Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

navi 4:3 vs 16:9

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#21 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

jook píše:Tak SW Updated, ale vyhodil hlasku: "please insert key CD or Version 17". Nejaky napad? Citim se uz trapne. Kdyz mu dam zpatky CD se SW, tak ho zacne cist a pak znovu updatovat... Original CD mam jen s mapami, to si vezme, ale nic.

Tak to už jsi skoro ve finále. Měl jsi tam nižší verzi než v.17. Teď si stáhni z toho druhýho odkazu KeyCD download link ten soubor, vypal ho, strč ho tam a máš hotovo.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
jook

#22 Příspěvek od jook »

Senzace, update succesfull! Moc dekuji za pomoc 2 Vlasta, kdybych nezdrbal mezi tim milion veci, tak v tom nebyl zadny problem. Novy SW vypada daleko efektneji. Jsem dluznikem.

A vprubehu dneska/ zitrka se pustim do vymeny 4:3 za 16:9. Snad uz se nebudu potacet s zadnymi komplikacemi.
Petr_1

#23 Příspěvek od Petr_1 »

Zajímavé téma upgrade sw. Taky bych to chtěl prubnout. Co jsem pochopil, tak postup je zhruba takový, stáhnout nový firmware, vypálit kupříkladu v Alcoholu120 nebo v Neru jako obraz CD. Při zapnutém klíčku do polohy 1 počkat až navigace naběhne, vyndat CD nebo DVD s mapou, vložit CD s upgradem do mechaniky, počkat než se soft aktualizuje, poté dle potřeby vložit do mechaniky CD s cdkey a mělo by být hotovo. Co jsem vyčetl na některých forech by aktualizace z verze 17 na verzi 18 pro MKIII už neměla chtít cdkey. Pokud jsem to ovšem pochopil správně. Aktualizační soft pro CD a DVD mechaniky by měl být stejný, nejnovější tedy V31. V MKIII by pak měla být verze 3-1/63 která je od aktualizace V22 z 8/2003 až do nejnovější a v MKIV 4-1/00
Hyri
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Hyri »

ma nejaky vyznam udatovat SW v navigacii MK 1 ? dik
P-J

#25 Příspěvek od P-J »

jook píše:A vprubehu dneska/ zitrka se pustim do vymeny 4:3 za 16:9. Snad uz se nebudu potacet s zadnymi komplikacemi.

Kde jsi sehnal 16:9? A na kolik tě to vyšlo?
jook

#26 Příspěvek od jook »

Tak... Pisi se zpozdenim, ale navi vymenena. Cela operace trvala max 20 minut a byla naprosto bezproblemova. Jen opatrne vytahnout obe ozdobne listy, povolit 2 srouby, vytahnout ofuk (to byla lehka maturitka abych ho nezlomil) a navi uz jde bez problemu ven (jen je treba ji zespodu lehce podebrat. Konektory sedi stejne jako na 4:3, takze no problem a pak to uz jen slozit zpatky dohromady. Jela na prvni tuk. Oproti 4:3 ma 16:9 lepsi pozorovaci uhly, mi prijde.
jook

#27 Příspěvek od jook »

Petr píše:Zajímavé téma upgrade sw. Taky bych to chtěl prubnout. Co jsem pochopil, tak postup je zhruba takový, stáhnout nový firmware, vypálit kupříkladu v Alcoholu120 nebo v Neru jako obraz CD. Při zapnutém klíčku do polohy 1 počkat až navigace naběhne, vyndat CD nebo DVD s mapou, vložit CD s upgradem do mechaniky, počkat než se soft aktualizuje, poté dle potřeby vložit do mechaniky CD s cdkey a mělo by být hotovo. Co jsem vyčetl na některých forech by aktualizace z verze 17 na verzi 18 pro MKIII už neměla chtít cdkey. Pokud jsem to ovšem pochopil správně. Aktualizační soft pro CD a DVD mechaniky by měl být stejný, nejnovější tedy V31. V MKIII by pak měla být verze 3-1/63 která je od aktualizace V22 z 8/2003 až do nejnovější a v MKIV 4-1/00

Rekl bych, ze jsi to vyborne shrnul do kostky. Presne tak to je, jen s tim cd-key si nejsem jisty. Po me jej chtela, ale asi to teda byl upgrade na v17 z nizsi.
Hyri
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Hyri »

Hyri píše:ma nejaky vyznam udatovat SW v navigacii MK 1 ? dik

???
jook

#29 Příspěvek od jook »

Hyri píše:
Hyri píše:ma nejaky vyznam udatovat SW v navigacii MK 1 ? dik

???

