Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

BMW 318 TDS problém - vstřikovací čerpadlo...???

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
MAJKLJBC

#1 Příspěvek od MAJKLJBC »

Ahoj lidi opět mám zas problém...
Od rána mi auto špatně chytalo (jindy jak studené na drc a teplé tak na otočení i dvě)
K večeru vyjíždím (klidně a motor dostatečně prohřátý) z vedlejší silnice na hlavní a po cca 50m mi auto přestane táhnout a jede jak kdybych měl vypuštěné gumy zajel jsem ke krajnici zastavil nechal motor běžet a šel se podívat co se děje.Vše dobrý jen otáčky motoru lehce kolísaj takový nepravidelný chod.Po chvilce auto chcíplo a šedý kouř za autem 8O
Zkusil jsem to natočit a nic jen to točilo trochu to mělo jako snahu naskočit ale bez úspěchu.Koukl jsem do motoru a od filtru nafta měla snahu téct ale jako by se to tlačilo do čerpadla a zas pak zpět do filtru.Rozdělal jsem přívod i vývod z filtru a naftu podávací čerpadlo tlačilo z nádrže i pak přes filtr jen přes vstřikovací čerpadlo to nejde takže je asi závada v čerpadle že???
bmwfil

#2 Příspěvek od bmwfil »

Bud Ti odešlo čerpadlo v nádrži, nebo řídící hlavička na vstřikovacím
MAJKLJBC

#3 Příspěvek od MAJKLJBC »

bmwfil píše:Bud Ti odešlo čerpadlo v nádrži, nebo řídící hlavička na vstřikovacím

Po otočením klíčku normálně nafta teče u filtru když mám odpojenou hadičku takže si myslím že je v pohodě ale ta řídící hlavička asi ne :(
Dá se to opravit nebo koupit nové použité....?cena?
bmwfil

#4 Příspěvek od bmwfil »

MAJKLJBC píše:
bmwfil píše:Bud Ti odešlo čerpadlo v nádrži, nebo řídící hlavička na vstřikovacím

Po otočením klíčku normálně nafta teče u filtru když mám odpojenou hadičku takže si myslím že je v pohodě ale ta řídící hlavička asi ne :(

Dá se koupit i použitá, ale asi bych zvolil raděj novou... Cena je tuším kolem 4 tis...
318tds

#5 Příspěvek od 318tds »

Zkus se podívat na elektromagneticky odpojavaci ventil.
MAJKLJBC

#6 Příspěvek od MAJKLJBC »

bmwfil píše:
MAJKLJBC píše:

Dá se koupit i použitá, ale asi bych zvolil raděj novou... Cena je tuším kolem 4 tis...

Je složitá výměna celého čerpadla za jiné popřípadě po repasi čerpadla ho dát správně zpátky musí se něco nastavovat??? Díky za rady
318tds

#7 Příspěvek od 318tds »

cerpadlo je napojene na rozvody.
bmwfil

#8 Příspěvek od bmwfil »

MAJKLJBC píše:
bmwfil píše:
MAJKLJBC píše:[quote="bmwfil"]Bud Ti odešlo čerpadlo v nádrži, nebo řídící hlavička na vstřikovacím

Je složitá výměna celého čerpadla za jiné popřípadě po repasi čerpadla ho dát správně zpátky musí se něco nastavovat??? Díky za rady[/quote]

Po montáži se nové čerpadlo nastavuje MODICem, respektive se takto nastavuje vstrikovana dávka...
MAJKLJBC

#9 Příspěvek od MAJKLJBC »

318tds píše:cerpadlo je napojene na rozvody.

Takže složité :idea:
318tds

#10 Příspěvek od 318tds »

MAJKLJBC píše:

Nj je pohanene od klikovky rozvodovym retezem,ktery taky pohani vacku.
MAJKLJBC

#11 Příspěvek od MAJKLJBC »

318tds píše:
MAJKLJBC píše:

Nj je pohanene od klikovky rozvodovym retezem,ktery taky pohani vacku.

Já že bych ho vyndal dal k jednomu chlápkoj na stolici aby zjistil co s ním je. Ale pak sehnat někoho kdo to dá zpátky do auta aby to fungovalo jak má... :?
dafson

#12 Příspěvek od dafson »

Ahoj tak uz ti to jezdi??Vcera sme se o tvym voze bavili s tvym asi brachou radkem(kolega z prace) tak preju uspesnou opravu bohuzel neporadim mam 5tku v benzinu.....
MAJKLJBC

#13 Příspěvek od MAJKLJBC »

Tak je čerpadlo ko....... :cry: :cry: :cry:
Kdo má nějaké....?
BMWAK
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od BMWAK »

já tu mám jedno čerpadlo z tohoto motoru.mělo by být v pořádku...cena 4 tis kč kdyžtak se ozvy 728 36 83 19
Odpovědět