HAMANN píše:surfis píše:Maslista píše:u e46 motory v 316 a 318 postrádají smysl povinné ručení stejné jako u 325, 323, 320 ...spotřeba defakto taky stejná... jen dojem z jízdy nesrovnatelný ..!

Byť je 316 a 318 vlastně obsah 1,9L, tak povinný není stejný jako 323, nebo 325. Spotřeba rozhodně stejná není. U 6 válů je o cca 2 litry vyšší (ve městě ještě o víc) a pak si hlavně uvědom, že pokud někdo najezdí 30K za rok, tak je to docela dost veliká úspora. Tím nechci ze sebe dělat škudlila, ale jestliže někomu 4 vál stačí, tak proč by měl mít 6 válec

Dojem z jízdy je nesrovnatelný v akceleraci a taky zvuku motoru. 4 vál je pro pohodáře

Pane Surfis, nepsal jsi tu nekde ze mas 1,6l a po meste s ni jezdis kolem 11-12 litru

? Mam 323i a po meste v lete kolem 10,3 a v zime kolem 11litru pri dvojnasobnym vykonu? Nevytahuju se, jen rikam skutecnost! Dalsi skutecnost, u 6 vála jsou proste provozni a udrzbovy naklady obecne trochu vyssi, zalezi jen na cloveku jak se chce povozit!
To bylo před výměnou termostatu a než jsem se naučil správně dávkovat plyn, tak i 14L/100km

Ale záleží na tom, jak jezdíš. Když se člověk nehlídá, a po městě jezdí razantněji, tak to opravdu žere i 12L/100km. Já ale jezdim na pohodu a v průměru se vejdu do 8,5L/100km. Proto jsem té holčině v topicu ptal, že 1,6 taky může jezdi i za 12L, jen záleží na tom, jak má dotyčný těžkou nohu...
Můj kamarád má E46 328i. Má ho už asi 4 roky s průměrem na bordu 10,2L/100km. Jezdí poměr město a mimo město 60/40. Pokud jezdí jenom město, tak má problém se dostat pod 13L. Jsou to obrácené strany motorizací a rozdíl ve spotřebě je cca 2L/100km. S 6 válem se za 8,5L v průměru jezdit nedá... Mimo jiné máš i vyšší náklady na údržbu.