Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E36 kola. Vejdou se ?
zrob píše:Slid píše:Tvrdej podvozek je dobrej na okruhu, kde to auto bude sedět a kopírovat silnici, ale pokud sním vyjedeš na klasické silnice, kde to je samá nerovnost, samá kolej, samej houpák, tak tvrdej podvozek nepobere tu silnici a bude pouze odskakovat,protože jak tlumič nemá chod nemá co pobrat a pokud tam narveš dorazy a bude to pouze na dorazech tak se ti taky může stát, že v nějaké pěkné zatáčce stím autem vyskočích do příkopa.
A to nemluvím ani o čepech, silenblokách, ložiska atd. atd.
Souhlasim s tebou ze s tim jezdit v Praze je vetsinou katastrofa.....co se tyce tech cepu menil jsem za rok jen jednou a to byl jeste spatnej kdyz sem to auto koupil.....souhlasim s vyjetejma kolejema a hodne nerovnou vozovkou,na druhou stranu nemuzu pevne souhlasit s tema zatackama ze me to vyhodi do prikopu,papiry nejakej ten patek mam,rocne najezdim hromady km a toto auto znam velice dobre a vim jak reaguje treba v serpentinach atd...samosebou je jasny ze to nesmi bejt tankodrom ale to je potom jedno jestli to mas na dorazech nebo ne,to auto proste ustreli na takovym terenu...kdyz to schrnu tak bych v podstate ty dorazi taky nemusel.....je to obcas hrozny a obcas supr ale moje auto je postaveny na tyhle kola a i po design strance a predstava ze tam dam 16´´ s mensim ET tak me to odrazuje....nechci to nekomu vnucovat,jenom sem napsal svuj nazor.....kazdy ma jine zkusenosti...
to že tě auto vyhodí do příkopa, sem myslel pokud ho narveš na tvrdo na doraz, čili chod 0

Já osobně mám 17'' 8J ET35 225/45 snížení 40/30 a max. spokojenost co se týče jizdních vlastností, jen předek bych na vzhled dal tak o 1,5cm ještě dolu a zadek zase o 1cm nahoru

Taky bych přidal otázku. Na léto plánuju kola Rial Nogaro 8jx17 ET 40 a na ně pneu 215/45. A chtěl sem se zeptat jestli nebude nikde nic drhnout? Když sem auto kupoval tak tam byly kola 7,5jx16 ET 32 a když si dozadu sedlo víc lidí tak stačilo menší propružení a už to drhlo. Byly teda na pneu 225/50, ale i tak.... Mám M podvozek a když bych teďka dal tenhle širší ráfek tak, aby bylo všechno OK. Předem díky..
Skaletonz píše:Taky bych přidal otázku. Na léto plánuju kola Rial Nogaro 8jx17 ET 40 a na ně pneu 215/45. A chtěl sem se zeptat jestli nebude nikde nic drhnout? Když sem auto kupoval tak tam byly kola 7,5jx16 ET 32 a když si dozadu sedlo víc lidí tak stačilo menší propružení a už to drhlo. Byly teda na pneu 225/50, ale i tak.... Mám M podvozek a když bych teďka dal tenhle širší ráfek tak, aby bylo všechno OK. Předem díky..
17x8 s ET 40 je úplně v pohodě, na ně můžeš klidně dát i 225/45-17 a bude to OK...Ono toho půl palce na šířce ráfku je míň, jak rozdíl 8mm na ET...Já jsem jezdil na 17x8 ET 35 s pneu 215/40 a úplná pohoda, takže se toho neboj...
ironpipi píše:17x8 s ET 40 je úplně v pohodě, na ně můžeš klidně dát i 225/45-17 a bude to OK...Ono toho půl palce na šířce ráfku je míň, jak rozdíl 8mm na ET...Já jsem jezdil na 17x8 ET 35 s pneu 215/40 a úplná pohoda, takže se toho neboj...
Díky moc. Tohle sem potřeboval vedět... pneu dam asi 215/45.. na 316 mi to prijde tak akorat... hlavně kvůli spotřebě

-
teď koukám, že i Volkswagen obouvá origo 17" 7,5J na 235/45 gumy .. tak by snad problém být neměl..Koovi píše:noooo nevím...já mám na svém 7,5 J s rozměrem 225/45 R17 a řekl bych, že je to tak akorát na tu šířku disku. široké pneu určitě, ale k čemu, když pak budou středem stáhnuté dovnitř k ráfku...to bude vypadat ještě blběj. ideálně by podle mě bylo 8 J popř. 8,5 J i na tu 225
-
- Kontaktovat uživatele:
sadamcx65 píše:teď koukám, že i Volkswagen obouvá origo 17" 7,5J na 235/45 gumy .. tak by snad problém být neměl..Koovi píše:noooo nevím...já mám na svém 7,5 J s rozměrem 225/45 R17 a řekl bych, že je to tak akorát na tu šířku disku. široké pneu určitě, ale k čemu, když pak budou středem stáhnuté dovnitř k ráfku...to bude vypadat ještě blběj. ideálně by podle mě bylo 8 J popř. 8,5 J i na tu 225
ja mam na 17" 7J obute 225/45 a je to akorat. A rozhodne nejsou stahnute dovnitr k rafku. Ale take zalezi na pneu, ja na tom mam Continetalky a je to OK.
jj 235/45 R17 na tom tvym rafku a aute budes mit urcite OK ale je to na maxsadamcx65 píše:chci se optat mám alu 17" 7,5J ET 37 budou na tom v pohode pneu 235/45? podvozek mam serii (E36 sedan) chci co nejširší .. .ale aby na tom zase držely ... koukal jsem, že mercedes ofiko dával na 7,5J 235gumy co vy na to?

sadamcx65 píše:chci se optat mám alu 17" 7,5J ET 37 budou na tom v pohode pneu 235/45? podvozek mam serii (E36 sedan) chci co nejširší .. .ale aby na tom zase držely ... koukal jsem, že mercedes ofiko dával na 7,5J 235gumy co vy na to?
Čéče chudák ISo, ho utrápíš...

-
no to je věc druháironpipi píše:sadamcx65 píše:chci se optat mám alu 17" 7,5J ET 37 budou na tom v pohode pneu 235/45? podvozek mam serii (E36 sedan) chci co nejširší .. .ale aby na tom zase držely ... koukal jsem, že mercedes ofiko dával na 7,5J 235gumy co vy na to?
Čéče chudák ISo, ho utrápíš...Já dal na ISo na zadek 225/45 a víc ani ránu...Jestli chceš fakt tu 235 tak bych dal profil 40...

no to je věc druhásadamcx65 píše:ironpipi píše:sadamcx65 píše:chci se optat mám alu 17" 7,5J ET 37 budou na tom v pohode pneu 235/45? podvozek mam serii (E36 sedan) chci co nejširší .. .ale aby na tom zase držely ... koukal jsem, že mercedes ofiko dával na 7,5J 235gumy co vy na to?
Čéče chudák ISo, ho utrápíš...Já dal na ISo na zadek 225/45 a víc ani ránu...Jestli chceš fakt tu 235 tak bych dal profil 40...

Třeba já jsem teď zjistil, že mezi 205 a 215 zase není takovej rozdíl, ale mezi 215 a 225 už celkem jo...samozřejmě taky záleží na značce...na 7,5J bude 225 super...