Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Ramena e46 origo?
Mě přímo v Meyle řekli, že u originálních BMW ramen(ZF Lemförder) čepy vyměnit nejdou, resp. ten kratší krajní ano, ale ten delší co jde do nápravnice ne.
Údajné je tam jiný průměr, ale věřte tomu..... Možná je to jen obchodní tah od Meyle, aby lidi kupovali celá ramena...
Až vyměním celá ramena za Meyle, tak ty stará vezmu ,vylisuju a pokusím se sehnat ten středový čep od Meyle a testnu nalisování.
Standartně by měla byt síla zalisování 7 - max. 50 KN a vylisování min. 8 KN, tak se uvidí co je na tom pravdy.
Údajné je tam jiný průměr, ale věřte tomu..... Možná je to jen obchodní tah od Meyle, aby lidi kupovali celá ramena...
Až vyměním celá ramena za Meyle, tak ty stará vezmu ,vylisuju a pokusím se sehnat ten středový čep od Meyle a testnu nalisování.
Standartně by měla byt síla zalisování 7 - max. 50 KN a vylisování min. 8 KN, tak se uvidí co je na tom pravdy.
Maslista píše:JIP píše:Marek-is píše:rešil jste nekdo výměnu čepů z origo ramen?
Na originálních hliníkových ramenench E46 čepy vyměnit nejdou...na litinových v E36 je to s lisem hračka...![]()
pleteš se i na origo hliníkových ramenech se dají měnit pouze čepy.. viz MEYLE.. někde tady na fóru je dokonce video jak výměna probíhá..
Na Meyle ramenech E46 čepy udělat jdou, ale na originálních (původních z továrny BMW) ty čepy přelisovat nejdou...

Maslista píše:na tom videu jsou original ramena (čep se silentblokem, který je ze spodu opatřen plechovou krytkou).. čep HD od MEYLE je bez krytky a bez silentbloku..
..a navíc já ten krajní čep vyměněný mám už asi dva roky..!
...tak to mám špatné informace...

Když jsem to rameno tak prohlížel v ruce, přišlo mi, že v tom hliníku to je nějak zalité a mechoši tvrdili, že na těch hlinikových to prostě přehodit nejde...

Jak vidno, všechno jde, když se chce...

-
- Kontaktovat uživatele:
to Mira2:
rada bych se taky trochu vyjadrila k tvym prispevkum aby nedoslo k nejakym mylnym informacim...
O tom, ze je Meyle, na dily naprav, dobra znacka neni pochyb, s tim souhlasim na 100% jen bych trochu poupravila tvoje prispevky...
co se tyce 30 let zaruky, tak o tom jsem z Meyle opravdu nikdy neslysela, mela jsem tu primo lidi z Meyle na 2hod skoleni a nic takoveho nepadlo. To, ze to uvadi na ebay je jedna vec ale rozhodne to neni oficialni prohlaseni Meyle, a je to jasny 30 let je preci hloupost, vydrz dilu podvozku preci nesouvisi tak s lety ale s uplne jinyma vecma jako treba stavy silnic, styl jizdy atd...
a o to vic je kravina to, ze tu uvadis ze Meyle dava zaruku na cepy! muzes mi rict proc by vyvinuly ramena s vymenitelnymi cepy a pritom na ne davaly 30 zaruku
maximalne co vim, tak davaji zvysenou zaruku na ty ramena jako takova...
mmj. tvuj prvni odkaz na Meyle je pouze o kvalite dilu a jak jsou vylepseny a nikde neni 30 let zaruka...
a ohledne cen je to asi tak, ze samozrejme na netu jsou ceny uplne jiny nez maji normalni prodejci na trhu a to z nekolikka duvodu, je to segment, ktery funguje na bazi spoluprace s dalsimi zakazniky, vsichni tito dealeri davaji dalsi extra slevy, maji zavozy a prodejny atd. takze z neceho musi byt taky zivi ale to uz se tady bavim o necem co je snad uplne jasny ne
mimochodem, dle nejposlednejsiho oficialniho ceniku firmy Stahlgruber je prodejni cena na nemeckem trhu za jedno toto rameno 175,84 Eur... tim jsem si celkem jista, vzhledem k tomu, ze jsme partner firmy Stahlgruber pro CR...
Nerikam, ze v CR je vsechno "košér" ale trochu mi vadi, kdyz nekdo vyzdvihuje nemce jak je to tam uzasny a my tady jsme jen banda debilu, obzvlast kdyz vim, ze to tak vzdy neni...
PS: ramena Meyle mam na svym aute taky a jsem max. spokojena
rada bych se taky trochu vyjadrila k tvym prispevkum aby nedoslo k nejakym mylnym informacim...
O tom, ze je Meyle, na dily naprav, dobra znacka neni pochyb, s tim souhlasim na 100% jen bych trochu poupravila tvoje prispevky...
co se tyce 30 let zaruky, tak o tom jsem z Meyle opravdu nikdy neslysela, mela jsem tu primo lidi z Meyle na 2hod skoleni a nic takoveho nepadlo. To, ze to uvadi na ebay je jedna vec ale rozhodne to neni oficialni prohlaseni Meyle, a je to jasny 30 let je preci hloupost, vydrz dilu podvozku preci nesouvisi tak s lety ale s uplne jinyma vecma jako treba stavy silnic, styl jizdy atd...