Tak to bohuzel nepovim, nesetkal jsem se s MK1 a muj upgrade bych bez pomoci Vlasty asi jen tak nezvladl, ale pokud na ni nejake aktualizace vysly, tak asi ne bezvyznamne. Zkusil bych to.
Hyri
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od Hyri »

skur by ma zaujmalo ci nekdo skusal neco take na mk1 a ci to malo nejaky efekt .
jook

#31 Příspěvek od jook »

Hyri píše:skur by ma zaujmalo ci nekdo skusal neco take na mk1 a ci to malo nejaky efekt .

Bohuzel nemuzu slouzit, protoze nevim. Snad nekdo jiny, kdo sleduje tento thread.
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#32 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Hyri píše:skur by ma zaujmalo ci nekdo skusal neco take na mk1 a ci to malo nejaky efekt .

Nejaktuálnější verze pro MK1 je 1-1/80.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
tpsenda

#33 Příspěvek od tpsenda »

Mám to samé momentálně mám Navi 4:3 a chtěl bych 16:9, mohu mít dotaz kde si ji sehnal a na kolik vyšla? Děkuji za odpověď
jook

#34 Příspěvek od jook »

Koupil jsem ji pres inzerat na internetu za, rekl bych, velmi vyjimecnou cenu. Byla jedina, na kterou jsem narazil dost nahodou, takze cena a tip asi nebudou moc smerodatne.
Montaz ale byla naprosto bezproblemova. Myslim, ze cena do 10k neni spatna, ale muzu se mylit a klidne me vyvedte z omylu nekdo. Nemam moc prehled, moc jsem jich v inzeratech nevidel. Spis zadnou asi.
Holin

#35 Příspěvek od Holin »

Zdar!

Když vyndám cd s mapama a vložím do mechaniky cd s upgradem, tak začne upgrade automaticky? Indikuje se nějak na displeji 4:3 (MK2) průběh aktualizace??
KamilFKH

#36 Příspěvek od KamilFKH »

Jo, začne. Jo, indikuje. Průběh je zobrazován pro Mk2-Mk4 vodorovným barem podobně třeba jako při kopírování ve Windows. Pro Mk1 je to kulatý znak BMW a po směru hodinových ručiček se doplňuje "koláčový graf".
Holin

#37 Příspěvek od Holin »

Prováděl jsem to přesně podle postupu (upgrade na v.32), ale když jsem vložil cd s upgradem, tak se nic na obrazovce nedělo, jen hláška, že v mechanice není žádné cd, když jsem cd z mechaniky vytáhl a vložil tam zpátky mapy, tak stejná hláška - žádné cd v mechanice, tak jsem se vrátil do menu a chtěl znovu spustin navigaci, ale k mému překvapení volba navigace v hlavním menu je neaktivní, takže ji nemohu spustit!!

Aktuální verze před upgradem byla 1/30.

Nějaký nápad??
KamilFKH

#38 Příspěvek od KamilFKH »

Pokud je špatně čitelné/nekvalitní/moc rychle vypálené CD/DVD a nebo začíná odcházel laser do věčných lovišť, tak to píše tu hlášku s nevloženým médiem v mechanice, nebo když to ještě trochu funguje, tak taky Please wait..., ale aby zmizela položka menu, tak to Ti jenom médium neudělá. Tam musí být jiná zakopaná sabáka.

Mě zmizela položka GPS Navigation z menu, když mi do navigace natekla voda (dírou od ohnuté antény GSM telefonu z myčky) a ta pak přestala úplně fungovat, ale to celý obraz na monitoru potom generoval Video modul a tudíž grafika byla mnohem mnohem horší.

Jestli mizí položka menu, bude něco špatně s navigační jednotkou. Ale nepovím Ti, jestli jen nějaká pojistka, SW problém nebo nedej bože HW.
P-J

#39 Příspěvek od P-J »

Jako první bych doporučil jednotku odpojit, chvíli počkat a zapojit ji zpátky. Je velká šance, že naběhne (pokud do ní třeba nenatekla ta voda... :lol: ). Už jsme to tak řešili s úspěchem několikrát... A dnes jsem to musel podstoupit i já.... Vyjedu od rodičů a po cca 500m bílá obrazovka, vypnu a zapnu zapalování a vykoukla na mě strará grafika a navigace nikde... :evil: Dojel jsem domů, vytáhl navigaci (mezitím ještě zkusil MK3, abych měl jistotu, že problém není jinde - vše šlo) a po opětovném zapojení zaše vše OK (musím to zaklepat - ťuk, ťuk, ťuk.. :wink: ). Jak byla navigace v tom nefunkčním stavu, tak nešlo ven ani DVD, dioda svítila jenom při stiknutí tlačítka na vysunutí....
Holin

#40 Příspěvek od Holin »

Tak neaktivní položka v manu je vyřešena, po půl hodině jsem vlezl do auta a zkusil to a už to zase frčí, ale ten upgrade mi prostě nepřečte, možná je to fakt tou rychlostí smažení, ale nijnižší, která mi jde v Neru nastavit je 4x..
Odpovědět