Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
problém s lakem
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdravim všechny, mam takovej problém s lakem. Nějakej panáček mi odřel celej bok auta. Auto ted stojí u lakýrníka a ten si neví rady s barvou. Jde o to, že by v motorovém prostoru měli bejt dva štítky a na levém hrnci ještě snad nejakou stříbrnou fixou napsanej kód barvy, ale ani jedno tam neni. Zkoušel trefit barvu podle vzorkovniku, ale to se moc nepovedlo.
Je to modrá metal. Neví ještě někdo, kde by se to dalo dohledat? Díky za odpovědi.

- Přílohy
-
- bmwe36.jpg (32.62 KiB) Zobrazeno 1397 x
-
Fx
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
Berny píše:Zdravim všechny, mam takovej problém s lakem. Nějakej panáček mi odřel celej bok auta. Auto ted stojí u lakýrníka a ten si neví rady s barvou. Jde o to, že by v motorovém prostoru měli bejt dva štítky a na levém hrnci ještě snad nejakou stříbrnou fixou napsanej kód barvy, ale ani jedno tam neni. Zkoušel trefit barvu podle vzorkovniku, ale to se moc nepovedlo.Je to modrá metal. Neví ještě někdo, kde by se to dalo dohledat? Díky za odpovědi.
Teoreticky, pokud je lak původní, podle vinka.
Fx píše:Spajky píše:Zkus odendat zadní sedačky,spodní sedák..já mám třeba vzadu papír, kde sou všechny údaje o barvě látky, mimojiné i kód barvy a vinko auta...ale to je asi jen náhoda že to tam nechali
Já teda nevím, ale co mi prošly rukama všelijaký sedačky, tak to tam bylo.
no,tim líp

Leveler píše:A to nemá ten digitální přístroj jak mu to po přiložení vypíše kod barvy podle stávajícího laku?
to bych chtěl vidět podle mě jenom utopie nejčastěji mají na lakovnách tzv colormixy tzn spousty lístečků s nastříkanými odstíny jediný digitální přístroj který mají je váha

zrovna u modrých metalíz jako je třeba mauritius blau je perleti jak nasrané a barva vychází skoro vžycky jinak i když na kartičce vypadala dobře . moje rada je udělat rovnou celej bok a nebo aspoň sousední díly do rozstřiku a mělo by to být víceméně v pohodě
Danny píše:Leveler píše:A to nemá ten digitální přístroj jak mu to po přiložení vypíše kod barvy podle stávajícího laku?
to bych chtěl vidět podle mě jenom utopie nejčastěji mají na lakovnách tzv colormixy tzn spousty lístečků s nastříkanými odstíny jediný digitální přístroj který mají je váha![]()
![]()
![]()
zrovna u modrých metalíz jako je třeba mauritius blau je perleti jak nasrané a barva vychází skoro vžycky jinak i když na kartičce vypadala dobře . moje rada je udělat rovnou celej bok a nebo aspoň sousední díly do rozstřiku a mělo by to být víceméně v pohodě
On ten digitál taky neni zrovna super. Kámoš právě lakoval kapotu 36 na mauritiusblau a ten digi přístroj mu ukázal úplně jinou barvu i když je to origo...
Berny píše:tak podle BMW tam byla 297, což by teda měla být montrealblaumetallic 297 a na to by měl být ještě nějaký převodník, ne?
hele pamatuju si inzerát, když to dotyčnej prodával, je to M52 2.0, že jo? A v inzerátu tušim barva byla napsaná,si ho zkus najít
Jinak kód barvy nestačí, může mít víc pododstínů..mně třeba blatník stříkli tim světlejším

já si nechal stříkat do mauritiusblau metallic přední nárazník u Rudy z Mladé Boleslavi a přestože ve vzorkoníku se ani jedna barva na tu mou nepodobala, namíchal to tak, že já rozdíl teda nepoznám.. možná by stálo za to mu to auto ukázat.
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
-
- Kontaktovat uživatele:
Nemá někdo ponětí, co znamená to 11-ti místný číslo na konci?
297 Montrealblau Montreal Blue Metallic Blue 51 91 1 052 340.
Našel jsem to na http://www.m5board.com/vbulletin/e39-m5 ... lours.html
297 Montrealblau Montreal Blue Metallic Blue 51 91 1 052 340.
Našel jsem to na http://www.m5board.com/vbulletin/e39-m5 ... lours.html