mmj. tvuj prvni odkaz na Meyle je pouze o kvalite dilu a jak jsou vylepseny a nikde neni 30 let zaruka...
a ohledne cen je to asi tak, ze samozrejme na netu jsou ceny uplne jiny nez maji normalni prodejci na trhu a to z nekolikka duvodu, je to segment, ktery funguje na bazi spoluprace s dalsimi zakazniky, vsichni tito dealeri davaji dalsi extra slevy, maji zavozy a prodejny atd. takze z neceho musi byt taky zivi ale to uz se tady bavim o necem co je snad uplne jasny ne

mimochodem, dle nejposlednejsiho oficialniho ceniku firmy Stahlgruber je prodejni cena na nemeckem trhu za jedno toto rameno 175,84 Eur... tim jsem si celkem jista, vzhledem k tomu, ze jsme partner firmy Stahlgruber pro CR...
Nerikam, ze v CR je vsechno "košér" ale trochu mi vadi, kdyz nekdo vyzdvihuje nemce jak je to tam uzasny a my tady jsme jen banda debilu, obzvlast kdyz vim, ze to tak vzdy neni...
PS: ramena Meyle mam na svym aute taky a jsem max. spokojena

Tato záruka se vztahuje jen na ramena a čepy, né na jiné díly.
Pokud to tak vyznělo, tak se omlouvám.
toto je informace od importera do ČR(zřejmě konkurence), kterou jsem včera obdržel mailem. Z důvodu reklamy nebudu uvádět firmu.
Dobrý den .
Jako importér výrobků firmy MEYLE pro Českou republiku odpovídám na Váš dotaz ohledně ramena na BMW 3.
Dvakráte doživotí – je tím míněno, že firma MEYLE poskytuje na toto rameno vč.obou čepů záruku ve výši 2x životnosti auta – tj. 30 let.
S pozdravem
dále jen adrasa importéra
Nechci se hádat, ale pro mě je směrodatné toto a jak jsem již psal mám to i písemně od Meile.de.
http://www.meyle.com/html/uploads/techt ... .04_DE.pdf
V tomto odkazu je to přímo dáno.
Kravina to na 100% není"!!
Pokud to tak vyznělo, tak se omlouvám.
toto je informace od importera do ČR(zřejmě konkurence), kterou jsem včera obdržel mailem. Z důvodu reklamy nebudu uvádět firmu.
Dobrý den .
Jako importér výrobků firmy MEYLE pro Českou republiku odpovídám na Váš dotaz ohledně ramena na BMW 3.
Dvakráte doživotí – je tím míněno, že firma MEYLE poskytuje na toto rameno vč.obou čepů záruku ve výši 2x životnosti auta – tj. 30 let.
S pozdravem
dále jen adrasa importéra
Nechci se hádat, ale pro mě je směrodatné toto a jak jsem již psal mám to i písemně od Meile.de.
http://www.meyle.com/html/uploads/techt ... .04_DE.pdf
V tomto odkazu je to přímo dáno.
Kravina to na 100% není"!!
abych v tom Miru2 nenechal samotného.. i já slyšel, že MEYLE dává na některé díly až 30let záruku..
jinak abych na MEYLE nepěl jen chválu tak se musím podělit i o jednu negativní zkušenost. Trápí mně zadní silentblok na spodním rameni přední nápravy.. je to(HD od MEYLE) ..po ujetí zhruba 15.000 km mi z něj vypadla taková malá gumová vložka, kterou u jiných značek nenajdete.. asi dvakrát jsem ji nasadil zpět a vždy po nějaké době vypadla.. změnu vlastností silentbloku jsem, ale nezaznamenal.. to, že ta potvora vypadla jsem zjistil náhodou při výměně oleje když jsem byl pod autem. Momentálně jezdím bez ní..
jinak abych na MEYLE nepěl jen chválu tak se musím podělit i o jednu negativní zkušenost. Trápí mně zadní silentblok na spodním rameni přední nápravy.. je to(HD od MEYLE) ..po ujetí zhruba 15.000 km mi z něj vypadla taková malá gumová vložka, kterou u jiných značek nenajdete.. asi dvakrát jsem ji nasadil zpět a vždy po nějaké době vypadla.. změnu vlastností silentbloku jsem, ale nezaznamenal.. to, že ta potvora vypadla jsem zjistil náhodou při výměně oleje když jsem byl pod autem. Momentálně jezdím bez ní..

Měnil jsem obě origo ramena při 80ti tis - na levým rameni byl jeden čep už celkem nasračku - na origo rameni čepy měnit nejdou. Teď jezdim 10 tis na meyle HD a zatim si nestežuju, na to je zatim dost brzo. Ta důležitější věc - klepání na nerovném povrchu nepřestalo a to z jediného důvodu - nevyměnil jsem stabilizační tyčky - tudíž to všem DOPORUČUJU. Stojí pár korun takže se to vyplatí udělat najednou.
Můj názor na třicetiletou záruku, záruka je na zjevné poškození např. praskne rameno, utrhne se silentblok ale rozhodně bych si to nepletl s běžným opotřebením jako je vyběhanej čep po 100000 km. To máte jako s doživotní zárukou na gumy. Výrobce garantuje, že po celou dobu životnosti pneu se sama nerozthrne a pokud ano, tak jí na záruku vymění ale zkuste reklamovat, že se guma po ujetí 60000 km sjela. To je běžné opotřebení a na to se reklamace nevztahuje. S těma ramenama je to podle mě stejné.