše:Taky jsem čistil světla... a mám problém že se mi odloupnul kousek stříbrné barvy na parabolách. Velikost tak do 1cm, svícení nevadí ale je trošku vidět z venku (žlutý podklad)... Co s tím? Dají se paraboly sehnat někde levně? Origo dle ETK vyjde na 68€ což je dost vzhledem k tomu, že je to jenom estetický problém...nějaká teplotně odolná barva třebas?

neexistuje aby si to dobre nastriekal.. skus zohnat z nejakej buracky... asi najrozumnejsia moznost...
Zave
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Zave »

Jestli budes cistit plast kryty zevnitr tak to hlavne necisti hadrou... Jak sem psal o tema vejs, pouze mydlovou vodou a rukou, pak vyfoukat a vysusit treba fenem... Ale urcite ne nijak jinak mechanicky, jinak si je zevnitr poskrabes. Tak stejne i chrom na parabolach
Calib

#13 Příspěvek od Calib »

Nu co říct více než pozdě :) Světla v compaktu mají čočky překvapivě ze skla.... a paraboly vydrží normální čištění, jenže ta moje byla nějak popraskaná, tak se to slouplo hned při jakémkoliv doteku.
Co už, sehnal jsem si jiné...
bas2

#14 Příspěvek od bas2 »

cistil som paraboly a tiez sa mi zcuchal chrom, tak som kupil samolepiacu zrkadlovu foliu (D-C FIX, ta je uplne ako zrkadlo) a nalepil ju na parabolu :D ....bal som sa ze teplom sa odlepi ale testoval som ju fenom, drzala, tak som to zlozil a myslim ze to drzi :-)

ked mas kryty svetiel z plastu, tak ten plast sa da vylestit lestiacou pastou na plasty, tie kryty potom budu ako nove.....ale ked mas sklo, tak to mozes iba vycistit ale tukancov od kamienkov sa nezbavis....
MadmaxII

#15 Příspěvek od MadmaxII »

Killca píše:bud muzes koupit novy svetla, ktery sezenes i za min, ale je to proste vrazit do toho dalsi penize, koukni ke me do podpisu, vlevo pred cistenim a vpravo po cisteni, rozebranim to dostanes aspon do takoveho stavu, aby to vypadalo dobre a dalo se s tim jezdit, nekdy se to da tak vycistit az je stav jako novy, navic rozebrat to i s demontazi zabere max pul hodiny i s cestou domu od auta

Ja si nemuzu pomoct ale me prijde ze na te fotce mas vlevo origos parabolu a vpravo neco jako toto :lol: :

http://www.autofashion.cz/kategorie-17_ ... w-e36.html

Mimochodem mam u sveho sedanu 316i 11/94 (tusim E36) problem s az do hneda zevnitr zabarvenymi/vypalenymi parabolami a hodlam to nejak podobne jako odkaz vyse vyresit, poradi mi nekdo kde se daji sehnat parkovacky krouzky levnejsi ci efektnejsi prosim?
Killca

#16 Příspěvek od Killca »

MadmaxII píše:Ja si nemuzu pomoct ale me prijde ze na te fotce mas vlevo origos parabolu a vpravo neco jako toto :lol: :

http://www.autofashion.cz/kategorie-17_ ... w-e36.html

Mimochodem mam u sveho sedanu 316i 11/94 (tusim E36) problem s az do hneda zevnitr zabarvenymi/vypalenymi parabolami a hodlam to nejak podobne jako odkaz vyse vyresit, poradi mi nekdo kde se daji sehnat parkovacky krouzky levnejsi ci efektnejsi prosim?

no promin? zadny tuning shity bych si na auto nedal, ty krouzky sem si dobastlil jako jedinou vec, protoze nic lepsiho by me tak levne nevyslo

jinak mas E36 a ve svetlech plastovy sklicka, ty se musej vymenit za skleneny nebo aspon novy plastovy, ale taky se vypalej, potom bud muzes dolepit krouzky na ta skla (jako ja od kamose z http://www.dolej-olej.cz ) nebo koupit nova svetla s krouzky, ale osobne bych radsi lepil, levny, naucis se pracovat na vlastnim aute, zabavny a sviti to tak, ze je to aspon videt, narozdil od tech svetel se zabudovanymi krouzky od vyroby
DominikB

#17 Příspěvek od DominikB »

Vcera som na to mal cas, tak som rozobral, neboli potrebne ziadne nastroje/naradie, cele som to rozobral len rukami a jednym skrutkovacom.

Odporucam robit opatrne, materialy su plastove a slabe. Pred vytahovanim list okolo ostrekovaca odporucam najprv rucne vytiahnut nejakymi svorkami alebo skrutkovacom ten ostrekovac (silou), podrzat ho von a nasledne vytiahnut listu. Ide to tak lahsie.

Akurat ten vysledny efekt je nulovy, pretoze som zistil ze z vnutra tie svetla (plasty) neboli velmi spinave. Su to male skrabanceky z vonku. Nie je to ziadna katastrofa, prave naopak, ale len pre zaujimavost - kolko mozu stat tieto nove priehladne plasty na svetlomety od BMW?

(E46)
humanic

#18 Příspěvek od humanic »

DominikB píše:Vcera som na to mal cas, tak som rozobral, neboli potrebne ziadne nastroje/naradie, cele som to rozobral len rukami a jednym skrutkovacom.

Odporucam robit opatrne, materialy su plastove a slabe. Pred vytahovanim list okolo ostrekovaca odporucam najprv rucne vytiahnut nejakymi svorkami alebo skrutkovacom ten ostrekovac (silou), podrzat ho von a nasledne vytiahnut listu. Ide to tak lahsie.

Akurat ten vysledny efekt je nulovy, pretoze som zistil ze z vnutra tie svetla (plasty) neboli velmi spinave. Su to male skrabanceky z vonku. Nie je to ziadna katastrofa, prave naopak, ale len pre zaujimavost - kolko mozu stat tieto nove priehladne plasty na svetlomety od BMW?

(E46)

Někde sem četl že 1kus stojí kolem 1700kč
morycz

#19 Příspěvek od morycz »

DominikB píše:Vcera som na to mal cas, tak som rozobral, neboli potrebne ziadne nastroje/naradie, cele som to rozobral len rukami a jednym skrutkovacom.

(E46)

Myslím že pokud máš obě ruce zdravé tak si to uděláš sám a máš to cca za 2h hotové na e46 foru jsme to řešily a nakonec se nás do toho pustilo více tady je odkaz na foto dokumentaci: http://e46.bmwklub.cz/viewtopic.php?f=8 ... =a&start=0
Odpovědět